Project Servis Penjagaan Ternakan Lembu secara Fidlot

CG Sponsors




lizzqute

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2010
Messages
9,786
Reaction score
55
Points
70
Buat duit cmner tu bos?
Jadi Agent sy... Tuan carikan Buyer untuk Karkes... Sy bagi RM1.50 untuk setiap kilo yg di jual...

contoh...


Seekor lembu saiz Sederhana, Karkes boleh cecah 100 ke 120kg

so 120kg x RM1.50 untuk tuan.....


Jika permintaan time puasa dan haji... RM2.00/kg untuk tuan.. Sebab time raya haji dan puasa, Karkes RM25/kg
 
Sponsored Post

rockafeller

Fun Poster
Joined
Jul 6, 2006
Messages
837
Reaction score
0
Points
10
dah lama thread ni rupanya .. camne br prasan harini .. huhuhu... anyway good job bosskur .. nnti den join
 

lizzqute

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2010
Messages
9,786
Reaction score
55
Points
70
Lembu bantuan kerajaan ondaway.. 13 ekor semua.. Huhuhu... Muat ke tak ni... Roboh kandang...
 

lizzqute

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2010
Messages
9,786
Reaction score
55
Points
70
Untuk mantai raya puasa 2019.. Kita open 3 ekor lembu untuk potong karkes... Kita buka harga dari skang dan tamat pada 29 may 2019... rm22.50/kg... Selepas dari tarikh itu harga akan di naikkan..


Booking deposit rm1000.00.. Bakinya bayar masa terima karkes..



Untuk raya haji 2019... Kita open dari skang pre-Order karkes RM21.50/kg... 3 ekor lembu... Last hingga 25 July 2019...selepas itu harga akan naik....

Booking deposit rm1000.00.. Bakinya bayar masa terima karkes..
 

lizzqute

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2010
Messages
9,786
Reaction score
55
Points
70
Karkes 3 ekor untuk mantai raya puasa sold out..... Thanks buyer.. Raya nanti pekena rendang daging dari Jempol Fidlot yaaa....
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,348
Reaction score
1,577
Points
596
Dasyat biz

Moga maju terus...
 

Azlan111

Freshie
Joined
Jul 10, 2015
Messages
27
Reaction score
13
Points
8
Lembu bantuan kerajaan ondaway.. 13 ekor semua.. Huhuhu... Muat ke tak ni... Roboh kandang...
itu najis lembu buang ke mana yea? buang ke sungai ka atau buat baja?
minta maaf, soalan noob nie.
 
  • Like
Reactions: imp

lizzqute

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2010
Messages
9,786
Reaction score
55
Points
70
itu najis lembu buang ke mana yea? buang ke sungai ka atau buat baja?
minta maaf, soalan noob nie.
Tak buang... Sebab nak jaga kuku lembu... Kalau terlalu tebal.. Kutip tabur kat kebun Napier..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register