Proses Cagaran rumah dan Bank terbaik utk cagar rumah.

Recommended Brokers


Sponsored Post

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
40,099
Reaction score
846
Points
161

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
40,099
Reaction score
846
Points
161
Bump for today
 

tsf

Active+ Member
Joined
Jun 30, 2010
Messages
3,344
Reaction score
34
Points
30
tuan nak cagarkan rumah ke?
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
40,099
Reaction score
846
Points
161

Pn su

Fun Poster
Joined
Dec 4, 2013
Messages
577
Reaction score
1
Points
15
cagarkan rumah tuk buat harta lain yg belum pasti baik jgn buat. Kalau dah pasti dan comitment tuk bayar tu takat lepas makan pun jgn buat. Jgn ikutkan nafsu semata dan jgn ikut cakap kawan.....ukur dulu kemampuan kita bagaimana.............Kalau betul2 ok saya cadangkan TT pergi ke public bank.......kata nak cagar rumah tuk cash dan convertkan ke FD..dari FD convert ke loan......bila dah dapat cash dari cagaran tu tolong buat 50/50. meaning dari sini 50% dari cash pergi ke FD dan 50% lagi buat beli rumah atau DP rumah baru......just bagi cadangan saja
 

CapChai

Fun Poster
Joined
Nov 4, 2010
Messages
121
Reaction score
0
Points
10
FD=FIX Diposit ka??
Bank Islam & Publik Bank pun ok..
aku pun perna cuba cuba re loan ni....tapi hampa...bila kena cek komitment terlalu tinggi kunu....emmmm walau pun ada site income kiraan nya sikit jak..slip gaji juga di tinguk......cencel/tangguh dulu laa projek...hihihi
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
40,099
Reaction score
846
Points
161
cagarkan rumah tuk buat harta lain yg belum pasti baik jgn buat. Kalau dah pasti dan comitment tuk bayar tu takat lepas makan pun jgn buat. Jgn ikutkan nafsu semata dan jgn ikut cakap kawan.....ukur dulu kemampuan kita bagaimana.............Kalau betul2 ok saya cadangkan TT pergi ke public bank.......kata nak cagar rumah tuk cash dan convertkan ke FD..dari FD convert ke loan......bila dah dapat cash dari cagaran tu tolong buat 50/50. meaning dari sini 50% dari cash pergi ke FD dan 50% lagi buat beli rumah atau DP rumah baru......just bagi cadangan saja
terima kasih tuan atas pandangan tuan tuh... act rumah tuh sy amik alih jerk... so mean sy cam nk beli dr family la... b4 nih umah tuh atas name arwah ayah... so nk elak ade perebutan pada masa depan... sy harap pandangan tuan akan membantu sy dan rakan lain di CG.... :)cgrock:)cgrock
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
40,099
Reaction score
846
Points
161
FD=FIX Diposit ka??
Bank Islam & Publik Bank pun ok..
aku pun perna cuba cuba re loan ni....tapi hampa...bila kena cek komitment terlalu tinggi kunu....emmmm walau pun ada site income kiraan nya sikit jak..slip gaji juga di tinguk......cencel/tangguh dulu laa projek...hihihi
Tuh la... sy lak ade loan asb 200k baru jerk nk masuk setahun... adeh... ~X(
 
Sponsored Post
Top
Log in Register