• Forum searching still not well functioning . We have already working on it.

Prosedur Impot Emas Mentah Dari Luar Negara

Recommended Brokers


Latest Threads

abalin

Fun Poster
Joined
Aug 9, 2008
Messages
450
Reaction score
4
Points
0
Location
Afrika
Salam semua,

Saya berminat untuk membawa masuk emas mentah sama ada gold dust dan gold nugget dari luar negara. Boleh tak otai2 kat sini bagi info tentang prosedur untuk mengimpot emas tersebut, termasuk permit, cukai, lesen dan sebagainya.
 
Sponsored Post

abalin

Fun Poster
Joined
Aug 9, 2008
Messages
450
Reaction score
4
Points
0
Location
Afrika
Tak ada ke yang nak bagi info ni??? huhuhu...
 

ebizz

Fun Poster
Joined
Nov 17, 2007
Messages
898
Reaction score
30
Points
28
Salam

cuba belin tengok web nubexdomcomdotmy.. try kontek owner faizal sbb dia bawak masuk gold dari emirates...:D:D
 

mohd80

Fun Poster
Joined
Feb 16, 2011
Messages
209
Reaction score
14
Points
0
Salam semua,

Saya berminat untuk membawa masuk emas mentah sama ada gold dust dan gold nugget dari luar negara. Boleh tak otai2 kat sini bagi info tentang prosedur untuk mengimpot emas tersebut, termasuk permit, cukai, lesen dan sebagainya.
Susah2 je bro ni nak import emas. Beli je kat pasaran malaysia, takut nanti tertipu. Beli habuk emas dapat habuk pasir. Kalau nak labur emas kat luar negara, beli je unit trust mining emas kan senang. Tak payah pening kepala.
:D
 

Sang_Buana

Active Member
Joined
Oct 8, 2007
Messages
2,390
Reaction score
37
Points
0
Saya beli emas dari Turkey , Perth , UK dan Indon
bawa masuk emas ke malaysia tak kena tax....bawa masuk lah berapa tan pun tak kena..
sebab dikecualikan tax..kecuali silver tax 15% ( Total price + shipping cost)

Nak tengok product yang saya bawa masuk leh tengok : www.clickgold2u.com
 

Sang_Buana

Active Member
Joined
Oct 8, 2007
Messages
2,390
Reaction score
37
Points
0
Susah2 je bro ni nak import emas. Beli je kat pasaran malaysia, takut nanti tertipu. Beli habuk emas dapat habuk pasir. Kalau nak labur emas kat luar negara, beli je unit trust mining emas kan senang. Tak payah pening kepala.
:D
Berdasarkan pengalaman saya..elok beli emas kat malaysia..still murah lagi :)...emas yang saya order 2 bulan belum sampai lagi huhuhuhuu...:((
 

cikgusimple

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Sep 17, 2010
Messages
2,747
Reaction score
552
Points
0
sy jual emas..adik sy suka lombong emas..(bkn guna mesin2 ke atau canggih2..)tp dia selalu bwk balik habuk2 emas ni..

dia dh ada port yg byk emas dan dah ada org yg blh kuarkan emas2 tu..dia mtk sy crikan buyers...

sy pun tgh mencri juga ni..siapa yg nk ambik emas mentah ni dgn hrga mahal sikit..
 

cikgusimple

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Sep 17, 2010
Messages
2,747
Reaction score
552
Points
0
Berdasarkan pengalaman saya..elok beli emas kat malaysia..still murah lagi :)...emas yang saya order 2 bulan belum sampai lagi huhuhuhuu...:((
tk smpi lagi ke..rsanya dulu pun dh pernah sngkut sekali kan?ke yg tu tk smpi2 lagi..hrp bersabar..nasib baik tokey besar..klu tokey kecik..tk tau la..
 

mohd80

Fun Poster
Joined
Feb 16, 2011
Messages
209
Reaction score
14
Points
0
Saya beli emas dari Turkey , Perth , UK dan Indon
bawa masuk emas ke malaysia tak kena tax....bawa masuk lah berapa tan pun tak kena..
sebab dikecualikan tax..kecuali silver tax 15% ( Total price + shipping cost)

Nak tengok product yang saya bawa masuk leh tengok : www.clickgold2u.com
Tokey sang buana beli kat mane? Macamane beli?
Takut terkena mcm tokey.
 
Joined
Jan 13, 2018
Messages
1
Reaction score
0
Points
0
Salam..masih ade habuk emas atau emas bumi untuk dijual?.. kalau ade atau sesiapa yg ada emas mentah untuk dijual hubungi saya www.wasap.my/60102440196

Sesiapa yang berhajad hendak menjual emas lama dan terpakai pun boleh pm saya. Emas 916 lama sekitar rm15*.**

Sesiapa di area Batu Pahat, Muar, Pagoh, Yong Peng dan kawasan sekitar yg ade surat pajak x mampu nak tebus saya sedia beli dengan harga tinggi. Allahualam.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register