Poster Filem Baru ‘Ular’ Tiru Poster Filem Hollywood ‘Anacondas’

CG Sponsors




ree1

Active Member
Joined
Nov 30, 2011
Messages
1,145
Reaction score
378
Points
41
“Ular”, arahan Jason Chong, merupakan filem bergenre creature-feature yang pertama seumpamanya di Malaysia. Ular menggandingkan Yusry Abdul Halim, Lisa Surihani dan Izzue Islam. Ular mengisahkan seorang wartawan jenayah yang digantung kerja telah diarahkan untuk membuat liputan di sebuah pusat peranginan di sebuah pulau. Tapi apa yang ingin difokuskan tentang poster filem ini yang dibandingkan dengan poster filem ‘Anacondas’ di laman Facebook. Boleh dikatakan sangat sama dengan poster ‘Anacondas’ mungkin disebabkan topik utama filem ini tentang ular jadi mereka jadikan filem ‘Anacondas’ sebagai inspirasi.


Sinopsis Filem Ular
Ular mengisahkan Myra (Lisa Surihani) seorang wartawan jenayah yang digantung kerja telah diarahkan untuk membuat liputan di sebuah pusat peranginan di sebuah pulau. Myra yang ditemani jurukameranya, Remy (Yusry) tidak pernah menyangka tugasannya kali ini bukanlah satu tugasan biasa apabila percutian hebat yang dimenangi oleh 10 orang pemenang cabutan bertuah bertukar menjadi sebuah mimpi ngeri yang tidak terduga. – filem Ular bakal ditayangkan pada 5 Disember 2013 ini.
 
Sponsored Post

syahrizam

Active+ Member
Joined
Jan 4, 2011
Messages
3,567
Reaction score
78
Points
30
mana ade same...bukan anaconda tu ke yg tiru yusry kru.
 

hil.my

Active+ Member
Joined
Dec 25, 2007
Messages
2,939
Reaction score
155
Points
38
kretif.. buat pe pikir susah2.. amek jela yg dah ada. wakakaka.. bukan dorg pattern pon.. lolzzzz
 

jejaka

Banned
Joined
Jun 16, 2013
Messages
1,709
Reaction score
1
Points
25
orang biasanya kalau tiru "we copy, but we do better" tapi dapat kat KRU..terus hancur, dah lah idea banyak ciplak (professor clone, etc)... tu belum masuk jalan cerita..sure kelaut..
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
32,444
Reaction score
1,447
Points
206
orang biasanya kalau tiru "we copy, but we do better" tapi dapat kat KRU..terus hancur, dah lah idea banyak ciplak (professor clone, etc)... tu belum masuk jalan cerita..sure kelaut..
kru ni memang tabiat dia suka meniru.
takde originality.
 

Arluth

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jul 1, 2009
Messages
9,462
Reaction score
292
Points
91
lain la..mata anaconda kat bawah,ular kat atas :))
 
Sponsored Post
Top
Log in Register