To Sell Proton Perdana baru ..2019 .pelbagai hadiah misteri!!!!

Recommended Brokers


stardiamond786

Active Member
Joined
Nov 11, 2015
Messages
1,163
Reaction score
0
Points
20
Proton Perdana berwajah baharu itu menampilkan dua varian iaitu Perdana 2.0 L dan 2.4 L yang menampilkan kereta sedan eksekutif lebih sofistikated serta bergaya.

Proton Perdana baharu itu dibina melalui kerjasama strategik bersama Honda Japan Ltd di bawah inisiatif perkongsian platform bagi mempertingkatkan daripada segi pengendalian kereta dan keselesaan.


Kedua-dua Proton Perdana bagi varian 2.0 L dan 2.4 L itu berharga RM113,888 dan RM138,888.

Perdana 2.0 L didatangkan dengan enjin SOHC empat silinder, 16 injap yang menghasilkan 154 kuasa kuda dan 189Nm tork, manakala Perdana 2.4 didatangkan enjin DOHC dengan empat silinder, 16 injap yang menghasilkan 178 kuasa kuda dan 222Nm tork.

Katanya, Proton juga akan mengekalkan nama kenderaan tersebut termasuk model-model lain sebagai sebahagian daripada trend pemasaran yang juga dibuat oleh pengeluar kenderaan antarabangsa.


“Hari ini, bila kita bina kereta baharu, kita tidak tukar nama ke*rana orang akan ingat ia ialah kereta yang berbeza. Bila Proton bermula dengan Saga, pada masa depan juga masih ada Saga dan begitu juga dengan Perdana,” katanya dalam sidang akhbar dan taklimat khas media di sini hari ini.

Yang turut hadir, Ketua Pegawai Eksekutif Proton, Datuk Abdul Harith Abdullah.

Dalam taklimat khas itu, media berpeluang menyaksikan kemunculan pertama versi baharu Perdana itu yang ketika ini masih di pe*ringkat prototaip.

Bagaimanapun, pada tahun lalu, Perdana mula ‘ditayangkan’ kepada penonton dalam beberapa sedutan filem Kapsul yang turut menampilkan bekas Perdana Menteri itu sebagai pelakon.

Difahamkan, model Perdana itu menggunakan platform sedan mewah Honda, Accord seperti mana yang dilakukan terhadap 3,000 buah Proton Perdana yang digunakan oleh pegawai-pegawai tinggi kerajaan pada masa ini.

Generasi pertama Proton Perdana dilancarkan pada 1995 dengan menggunakan platform Mitsubishi Galant atau Eterna sewaktu kerjasama antara Proton-Mitsubishi.
Bagaimana pula dengan pres*tasi Perdana? Kenapa tidak guna enjin sendiri yang lebih berkuasa? Apakah setanding dengan pesaing lain? Pertama*nya, anda harus tahu, Proton tidak boleh membuat sebarang perubahan pada bahagian enjin berdasarkan perjanjian dan kerjasama strategik dengan Honda Japan Ltd di bawah inisiatif perkongsian platform.

Begitu juga transmisi, casis dan ciri keselamatan. Semua bahagian itu harus dikekalkan seperti asal. Bagaimanapun, Proton merancang menggantikan enjin Petronas NE01 yang dijangka diperkenalkan pada penghujung 2017 atau awal 2018. Berbalik kepada perbandingan prestasi, kita patut mengakui prestasi asas dimiliki Perdana adalah setanding dengan pesaing lain. Walaupun dikritik menggunakan enjin Honda lama, teknologi dipinjam Proton itu tidaklah ketinggalan zaman.

Kuasa kuda Perdana (178hp) mengatasi lawan popular lain seperti Camry, Accord dan Nissan Teana, cuma Mazda6 (185hp) lebih berkuasa. Dalam erti kata lain, prestasi Perdana memang setanding dengan model lawan lain masa kini. Ini fakta berasaskan data teknikal dan jangan campurkan isu lain seperti enjin ‘pinjam’, reka bentuk, cukai, perbandingan silang segmen dan sebagainya. Peminat automotif sejati seharusnya kekal realistik.

Kesimpulannya setakat ini, dari segi harga dan prestasi asas sesebuah model segmen-D, Perdana sebenarnya tidak kalah atau kurang pun. Malah, harga ditawarkan sangat munasabah dan berbaloi jika mengambil kira realiti harga pasaran sebenar segmen-D di Malaysia. Paling penting, saya harap Proton dapat tingkatkan lagi perkhidmatan selepas jualan selain pastikan kualiti alat ganti dipertingkatkan. Harus ingat, hidup atau mati Proton akan bergantung kepada perkhidmatan selepas jualan.

Sementara itu, Dr. Mahathir berkata, Proton mempunyai aspirasi untuk membangunkan 100 peratus kenderaannya di dalam negara walaupun usaha tersebut berdepan cabaran terutama dari segi kos yang terhad untuk membangunkan sesebuah model.

“Saya difahamkan, ada syarikat luar negara yang boleh memperuntukkan sehingga AS$2 bilion (RM8.27 bilion) untuk membangunkan sesebuah model dan kita tidak mampu melakukannya. Jadi, apa yang kita boleh buat ialah membina kenderaan tersebut mengikut kemampuan yang kita ada,” katanya.

Dalam pada itu, Abdul Harith berkata, kos pembangunan bagi versi baharu Perdana itu adalah sekitar RM200 juta.

“Kami menjangkakan versi baharu Perdana dan beberapa lagi model yang akan dilancarkan dapat membantu mencapai sasaran jualan Proton tahun ini antara 100,000 hingga 150,000 unit,” katanya.


Proton kekalkan jenama Perdana. Model terbaharu akan dilancarkan suku pertama 2015

Kos pembinaan versi baharu Perdana RM200 juta

Harga berdaya saing antara RM100,000 hingga RM150,000 sebuah

PROTON PERDANA mencatat sejarah tersendiri sebagai model Segmen D paling lama di pasaran Malaysia iaitu 22 tahun. Model tersebut adalah berdasarkan generasi ketujuh Mitsubishi Galant Eterna.

Hari ini, generasi kedua Proton Perdana muncul dengan wajah baharu, walaupun platformnya adalah berasaskan Honda Accord generasi kelapan. Pengubahsuaian ketara ialah pada bahagian belakang badannya dan rupa depan yang menampilkan jeriji krom beserta logo hitam putih terkini Proton.

Sama seperti saudara kereta nasionalnya yang menggunakan konsep ‘menukar lencana’ atau ‘rebadge’, Proton Perdana ini menggunakan enjin 2.0 dan 2.4 li*ter Honda yang telah terbukti serta sistem transmisi lima kelajuannya.


Sebenarnya, Proton dibenarkan ‘mengusik’ komponen-komponen tertentu sahaja. Yang lain seperti Unit Kawalan Transmisi (TCU), sistem gantungan dan bar anti-terbabas kekal seperti diguna di dalam Accord. Dalam erti kata lain, tidak banyak hal perlu dirungsingkan. Perdana menggunakan asas Honda yang telah terbukti kualitinya!

Daripada aspek keselamatan, kedua-dua varian Perdana memiliki empat beg udara (Accord tahun 2008 hanya ada dua beg udara), Cruise Control dan lampu kabus, yang tiada pada Accord. Sistem Bantuan Stabiliti Kende*raan (VSA) terdapat pada Perdana 2.4 sahaja.

Bagi aspek hiburan dalaman, Perdana menyediakan sistem Android terkini setelah mencapai kejayaan pada model Suprima S dan Iriz. Android Perdana ini menggunakan 4.4 KitKat dengan paparan sentuh 6.2 inci beserta navigasi GPS. Bila GPS tidak digunakan, paparan itu menayangkan tajuk lagu, stesen radio, pendingin hawa, jam dan kamera undur.

Ujian terhadap mutu bunyi juga mendapati ia adalah memuaskan. Model 2.4 liter misalnya, memiliki subwoofer dipasang pada bingkai pintu kereta yang memberi bunyi bass lebih sempurna.

Sesi uji pandu dari Pusat Kecemerlangan (COE) Proton ke Me*laka pada Isnin lalu, menempuh semua jenis permukaan jalan iaitu lebuh raya, jalan kampung, berbukit dan pantai di Port Dickson. Daya pemecutannya tidak menghampakan, walaupun mungkin 2.0 liter lebih sesuai dipandu di dalam bandar, bukan ala-rali.

Beberapa kali ketika lebuh raya lengang, kami berjaya mencapai tahap kelajuan 210 kilometer sejam. Tiada isu daripada aspek kuasa kilas. Untuk varian 2.4 liter misalnya, paddle shifter di balik kemudi roda (steering wheel), boleh digunakan bagi mendapatkan daya respon yang dimahukan semasa memecut.

Kemudi roda Proton yang berasaskan kuasa hidraulik Honda, juga tidak menghampakan. Cuma bila memandu pada kelajuan tinggi di jalan bengkang bengkok, kemudi rodanya wajar diberikan sedikit ‘keras’ sebab apa yang dirasai ialah ringan. Mungkin pemandu biasa tidak perasan aspek ini.

Aspek NVH iaitu bunyi, gegaran dan kekasaran pada Perdana berjaya diminimumkan ke tahap paling rendah. Pada kelajuan yang dihalalkan iaitu 110 km/j tiada kebisingan. Hanya bila kelajuan melepasi 140km/j barulah ada bunyi angin. Tetapi pandulah ikut peraturan. Jangan tiru kami. Kami sekadar memandu uji.

Menurut jurutera Proton, syarikat kereta nasional ini sedang menguji enjin NEO1 untuk dipasang ke dalam Perdana menje*lang akhir 2017. Enjin NEO1 dibeli daripada Petronas pada 2012 dan ia pasti memberi banyak potensi kepada enjin yang lebih bertenaga bagi model-model masa hadapan Proton.

***********SUPER HIGH TRADE IN*************

Just SMS me the details of your car..!!

We SURVEY..!!
We ESTIMATE..!!
We call to arrange place to MEET..!!
We DO VALUATION..!!
We TAKE..!!
WE DO IMMEDIATE SETTLEMENT..!!

ALL FOR FREE..RING ME..!!

=======OPTIONAL PROMOTION PACKAGE========

^Full Tank Delivery
^Smart Tag
^Enjoy Full Rebate
^MORE AND MORE MYSTERY GIFT FOR YOU..
PLEASE CALL TO FIND OUT..!!
2014 also available.. while stock last

*** SPECIAL INTEREST RATE (GUARANTEED)***
*** SPECIAL PROMOTION (GUARANTEED)***
*** BEST DEAL IN TOWN (GUARANTEED)***
*** HIGH VALUE TRADE IN (GUARANTEED)***

FREE GIFT:
SURPRISE...SURPRISE...CANT TELL NOW...

RING ME TO [email protected][email protected]! ANYTHING EVEN
SMS/WHATSAPP/EMAIL/WECHAT to
[email protected]

ASHRAF
014-2357923
# CTOS DAN CCRIS YANG DAH CLEAR PUN LAYAK.
# Kakitangan kerajaan layak mohon
# Untuk kakitangan swasta pon boleh
# Bekerja sendiri pon layak
# Lepasan graduan layak mohon walaupon sebulan
bekerja

Hanya serahkan salinan
Untuk INDIVIDU:
# IC
# Lesen memandu
# 3 bulan penyata gaji
# 3 bulan penyata bank
# Offer letter (graduan)
# Diploma (graduan)

Untuk KERJA SENDIRI:
-copy IC DAN LESEN.
-Latest form B / EA or EPF statement
-SSM syarikat.
-bank statement 6 bulan terkini syarikat.

Untuk Syarikat
-Latest 6 months company bank account statements
-Form 9, 24, 49 for private limited company (Sdn
Bhd)
-Latest audited account
-Memorandum & Article of Association

SKIM GRADUAN:
- I/C
- Lesen
- Slip Gaji 1 bulan
- Bank statement 3 bulan
- Surat Tawaran Kerja
- Diploma/Degree Cert

CALL SAYA UNTUK BOOKING ATAU NAK EMAILKAN DOKUMEN
@ [email protected]
DULU UNTUK LOAN PUN TAKPER, DELIVERY TAK
LAMBAT...Door delivery pun ada, nak
deliver ke JOHOR pun boleh tanpa caj..kita mintak
upah minum kopi
sahaja.hehehe.
FREE GIFT DAN DISKAUN pun ada.sila call/sms untuk
keterangan lanjut.

CONTACT= ENQUIRY(calls/sms/whatsapp
***014-235 7923***-ASHRAF
 

Attachments

Last edited:
Sponsored Post

raynasofia

Permanently Banned, Multiple Account azriff
Joined
Aug 31, 2010
Messages
5,375
Reaction score
329
Points
81
Dah tengok review pasal kereta ni kat youtube.. Ramai yang buat review tertanya2 kenapa model yang paling mahal dalam proton ni tak ada push start button.. Sedangkan dalam persona ada pulak..
 

lambda123

Super Active Member
Joined
Aug 10, 2008
Messages
7,339
Reaction score
448
Points
81
Smart tapi....kurang mengiurkan.

Resale value dia ti tgk confirm jatuh cepat.
 

stardiamond786

Active Member
Joined
Nov 11, 2015
Messages
1,163
Reaction score
0
Points
20
PROMOSI HABIS- HABISAN!! BULAN APRIL 2017!
CEPAT BOK SEBELUM BERAKHIR������������������
SKIM TANPA LESEN PERODUA & PROTON.
ANDA INGIN MEMILIKI KERETA ?
TAPI TIADA LESEN ? ANDA LAYAK MEMOHON !!!
SYARAT SKIM TANPA LESEN PERODUA&PROTON
-Kerja jawatan tetap
-Gaji melalui bank
-Gaji melalui chek ade potongan epf layak
-Gaji cash ade potongan epf layak
KELEBIHAN SKIM TANPA LESEN
-Pinjaman 100% FULL LOAN
-Boleh combine gaji
-Suami + isteri + tunang + awek
-Parents + anak
SYARAT KELAYAKAN GAJI
-Gaji bersih RM 1700 (BEZZA 1.0/1.3)
-Gaji bersih RM 1,500 (AXIA)
-Gaji bersih RM 1700 (MYVI 1.3)
-Gaji bersih RM 1800 (MYVI 1.5)
-Gaji bersih RM 2000 (ALZA)
*Perdana -Gaji bersih Rm 2800 ke 3500 keatas
*Exora -Gaji bersih RM2200 keatas
*Suprima -Gaji bersihRM2200 keatas
*Preve -Gaji bersih RM2000 keatas
*Iriz 1.3 -Gaji bersih RM1700 keatas
*Iriz 1.6 -Gaji bersih RM2000 keatas
*Persona -Gaji bersih RM1800 keatas
*Saga -Gaji bersih RM1700 keatas
Jika gaji anda kurang dari cadangan diatas, tolong sediakan seorang Penjamin
Penjamin terdiri daripada
Ibu @ Ayah
Suami @ Isteri
Tunang
Boyfriend @ Girlfriend
Ibu Saudara
Adik beradik
Penjamin mesti gaji RM1700 keatas
Kenapa ANDA harus memBELI dengan saya ???
Berpengalaman luas didalam bidang JUAL-BELI kenderaan

Saya akan BERUSAHA bersungguh-sungguh untuk melepaskanLOAN anda!!!.��������.
tapi pastikan nama anda tiada/bukan [email protected] CCRIS!!! CTOS!!!
✴CONNECTION yang KUAT dengan CIMB MBB HLB PBB RHB AMBank BSN ISLAMIC MUAMALAT KUWAIT.
DOKUMEN YANG DIPERLUKAN
IC depan dan belakang
Lesen sahaja untuk penjamin (parents,isteri,adik beradik)
Slip gaji terkini 3 bulan
Penyata bank terkini 3 bulan.����������
 
Sponsored Post
Top
Log in Register