process penjualan keta sambung bayar

CG Sponsors




mydeuter

Fun Poster
Joined
Feb 12, 2007
Messages
961
Reaction score
0
Points
10
salam ,

saya berminat nak menjual keta kelisa 2003 ( A )...

macamana process sambung bayar ni ? ade apa apa masalah tak ?

macamana nak start ?
 
Sponsored Post

speciosa

Fun Poster
Joined
Jul 5, 2008
Messages
682
Reaction score
3
Points
20
tak susah apa kalau nak sambung bayar..just bayar jer tp risikonya

1. kalau dorang takbayar surat court sampai dkt u
2. kalau dorang kena saman jpj pon sampai dkt u
3. kalau dorang bawak 'barang' u yg susah

sebab kalau sambung bayar nama tak tukar. kalau tukar nama org yg nak sambung bayar kena buat loan baru tak leh atas loan asal.

ada kes yg ok dia bayar cantik kecuali miss 1 bln tak bayar. orait kalu gi2. tp ada kes keta bagi kat adik ipar jer sambung bayar. 8 bln tak bayar pastu adik ipar tu jual kat tokey keta panas keta ni. last2 dapt balik tp dekat2 nak kena parang dah. risiko byk beb
 

mydeuter

Fun Poster
Joined
Feb 12, 2007
Messages
961
Reaction score
0
Points
10
kalau saya trade in ..kena top up sikit ...sbb balance dlm 26k ..
 

dek_ang

Active+ Member
Joined
Jul 26, 2008
Messages
4,723
Reaction score
1
Points
25
tak yah wat process smbg baya
suruh je owner baru tu wat loan baru
 
Sponsored Post
Top
Log in Register