BTC USD 34,523.9 Gold USD 1,802.30
Time now: Jun 1, 12:00 AM

PRN Sarawak tidak boleh dielak, tetap diadakan - Abang Johari

pinjamankereta2013

Active Member
Joined
Feb 8, 2013
Messages
1,710
Reaction score
298
Points
51
Vaksin tu bukan ubat bro,just mencegah daripada jadi lebih teruk...elakkan serangan pada paru²....dan tak semua badan dpt terima..ada yg mungkin dpt masalah lain..sebab benda pun masih baru lg...silap² yg dh vaksin tu jd pembawa covid pulak..tp klo semua dh kena vaksin...potensi utk dpt sakit teruk menyerang paru² dpt dielakkan...

So saya xnak term "tp kalau semua dah kena vaksin...potensi utk dpt sakit teruk menyerang paru2 dpt dielakkan.. "

"Tapi kalau" tu yg saya xnak

Sebab belum proven
Buatnya dtg masalah lain.. siapa nak jawap

Siapa yg nak.. silakan
Saya belum nak lagi
Jaga SOP ketat ketat sementara dpt vaksin yg betul betul proven + tiada mendatangkan mudarat lain
 
Sponsored Post

lau_kau

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Aug 2, 2007
Messages
12,915
Reaction score
1,898
Points
201
So saya xnak term "tp kalau semua dah kena vaksin...potensi utk dpt sakit teruk menyerang paru2 dpt dielakkan.. "

"Tapi kalau" tu yg saya xnak

Sebab belum proven
Buatnya dtg masalah lain.. siapa nak jawap

Siapa yg nak.. silakan
Saya belum nak lagi
Jaga SOP ketat ketat sementara dpt vaksin yg betul betul proven + tiada mendatangkan mudarat lain
Xpa xnak bg kt org nk kan
 

g-man

Super Active Member
Joined
Jan 16, 2011
Messages
5,105
Reaction score
772
Points
121
So saya xnak term "tp kalau semua dah kena vaksin...potensi utk dpt sakit teruk menyerang paru2 dpt dielakkan.. "

"Tapi kalau" tu yg saya xnak

Sebab belum proven
Buatnya dtg masalah lain.. siapa nak jawap

Siapa yg nak.. silakan
Saya belum nak lagi
Jaga SOP ketat ketat sementara dpt vaksin yg betul betul proven + tiada mendatangkan mudarat lain
Terms 'kalau' tu digunapakai sebab covid ni boleh jd mcm² varian yg lebih ganas....sebab tu tiada jaminan,tapi at least kita ada ambil precaution step, inshaAllah tak rugi pun.
 

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
8,150
Reaction score
448
Points
91
vaksin ni mmg la xde jaminan pun mmg dpt bg kebal kobis ke apa..sapa je berani bg jaminan?

even ko demam mkn panadol pun ada jaminan ke demam ko kebah?

iklan pencuci tandas pun dia bg 99% boleh bunuh kuman,lg 1% masih lg ada kuman..dia x brani jgk nk kata 100% boleh bunuh kuman..paham yg tu je la
 

aim02Aug

Super Active Member
Joined
Sep 5, 2011
Messages
7,583
Reaction score
986
Points
121
Patutnya hormat pandangan org terlebih dahulu
Baru org akan hormat dia
Aku pon xder sebut pasal fliner pon.. xde pon aku kata fliner nie apa apa
Sejak bila plak aku menyusahkan fliner

So itulah jawapan aku pada dia
dh bro xhormat tred - lari topik

org citer pasal prn-sarawak bro gi citer pasal xnk vaksin

tu yg kami ramai2 sokong bro jd presiden antivak & create tred baru

manatau terbuka hijap kami utk join mr chairman
 

pinjamankereta2013

Active Member
Joined
Feb 8, 2013
Messages
1,710
Reaction score
298
Points
51
dh bro xhormat tred - lari topik

org citer pasal prn-sarawak bro gi citer pasal xnk vaksin

tu yg kami ramai2 sokong bro jd presiden antivak & create tred baru

manatau terbuka hijap kami utk join mr chairman

Aku cakap tak hormat pandangan
Bukan aku cakap tak hormat thread
Nyanyok dah ker apa ko nie
 

pinjamankereta2013

Active Member
Joined
Feb 8, 2013
Messages
1,710
Reaction score
298
Points
51
vaksin ni mmg la xde jaminan pun mmg dpt bg kebal kobis ke apa..sapa je berani bg jaminan?

even ko demam mkn panadol pun ada jaminan ke demam ko kebah?

iklan pencuci tandas pun dia bg 99% boleh bunuh kuman,lg 1% masih lg ada kuman..dia x brani jgk nk kata 100% boleh bunuh kuman..paham yg tu je la

Masalah ada kes yg lepas kena vaksin
Terus padam
Ha ah

Bunuh kuman tu.. Saki baki kuman tak buat kita padam
 

pinjamankereta2013

Active Member
Joined
Feb 8, 2013
Messages
1,710
Reaction score
298
Points
51
Terms 'kalau' tu digunapakai sebab covid ni boleh jd mcm² varian yg lebih ganas....sebab tu tiada jaminan,tapi at least kita ada ambil precaution step, inshaAllah tak rugi pun.

Xperla
Saya amik bahagian yg rugi sebab tak ambil vaksin
Siapa yg nak silakan
Saya tak halang pon
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register