PRU-15 Bagaimana Menjadi Pengundi yang Bijak ? Update info utk kempen

Recommended Brokers


Undi, Hak Anda, Suara Anda, Anda Keluar Mengundi Untuk ?


  • Total voters
    0
  • Poll closed .

miehensem

Legendary Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
14,697
Reaction score
998
Points
161
kes2 dok hina agama tu apa pandangan bro? kiranya dgn situasi yg berlaku sekarang ni,, bro kira PH lebih layak mentadbir negara? ermm soalan pas layak or tak tu,,kiranya diukur dari tanggapan tanpa bukti seperti blok BN dan blok PH dpt kan?
Hina agama takde sapa tolerate.. report dan tangkapan dibuat.. dan ada yg dah jatuh hukum pun.

Btw.. aku sampai sekarang heran.. apa lagi korang nak kerajaan buat utk org dok hina agama ni??

Nak sula sampai mati?
 
Sponsored Post

miehensem

Legendary Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
14,697
Reaction score
998
Points
161
ok admin,aku udah vote..

tq wujudkan thread ini.
Pendapat aku....pemimpin melayu dlm PH....teluq kena genggam.No function.
Itu pandangan bro je.. ramai pemimpin buat kerja elok2 je.

Sebab diaorg buat kerja utk rakyat malaysia.
 

gimau

Active+ Member
Joined
Oct 13, 2011
Messages
3,263
Reaction score
274
Points
41
Itu pandangan bro je.. ramai pemimpin buat kerja elok2 je.

Sebab diaorg buat kerja utk rakyat malaysia.
pandangan majoriti melayu kat malaysia skrg... cameron dgn semenyih dah tunjukkan indicator... next rantau... bro mie masih nak menafikan kebenaran persepsi majoriti org2 melayu pada gomen PH skrg dah out?
 

miehensem

Legendary Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
14,697
Reaction score
998
Points
161
pandangan majoriti melayu kat malaysia skrg... cameron dgn semenyih dah tunjukkan indicator... next rantau... bro mie masih nak menafikan kebenaran persepsi majoriti org2 melayu pada gomen PH skrg dah out?
Baru 2 prk dah cakap majoriti melayu?

5 prk sebelum tu pandangan majoriti melayu sana mcmana pulak? .. dan pandangan majoriti rakyat yg hampir 400 dun mcmana pula?

Pandangan 222 parlimen mcmana pula ye?

Prk cameron dah mmg bn punya
Prk semenyih mmg kerusi tradisi bn. Cuma jatuh kpd ph dgn simple majoriti.. dan bn menang kembali pun majoriti kecil..

So boleh assume keseluruhan bangsa melayu punya suara ke?


Bagaimana suara majoriti melayu yg lain?

Aku ke denial or korang yg denial mode?
 
Last edited:

gimau

Active+ Member
Joined
Oct 13, 2011
Messages
3,263
Reaction score
274
Points
41
Baru 2 prk dah cakap majoriti melayu?

5 prk sebelum tu pandangan majoriti melayu sana mcmana pulak? .. dan pandangan majoriti rakyat yg hampir 400 dun mcmana pula?

Pandangan 222 parlimen mcmana pula ye?

Prk cameron dah mmg bn punya
Prk semenyih mmg kerusi tradisi bn. Cuma jatuh kpd ph dgn simple majoriti.. dan bn menang kembali pun majoriti kecil..

So boleh assume keseluruhan bangsa melayu punya suara ke?


Bagaimana suara majoriti melayu yg lain?

Aku ke denial or korang yg denial mode?
mood rakyat berubah2.. takkan ko nak expect seseorang tuh akan sokong membabi buta je walaupun hati dah sakit? cam pengundi2 atas pagar dulu yg bkn totok supporter BN... dulu mungkin diaorg takkan pangkah selain dacing.. tapi PRU14 diaorg pangkah PH dan PH menang... so mustahil ke pengundi2 atas pagar org2 melayu takkan balik ke BN?

ikut ko laa bro.. kalau ko pikir mood org2 melayu sama je cam PRU14 sampai 5 PRK tuh berterusan sampai skrg dan selama2nya nyokong PH aku hangguk aje laa

Doakan Dr. Streram tuh menang yea :))
 
Last edited:

miehensem

Legendary Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
14,697
Reaction score
998
Points
161
mood rakyat berubah2.. takkan ko nak expect seseorang tuh akan sokong membabi buta je walaupun hati dah sakit? cam pengundi2 atas pagar dulu yg bkn totok supporter BN... dulu mungkin diaorg takkan pangkah selain dacing.. tapi PRU14 diaorg pangkah PH dan PH menang... so mustahil ke pengundi2 atas pagar org2 melayu takkan balik ke BN?

ikut ko laa bro.. kalau ko pikir mood org2 melayu sama je cam PRU14 sampai 5 PRK tuh berterusan sampai skrg dan selama2nya nyokong PH aku hangguk aje laa

Doakan Dr. Streram tuh menang yea :))
Yea ko tak pikir vice versa yg akan terjadi. Tak semua pengundi mempunyai sentimen yg sama.. ramai je aku jumpa melayu yg menyampah pasumno skang ni.. dok main racial dan religion issue utk keepentingan politik sendiri.

Kdg2 jgn pikir org yg sama aliran ngan kita saja.. diluar tu pelbagai aliran permikiran lg ada..

Jgn simplistik dgn mengatakan org menyokong membabibuta.. setiap org ada justifikasi sendiri kenapa sokong parti politik tertentu.

Mcm aku sokong ph.. bukannya aku membabibuta sokong.. setiap tindak tanduk menteri aku follow.. statement dan dasar aku baca.. mungkin ada serba sedikit yg aku berbeza pandangan.. tapi takde la sampai aku nak bash membabibuta..

Mcm aku pun boleh ckp org sokong pasumno pun membabibuta..

Dah sah2 umno pelingkup mesia.. pas penerima rasuah siap berbohong syariee lg menunggang agama.. masih korang sokong.

Tapi aku ambik pendirian hormati stand politik masing2. Itu hak individu.. so be it. Respect each other choice.
 
Last edited:

susah2je

Legendary Member
Joined
Aug 19, 2006
Messages
17,588
Reaction score
496
Points
131
Lain bro sokongan rakyat Malaysia ke pemerintah sekarang. Paling nampak dalam response dimedia sosial disamping kajian dari badan bebas. Logic nya, PH janji dalam 100 hari dah berlalu semua kencing. Serius rakyat takdapat apa2 faedah atas kemenangan PH dalam PRU14, cuma diberi harapan palsu tipu.

Baru 2 prk dah cakap majoriti melayu?

5 prk sebelum tu pandangan majoriti melayu sana mcmana pulak? .. dan pandangan majoriti rakyat yg hampir 400 dun mcmana pula?

Pandangan 222 parlimen mcmana pula ye?

Prk cameron dah mmg bn punya
Prk semenyih mmg kerusi tradisi bn. Cuma jatuh kpd ph dgn simple majoriti.. dan bn menang kembali pun majoriti kecil..

So boleh assume keseluruhan bangsa melayu punya suara ke?


Bagaimana suara majoriti melayu yg lain?

Aku ke denial or korang yg denial mode?
 

miehensem

Legendary Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
14,697
Reaction score
998
Points
161
Lain bro sokongan rakyat Malaysia ke pemerintah sekarang. Paling nampak dalam response dimedia sosial disamping kajian dari badan bebas. Logic nya, PH janji dalam 100 hari dah berlalu semua kencing. Serius rakyat takdapat apa2 faedah atas kemenangan PH dalam PRU14, cuma diberi harapan palsu tipu.
Sejak bila media sosial tempat favourite kerajaan?

Pernah jadi ke?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register