BTC USD 38,976.1 Gold USD 1,811.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Proton Exchange Program

kodin

Fun Poster
Joined
Jul 11, 2007
Messages
332
Reaction score
0
Points
10
sorryla klau dah ade sblom ni.. search tak jumpe plak.

caradvert.jpg


Proton offer voucher RM 5000 utk tukar keta lame dgn keta proton baru (savvy,gen2, perdana, neo)

nak tanyela, sape2 dealer keta proton kat sini, ape term and condition die klau nk tukar keta lama ni... dan sape kat sini dah g tukar??? :)cgrock
 
Sponsored Post

LORDZ666

Active+ Member
Joined
Apr 26, 2007
Messages
3,672
Reaction score
5
Points
25
nasib baik saga aku ade lagi....
 

zamreda

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
dah terdesak proton nie...klau setakat 5k tu aku boleh cat dan kasi kow2 punya saga lama nie..
 

Dobit127

Active+ Member
Joined
Oct 29, 2007
Messages
2,882
Reaction score
86
Points
45
ni offer ni , dgr citer semua jenis keta pun boleh..

mane aku pernah baca offer...janji keta tu leas puspakom..rasanya..
 

zamreda

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
klau kereta buruk yng mereka beli tu mereka jual baliklah..bijak2...
 

kodin

Fun Poster
Joined
Jul 11, 2007
Messages
332
Reaction score
0
Points
10
haah. aku dgr pun sume keta boleh tolak... mau gak tolak toyata LE aku ni.. heheheh :p

tp kang xpasal2 kene kencing plak... tu yg nk tau details klau sape tau TOC die nih...
 

Dobit127

Active+ Member
Joined
Oct 29, 2007
Messages
2,882
Reaction score
86
Points
45
ha.. sedikit detail aku dpt..

promo dia,
Jika dulu Toyota KE60, Nissan Sunny 130Y tahun 80an.. hanya di boleh di jual dengan harga besi buruk (sori)... memang tiada nilai.... dan tiada permintaan.. ni yg penting.

Sekarang dengan adanya Skim Exchange Program anjuran Proton kita boleh menukar kereta lama tersebut (tak kira apa model / brand) dengan nilai RM5,000 jika kita membeli kereta baru model tertentu keluaran Proton.

Jika pemilik tidak mahu membeli kereta baru pun tak mengapa..... hanya jual sahaja kereta lama tersebut... saya beli jika harga yg di beri tu munasabah...

Syarat2 yg ditetapkan adalah seperti berikut :-
Kenderaan tu mesti sah taraf jualbeli... mesti lulus pemeriksaan identiti di Puspakom. (tiada sambungan potong dua, no chasis & no enjin sama dlm geran)
Pemilik masih hidup, bersetuju jual dan boleh ke JPJ utk tandatangan Borang JPJk3 dan JPJk1C depan pegawai.
Cukaijalan masih hidup.
Tiada saman trafik.
Kalau karat tak mengapa, tak perlu welding. hanya perlu cukup sifat utk dipandu.

So, jika ada anda / sedara-mara / jiran / kawan yg memiliki kereta lama tu cubalah ushar... (ada komisyen ni)* daripada terletak berkarat, menyemakkan garaj & mata memandang, dah mcm reban.. eloklah di jual... dapat gak duit.. banyak pulak tu.. Kereta tu pun ada yg dah tak selamat utk dipandu di jalanraya..
 

kodin

Fun Poster
Joined
Jul 11, 2007
Messages
332
Reaction score
0
Points
10
ha.. sedikit detail aku dpt..

promo dia,
Jika dulu Toyota KE60, Nissan Sunny 130Y tahun 80an.. hanya di boleh di jual dengan harga besi buruk (sori)... memang tiada nilai.... dan tiada permintaan.. ni yg penting.

Sekarang dengan adanya Skim Exchange Program anjuran Proton kita boleh menukar kereta lama tersebut (tak kira apa model / brand) dengan nilai RM5,000 jika kita membeli kereta baru model tertentu keluaran Proton.

Jika pemilik tidak mahu membeli kereta baru pun tak mengapa..... hanya jual sahaja kereta lama tersebut... saya beli jika harga yg di beri tu munasabah...

Syarat2 yg ditetapkan adalah seperti berikut :-
Kenderaan tu mesti sah taraf jualbeli... mesti lulus pemeriksaan identiti di Puspakom. (tiada sambungan potong dua, no chasis & no enjin sama dlm geran)
Pemilik masih hidup, bersetuju jual dan boleh ke JPJ utk tandatangan Borang JPJk3 dan JPJk1C depan pegawai.
Cukaijalan masih hidup.
Tiada saman trafik.
Kalau karat tak mengapa, tak perlu welding. hanya perlu cukup sifat utk dipandu.

So, jika ada anda / sedara-mara / jiran / kawan yg memiliki kereta lama tu cubalah ushar... (ada komisyen ni)* daripada terletak berkarat, menyemakkan garaj & mata memandang, dah mcm reban.. eloklah di jual... dapat gak duit.. banyak pulak tu.. Kereta tu pun ada yg dah tak selamat utk dipandu di jalanraya..

ko amik keta lame ke Dobit127 ?? klau toyota LE tahun 82, brp ek nilai die skg? saje tanye... hehe.. :">
 

Dobit127

Active+ Member
Joined
Oct 29, 2007
Messages
2,882
Reaction score
86
Points
45
bukan aku yg amik, aku tlg ejas jer... dia kat semua keta boleh janji boleh gerak, road tax hidup lagi dan dan semestinya ade geran..

try buat apa yg dia suruh dulu.. nnt member aku p ler jumpa ko beli keta tu...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register