BTC USD 23,560.3 Gold USD 1,914.41
Time now: Jun 1, 12:00 AM

[Problem] Format Acer Laptop (Aspire 4530)

free_mystree

Fun Poster
Messages
785
Joined
Sep 6, 2007
Messages
785
Reaction score
8
Points
25
Salam rakan2....

aku ade problem ar nak format laptop acer nih....kawan aku bru jer angkat..so die soh aku formatkan...masalah nyer xleh format care biase....

kalo ikot care biase...aku masok cd XP...reboot....pastu boot pakai cd....then..elok2 laptop tu habeh bace cd xp tu...sangkot....sblm masok agreement tuh....sangkot pastu kua screen biru....

kawan aku pon ade beli PC acer gak....problem yg sme....xleh nak format.....sangkot tmpt yg sme....xsilap aku....acer ade tarok ape ntah dlm bios die..so xleh install pirate....aku rse lah....


so sesape yg ade solution care nak install xp pirate kat acer nih....sile2 tolong....acer baru jer aku xreti nak format....kalo laptop acer lame xdehal....xde sangkot2 pon....aku rse rmai yg kne problem yg sme...so what is ur solution....help please...~X(~X(~X(
 
Sponsored Post

muorian

Active+ Member
Messages
3,806
Joined
Apr 27, 2007
Messages
3,806
Reaction score
64
Points
40
bila buat SATA MODE tu ke IDE Compatible kita x dapat speed SATA transfer, dan x boleh turn on semula walo pong dah siap install windoze(XP).. jadi adlh lebih baik kalau dapat integrate kan (tambah driver/features) ke dalam cd asal windows XP.. jadi boleh install walopong dalam mode SATA

boleh gunakan software ni, nLite :


amat berguna utk lanun2 diluar sana >:) >:)
cuba la explore function2 dia, mmg best
 

free_mystree

Fun Poster
Messages
785
Joined
Sep 6, 2007
Messages
785
Reaction score
8
Points
25
bila buat SATA MODE tu ke IDE Compatible kita x dapat speed SATA transfer, dan x boleh turn on semula walo pong dah siap install windoze(XP).. jadi adlh lebih baik kalau dapat integrate kan (tambah driver/features) ke dalam cd asal windows XP.. jadi boleh install walopong dalam mode SATA

boleh gunakan software ni, nLite :



amat berguna utk lanun2 diluar sana >:) >:)
cuba la explore function2 dia, mmg best

mcm mne nak pakai tuh...huhu install dlu window pastu bru pkai...or kne pakai sblom instal window?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register