BTC USD 35,378.6 Gold USD 1,877.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

power up electrical device guna battery kete..

mike_07

Fun Poster
Joined
Mar 22, 2006
Messages
241
Reaction score
1
Points
15
alo bro n sis...

nak tunpang tanye n nak pendapat sket, ok ker kalau kita pakai battery kereta untuk power up kan beberapa electrical device... cthnyer mcm nak power up kan laptop ker, dvd player ker, portable tv... sambung kat cigarret lighter...

adakah ia akan memudaratkan battery kereta?
 
Sponsored Post

zamreda

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
takde yng mudaratlah.cuba bandingkan org yng pkai speaker bass besar2 dam dom tu,mudarat ke tu?kuasa yng digunakan utk portable 240v nie kecik aje dlm bepa watt aje..lampu kereta depan 2 biji dah 100 watt,ade yng pakai 200 watt..so tak adepon kat bateri..tu sbb ade guna fius utk elakkan arus ambik besar.
 
Last edited:

Rizza

Active+ Member
Joined
Jul 11, 2008
Messages
2,560
Reaction score
7
Points
25
kalau dah ade tmpat cucuh kat tu
blh la masuk dlm lighter tu
tp biasenye device ni bukan gune power yg besar pon
kalau besar2 sgt power die,rasenye tak dpt supply pun
kan
 

mike_07

Fun Poster
Joined
Mar 22, 2006
Messages
241
Reaction score
1
Points
15
tu la.. sbb ade nampak org jual power cord extension untuk kegunaan dlm kete, nampak mcm best, kalau driving jauh2.. bleh pasang portable tv n ps2 or laptop... hehehe... leh bg diver jeles tgk... hehehe

tp tu la.. tkt2 nnt slalu sgt guna, last nak start engine kete takleh lak.. hehehe...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register