BTC USD 57,312.7 Gold USD 1,777.93
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Power supply untuk mobo

barely

Fun Poster
Messages
453
Joined
Jan 5, 2008
Messages
453
Reaction score
0
Points
10
Salam sume, aku nak tanyer..

aku nak beli mobo bru..
camne nak tau psu(watt) untuk sesuatu mobo tu?

nie spec pc aku nak beli

Core 2 Quad Q6600
Asus P5QL-PRO
Ram 2 gb
GC EN9500GT

nak kene pilih yg 450watt atau 500watt?
ponig2:-?:-?
 
Sponsored Post

barely

Fun Poster
Messages
453
Joined
Jan 5, 2008
Messages
453
Reaction score
0
Points
10
alamak xder org nak tlg...
mmmm...:-S:-S:-S
 

CrusheD_LameR

Moderator
Messages
1,308
Joined
Dec 25, 2007
Messages
1,308
Reaction score
72
Points
30
salam...hmmm...

kalau aku...
aku akan amik watt tinggi,
kalau pakai watt rendah...pastu banyak equipment / hardware nak masuk, pc tu macam tak cukup current, tak tau nak describe camana...
tapi mmg trasa perbezaan nye...
kalau pakai watt tinggi, hardware tak kan overpower..

current tarik kuat sket la...

cume pandangan aku...


yang penting, kualiti PSU tu sendiri...~!
 

C_Kenek

Super Active Member
Messages
5,123
Joined
Feb 23, 2008
Messages
5,123
Reaction score
58
Points
70
amikla yg power lebih 500watt ke tak pun tanya tokey nak power supply yg support crossfire. nak best lagi amik kabel yg boleh tukar
 

MoshedFX

Super Active Member
Messages
8,374
Paid Membership
Joined
Nov 15, 2007
Messages
8,374
Reaction score
89
Points
70
amik yg tru power la and watt tggi...cooler master pun ok!!
 

barely

Fun Poster
Messages
453
Joined
Jan 5, 2008
Messages
453
Reaction score
0
Points
10
kk

nnt aku p tnyer..
tanks
ade lg suggestion..
hehehe...
 

silverchair959

Legendary Member
Messages
18,404
Joined
Dec 21, 2005
Messages
18,404
Reaction score
96
Points
135
lagi tinggi lagi bagus...aku dulu pakai acbel...pure power...lama gak laa aku pakai...pastuh upgrade coolermaster...pakai yg modular nyer...syok
 

barely

Fun Poster
Messages
453
Joined
Jan 5, 2008
Messages
453
Reaction score
0
Points
10
makne nyer aku pilih 500 watts nyer la..
x over dose ker kat mobo tu nnt??
 
Last edited:

barely

Fun Poster
Messages
453
Joined
Jan 5, 2008
Messages
453
Reaction score
0
Points
10
alrite..
aku amik yg tiggi..
thanks kwn2..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register