Projek email 1malaysia: Najib kata perkhidmatan spam disediakan dgn bayaran tertentu

Recommended Brokers


malayneums

Active+ Member
Joined
Feb 29, 2008
Messages
4,853
Reaction score
4
Points
25

Dewan Rakyat: Pengguna persendirian tak kena caj e-mel 1MY
Oleh Mohd Anwar Patho Rohman, Norakmah Mat Youb dan S Anand Kumar
[email protected]
2011/06/17
Bayaran dikenakan kepada firma swasta, agensi kerajaan

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak, berkata tiada sebarang bayaran dikenakan kepada pengguna persendirian untuk menggunakan perkhidmatan E-mel 1Malaysia (1MY).
Perdana Menteri, berkata bayaran akan dikenakan kepada syarikat swasta ataupun agensi kerajaan yang menggunakan perkhidmatan itu, caj bergantung kepada bilangan e-mel dihantar.
Najib berkata demikian dalam jawapan bertulis menjawab soalan Hee Loy Sian (PKR-Petaling Jaya Selatan) pada sidang Dewan Rakyat, semalam.

Loy Sian dalam soalannya meminta Perdana Menteri menyatakan berapakah kadar caj dibenarkan untuk penghantaran setiap E-mel 1Malaysia kepada rakyat.

Menjawab soalan Loy Sian mengenai apakah kelebihan syarikat Tricubes Bhd dibenarkan menguruskan projek 1MY, Perdana Menteri berkata, ia (Tricubes) berjaya menunjukkan pelan perniagaan yang kukuh dan jelas.

“Mereka juga disokong secara rasmi oleh syarikat gergasi teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) iaitu Microsoft. Lanjutan itu, Tricubes dibandingkan dengan tiga lagi syarikat yang menyatakan hasrat membangunkan perkhidmatan e-mel yang selamat dan kukuh.
“Tricubes adalah sebuah syarikat yang ulung dalam bidang keselamatan,” katanya.
http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Penggunapersendiriantakkenacaje-mel1MY/Article

projek email 1malaysia pun sediakan khidmat spam.. hahaha:)):)):eek:...
pandai diaorang kumpul email lps tu nak menyepam.. ntah apa2 ntah projek diaorg nih...
 
Sponsored Post

babyblacky

CG Top Poster Club
Joined
Feb 24, 2011
Messages
20,127
Reaction score
211
Points
123
adei kene bayar utk elak spam..wtf? :eek::eek:
 

anjetagren

Active Member
Joined
Dec 16, 2008
Messages
1,140
Reaction score
30
Points
30
pakai Hotmail la nie...
Hotmail yg dibranding balik jadi emel 1Malaysia :)) :))
 

sokia

Legendary Member
Joined
Dec 18, 2007
Messages
16,255
Reaction score
5
Points
115
mcm2 email dpt nanti..hahahaah
 

PELIKAN

Super Active Member
Joined
Dec 21, 2009
Messages
7,026
Reaction score
40
Points
70
wadefak...pkai yahoo mail
free big size..free email...free spam...
this 1MY just. a 5hit
orang duk felda ...bole la kena tipu
orang felda profesional level mana bole kena tipu lagi

..dari anak felda pahang
 

syam dungun

Super Active Member
Joined
Jan 2, 2011
Messages
6,200
Reaction score
16
Points
65
bengoongg.. Gune yahoo n gmail bleh free je semue ni..
 

zerovirus

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 25, 2009
Messages
182,110
Reaction score
71
Points
1,020
terbaik projek pok jib ... hahaha
 
Sponsored Post
Top
Log in Register