BTC USD 39,918.5 Gold USD 1,828.05
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Product kita yang diiktiraf dunia

adr

Fun Poster
Joined
Aug 25, 2008
Messages
545
Reaction score
1
Points
15
Assalamualaikum,

Dalam kita membincangkan pasal business online ni cuba kita senaraikan produk kita yang diiktiraf oleh dunia dan boleh dipasarkan diperingkat International. Siapa pemilik produk tersebut dan market yang telah ditembusi dan serba sedikit berkenaan produk tersebut. Kekuatan product menjadi salah satu faktor penting untuk berjaya dlm online busines.
 
Last edited:
Sponsored Post

adr

Fun Poster
Joined
Aug 25, 2008
Messages
545
Reaction score
1
Points
15
aikk..tak der reply...mcm mana ni enterpreneur malaysia ni
 

profesor

Active+ Member
Joined
May 7, 2007
Messages
3,446
Reaction score
265
Points
46
mungkin tuan tanah kene mulakan dulu.. :">
 

adr

Fun Poster
Joined
Aug 25, 2008
Messages
545
Reaction score
1
Points
15
Assalamualaikum,

Apa tujuan aku mulakan thread ni :
1. Masih belum dapat mengenal pasti kekuatan produk malaysia yang boleh bersaing di peringkat global.
2. Kebanyakkan masih terkial-kial dgn business onlline dan merasakan ianya satu business yg berisiko tinggi.
3. Kurang skill, strategi dan tak mampu memperbaiki kelemaham business onlline yang dijalankan. Gagal mengenal pasti target atau audience dan kehendak mereka.
4. Tiada target dan matlamat untuk berdaya saing dengan pengusaha online busnines yg bejaya seperti e-bay, amazon dll.
5. Gagal mengenal pesaing dan kelemahan dan kekuatan pesaing.

Kita bincang ok..
 

adr

Fun Poster
Joined
Aug 25, 2008
Messages
545
Reaction score
1
Points
15
sunyi sepi tak da org ..apo nak dikato..(ITO)
 

hasbullah2002

Junior Member
Joined
Mar 12, 2008
Messages
78
Reaction score
0
Points
6
Topik berat nie.. x dapek den nak memikirkan nye..den makan gaji yooo
 

azdn_77

Freshie
Joined
Jan 17, 2008
Messages
22
Reaction score
0
Points
3
Assalamualaikum,

Dalam kita membincangkan pasal business online ni cuba kita senaraikan produk kita yang diiktiraf oleh dunia dan boleh dipasarkan diperingkat International. Siapa pemilik produk tersebut dan market yang telah ditembusi dan serba sedikit berkenaan produk tersebut. Kekuatan product menjadi salah satu faktor penting untuk berjaya dlm online busines.

salam adr

saya ada produk malaysia yg telahpergi serata dunia

sila email atau hubungi saya

aziz 013-2993442
[email protected]
 

enche_azril

Fun Poster
Joined
May 26, 2008
Messages
100
Reaction score
0
Points
10
dari segi produk, aku rasa kita jauh ketinggalan
kebanyakn produk yang ada pun adaptation dari Barat atau Jepun
itupun aku rasa budaya kita bkn mcm org Jepun, upgrade technology yg diorg curi
sebaliknye kite lg berfikir dari ape yang ade, cemane nak butekan mata pengguna agar kita dpt untung mencurah2

menjawab topik artikel ni

aku rasa plg bagus kalau kita jual produk tempatan yang betul2 asal di sini
contoh terbaik, produk2 berkenaan tongkat ali.
tapi untuk online market, mungkin barangan macam batik dan songket boleh dikomersialkn
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register