BTC USD 62,083.3 Gold USD 1,768.43
Time now: Jun 1, 12:00 AM

To Sell Professor Sweet : Katakan "Bye Bye" Kepada Diabetes, Darah Tinggi & Obesiti

PalMal

Fun Poster
Joined
Nov 9, 2009
Messages
280
Reaction score
1
Points
15
Professor Sweet : Katakan "Bye Bye" Kepada Diabetes, Darah Tinggi & Obesiti

PROFESSOR SWEET
PATI ASLI MANISAN TEBU
Sirap pemanis untuk Makanan dan Minuman
100% buatan Malaysia dan bumiputera.

Dijamin halal.

Front.jpg


Back_0002.jpg


PENGENALAN.

Pati asli manisan tebu adalah sejenis sirap yang berbentuk cecair yang rasanya manis sama seperti gula tebu biasa kerana pati asli manisan tebu ini adalah diperbuat daripada pati tebu asli yang telah di formula kan menjadi manisan pengganti gula. Istimewanya sirap ini ianya mempunyai kadar kalori dan karbohidrat yang hampir sifar berdasarkan dari hasil keputusan penyelidikan makmal dan ianya bebas dari unsur lemak,ini sangat sesuai bagi pesakit yang menghidap penyakit kencing manis dan darah tinggi.

Kelebihan pati asli manisan tebu ini, Pengguna tidak perlu berpantang untuk menghadkan pengambilan sirap ini kerana rasanya yang manis tidak memudaratkan kesihatan malah lebih memberi tenaga kepada pesakit.

Bagi pengguna yang tidak menghidap penyakit kencing manis dan darah tinggi, ini adalah baik kerana sirap ini tidak akan memberi kesan yang buruk berbanding penggunaan gula biasa.Dengan ini juga pengguna dapat menjaga kesihatan bagi menggantikan penggunaan gula dengan sirap ini.
Penggunaannya sangat praktik kerana pengguna tidak perlu melarutkannya dengan air panas ataupun masak seperti gula biasa. Pengguna hanya perlu campurkan didalam minuman dan terus disediakan.ianya juga boleh digunakan untuk masakan.

Perbezaan sirap ini dengan gula ialah sirap ini lebih manis dan lazat berbanding gula biasa kerana kebiasaan bagi satu cawan teh menggunakan 2 sudu gula tetapi sirap ini hanya perlu 1 sudu sahaja tetapi manisnya tetap.

FORMULA DAN PENGHASILAN PATI ASLI MANISAN TEBU.

Formula untuk pati asli manisan tebu ini adalah hasil penyelidikkan seorang saintis tempatan yang mana hasil kajiannya selama 5 tahun terhadap dextrose telah membawa kejayaan keatas penemuan formula baru terhadap pati tebu yang mempunyai kadar yang minimum kalori,karbohidrat dan bebas lemak berbanding gula tebu biasa.

Penghasilannya adalah 100% daripada tebu dan Formulanya telah dipertingkatkan menjadikan sirap ini boleh menjangkau 600 kali lebih manis oleh penerimaan badan. Sirap ini tidak dicampur bahan pengawet dan penghasilan pati asli manisan tebu ini sangat dititik beratkan tentang aspek kebersihan,kualiti dan cara pembungkusan.

COMPANY INFO

MANISGLOBAL NIAGA SDN BHD
(Company Registration No. 920299D)
No. 47-1, Jalan Era Square 3, Era Square,
70000 Seremban, Negeri Sembilan D.K.
MALAYSIA

Tel : +606-768.7323, +606-768.7328
Fax: +606-768.7305
Email : [email protected]
Web: http://www.professorsweet.com

Saya adalah pengedar tunggal di daerah Kluang, Johor

Kepada yang berminat dgn produk Professor Sweet, boleh hubungi saya di
012-7589462 (Fiq)

Pengedar amat diperlukan segera. PM saya jika berminat. Terima kasih.​
 
Last edited:
Sponsored Post

XTigy

Fun Poster
Joined
Mar 18, 2009
Messages
465
Reaction score
51
Points
20
bye bye diabetes,darah tinggi dan obesiti
jumpe lagi
 

PalMal

Fun Poster
Joined
Nov 9, 2009
Messages
280
Reaction score
1
Points
15
PRESS REALEASE –HARIAN METRO (17 NOV 2010)

PEMANIS DARI EKSTRAK TEBU ASLI - EVOLUSI TERKINI DALAM TEKNOLOGI PENGHASILAN PEMANIS
ProfessorSWEET SCE-73 Natural Sweetener

ProfessorSWEET merupakan satu-satunya pemanis pengganti gula yang dihasilkan daripada ekstrak 100% pati tebu asli. (Sugarcane Essential – SCE).

ProfessorSWEET mempunyai kadar kemanisan yang lebih tinggi dari gula biasa tetapi hampir tiada KALORI, LEMAK, KOLESTROL, PROTIN, SUCROSE dan KARBOHIDRAT.

Kadar kemanisan dan penerimaannya oleh sistem tubuh manusia mencapai 600 kali ganda dari gula biasa.

ProfessorSWEET adalah pemanis 100% ekstrak tebu pertama yang dihasilkan menggunakan Teknologi Nano .

Gula adalah rangkaian karbon positif dan negatif didalam tubuh manusia. Menerusi teknologi Nano, zarah-zarah proton, neutron dan electron yang membentuk rangkaian-rangkaian karbon di dalam tubuh manusia dileraikan. Karbon negatif yang terkumpul di dalam hemoglobin tubuh manusia, yang menyekat pengangkutan oksigen di dalam pembuluh darah dileraikan dalam bentuk Nano.

Menerusi teknologi Nano, ‘Antimagnetic Field’ dicipta untuk meleraikan karbon dengan menggunakan proton. Hasilnya, karbon negatif yang merupakan penyumbang utama kepada penyakit kronik seperti diabetis, darah tinggi, obesiti dan sebagainya mampu dileraikan sepenuhnya.

Teknologi Bio-Fizik yang diaplikasikan dalam proses penghasilan sirap pemanis ProfessorSWEET, memastikan pemanis ini di sediakan pada ph 5.5 bagi mengelak terbentuknya karbon negatif, sesuai dengan ciptaan semulajadi manusia yang turut mempunyai ph 5.5.

ProfessorSWEET sangat sesuai digunakan oleh seisi keluarga sebagai pengganti gula di dalam semua jenis minuman dan masakan, terutamanya bagi pengidap kencing manis, darah tinggi dan obesiti. Kegunaaan berterusan pemanis ini akan membantu menstabilkan kandungan gula dalam darah ke paras normal. Menurut penyelidikan makmal dan testimoni-testimoni yang diterima, kesannya amat ketara.

ProfessorSWEET mempunyai kelazatan dan kemanisan yang tidak terbanding sebab ianya dihasilkan daripada ekstrak pati tebu asli yang diproses. Pengguna kini dapat menikmati rasa MANIS SEMANIS-MANISNYA dan MANIS SEPUAS-PUASNYA tanpa perlu risau akan kemudaratan gula. ProfessorSWEET SCE-73 adalah pemanis yang lebih lazat, lebih murah, lebih sihat, dan lebih berkesan. Dijual pada harga runcit hanya RM 19.90 sebotol 700gram, untuk memastikan ianya mampu dibeli oleh semua golongan penduduk Malaysia.

Mencegah lebih baik daripada merawat. Adalah amat digalakkan untuk seisi keluarga agar mula menggunakan pemanis ProfessorSWEET sebagai pengganti gula di rumah, terutama kepada kanak-kanak, agar dapat melatih karbon pasif supaya tidak terbentuk di dalam darah sejak kecil lagi.

Ujian keatas darah selepas penggunaan ProfessorSWEET di dalam minuman dan masakan amat menakjubkan kerana tiada peningkatan gula di dalam darah.

Cara penggunaan sirap pemanis ProfessorSWEET adalah hanya sesudu besar (10g) untuk secawan minuman, atau boleh ditambah sesuai dengan tahap kemanisan yang disukai.

Produk ProfessorSWEET SCE-73 Natural Sweetener, dikilangkan khas dan diedarkan oleh syarikat ManisGLOBAL Sdn Bhd sebagai pengedar tunggal antarabangsa.

ManisGLOBAL Sdn Bhd mengalu-alukan usahawan-usahawan yang berminat dan bermotivasi untuk merebut peluang-peluang perniagaan lumayan yang disediakan sebagai stokis, agent dan pengedar-pengedar produk pemanis ProfessorSWEET, produk yang terunggul dan pertama di Malaysia dan di dunia. Kepada yang berminat untuk menjana pendapatan lumayan dan untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi Ketua Pengarah Pemasaran, En. Wan Abdullah Ibrahim 014-5189572 atau Ketua Pegawai Eksekutif, Mohd Fadzli Che Seman 019-9866721.

ManisGLOBAL Sdn.Bhd. amat berbangga kerana menjadi syarikat bumiputera tempatan yang pertama di dunia menghasilkan pemanis daripada 100% ekstrak pati tebu asli dan menerajui teknologi terkini dalam penghasilan pemanis dengan menggunakan kaedah bio-fizik dan teknologi nano.
 

PalMal

Fun Poster
Joined
Nov 9, 2009
Messages
280
Reaction score
1
Points
15
Buat masa ini, proses jual beli hanyalah melalui COD (cash on delivery). Untuk pembelian secara online, kos penghantaran perlu ditanggung 100% oleh pembeli. Harap maklum
 

PalMal

Fun Poster
Joined
Nov 9, 2009
Messages
280
Reaction score
1
Points
15
UPDATE

EN. KHAIROL RAMLI BIN SAID
4 BOXES PROFESSOR SWEET
@
48 BOTTLES
RM 748.80
RENGGAM, JOHOR

:)cgrock
 

fachak

Active+ Member
Joined
Aug 22, 2006
Messages
3,107
Reaction score
11
Points
35
betul ke dr sofie ni penipu...

kuar citer dia kat uncleseeker blog

mohone pencerahan...
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register