prospek yang keberapa yang menjadi client pertama anda?

CG Sponsors




1305

Super Active Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
9,731
Reaction score
130
Points
73
boleh cerita sikit.. berapa ramai yang tuan/puan approch untuk dapat 1st client?

apa perasaan bila dapat 1st client ni?

berapa lama tuan/puan nak dapatkan 1st client ni?

TQVM..

esok saya datang balik... nak balik umah dah ni.
 
Sponsored Post

kuhik

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 12, 2007
Messages
39,519
Reaction score
1,312
Points
191
tak silap, client yang ke-3...orang kampung sendiri :D
perasaan tu mesti gembira, sebab berjaya consult dia sertai Takaful..kira formula yang UM saya kasi ni berjaya la :D

jangan lupa datang balik esok yer..:)
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,202
Reaction score
826
Points
176
pengalaman tok dulu approach yang ke-5 baru dapat closed... dan dari 10 prospek yang tok senaraikan 1 yang akan masuk.... bayangkanlah hari2 jumpa 10 - 30 orang.... tapi tu citer dulu.... :D semoga berjaya apa yang diceburi
 

tuksidang

Banned
Joined
Jul 26, 2008
Messages
4,972
Reaction score
462
Points
41
prospek pertama..
perancangan kena teliti..

aimed small, miss small
 

1305

Super Active Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
9,731
Reaction score
130
Points
73
salam...
datang balik dah ni....

terima kasih kpd yang dah respon..
nampaknya approch org untuk jual ins kira sukar jugak la... ni yang goyang sikit ni..

purata org yang ke 3 baru nak beli..
mmg betul la, perancang nak kena betul...

ada petua lain ke..mcm, mcm mana nak hilangkan darah gemuruh...:p
 

tomet

Freshie
Joined
Jan 8, 2009
Messages
5
Reaction score
0
Points
3
belom ada lg

boleh cerita sikit.. berapa ramai yang tuan/puan approch untuk dapat 1st client?

apa perasaan bila dapat 1st client ni?

berapa lama tuan/puan nak dapatkan 1st client ni?

TQVM..

esok saya datang balik... nak balik umah dah ni.
..............................................
sy dah test member2 tapi kebanyakan mereka dah ada insurance,
yang belom ada semuanya tak lepas....
kene keje kuat sikit baru boleh dapat..
rezeki ada dimane2 saja, cuma kita kene cari.
kadangkala rezeki dapan mata pon kita tak nampak...
kene pandai cari peluang...
bak pepatah kata cikgu saya,,,, biar kita jadi seorang agent
yang kreatif...........
 

tomet

Freshie
Joined
Jan 8, 2009
Messages
5
Reaction score
0
Points
3
salam...
datang balik dah ni....

terima kasih kpd yang dah respon..
nampaknya approch org untuk jual ins kira sukar jugak la... ni yang goyang sikit ni..

purata org yang ke 3 baru nak beli..
mmg betul la, perancang nak kena betul...

ada petua lain ke..mcm, mcm mana nak hilangkan darah gemuruh...:p
......................................
bagi pengalaman sy nak hilangkan darah gemuruh 2....
kene tebalkan lah muka 2... kene pikir kita cari rezeki dgn ins...
jagan kita pikirkan apa yang dia akan kata... sbb sebelum kita jumpa org itu kita dah pikir org 2 menolak..... pikirkan positif...
 

kakeyro

Fun Poster
Joined
Aug 21, 2008
Messages
341
Reaction score
0
Points
10
bukan senang jugak nak close kes nie, ikut rezeki.tambah2 masih baru..tapi yang penting..hebohkan dulu yang kita buat insuran kat semua orang.amik tak amik belakang kira..my sifu ajor..hehehe..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register