POS Malaysia LAJU gila hantar barang. ko hade? - dah sampai selepas 9hari bekerja

CG Sponsors




Gigahertz CS

Active Member
Joined
Sep 23, 2011
Messages
1,588
Reaction score
133
Points
48
Salaam.

Mesti dah tahu kan pasal problem sistem diorang baru2 nie.

Patutnya parcel diorang hantar, dah kita kena gi collect kat poslaju lak.


Aku baru order barang Selasa lepas....shopee.
Hadiah besday untuk member kat MidValley (MV)


Elok2 leh sampai Rabu...sangkut kat Brickfields (B).
Dekat jer pun B dengan Midvalley.

Aku kat Ampang nak kena gi B untuk amik dan hantar sendiri ke MV?

Apa pasal sampai jadi camni?

Kita nak jimat masa dan kos...alih2 jadi camni lak.

Mohon sangat2 la kalau ada brader poslaju B baca ni, tolong hantarkan parcel aku.

Aku sanggup bayar duit minyak RM10.

ERA800828292MY
kenapa bro punya kes ni macam familiar satu kes kat fb comment? kebetulan sama. nama lokasi pengiirm.dan penerima
 
Sponsored Post

cyborg

Active+ Member
Joined
Aug 14, 2008
Messages
4,550
Reaction score
95
Points
30
pos malaysia ni perkhidmatan mel & bungkusan. ikut jadual tersendiri bila barang nak jalan.
poslaju pulak perkhidmatan kurier yg jalan setiap hari . tu dia bezanya banyak kat harga...
 

symori

Active+ Member
Joined
Aug 22, 2008
Messages
2,877
Reaction score
264
Points
41
mana2 logistic company pun mcm tu...
lewat itu sebahagian dari cabaran...
 

amkgsubang1

Freshie
Joined
Apr 3, 2019
Messages
36
Reaction score
1
Points
11
aku pulak. beli barang dekat lazada pakai pos laju. tak dapat barang. sekarang dah buat aduan dekat lazada. tak tahu macam mana. tengok barang dekat nombor tracking dah sampai dekat penjual. alasan tak ada dekat rumah. surat pos pun tak ada..
 

theblur

Super Active Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
6,401
Reaction score
445
Points
81
aku pulak. beli barang dekat lazada pakai pos laju. tak dapat barang. sekarang dah buat aduan dekat lazada. tak tahu macam mana. tengok barang dekat nombor tracking dah sampai dekat penjual. alasan tak ada dekat rumah. surat pos pun tak ada..
tu biasa lagi. kes aku dulu lagi teruk.

poslaju salah hantar kat alamat orang lain.

aku minta poslaju ambik balik barang tu, dia dah pegi try minta. tapi orang yang ambik barang aku tu kata bukan salah dia, "ko dah bagi kat sini, so barang aku lah" .

kalau ikutkan, boleh je aku bawa polis pegi agak orang yg ambik barang aku tu. tapi posmen tu merayu jgn kes polis, nanti dia dibuang kerja.

last2 lazada refund aku duit, dan posmen tu pun bayar ganti rugi.. so aku dapat dua kali ganda la untung.

sib baik powerbank je.. kalau benda mahal, mmg ke penjara la org yg ambik barang aku tu.
 

amkgsubang1

Freshie
Joined
Apr 3, 2019
Messages
36
Reaction score
1
Points
11
tu biasa lagi. kes aku dulu lagi teruk.

poslaju salah hantar kat alamat orang lain.

aku minta poslaju ambik balik barang tu, dia dah pegi try minta. tapi orang yang ambik barang aku tu kata bukan salah dia, "ko dah bagi kat sini, so barang aku lah" .

kalau ikutkan, boleh je aku bawa polis pegi agak orang yg ambik barang aku tu. tapi posmen tu merayu jgn kes polis, nanti dia dibuang kerja.

last2 lazada refund aku duit, dan posmen tu pun bayar ganti rugi.. so aku dapat dua kali ganda la untung.

sib baik powerbank je.. kalau benda mahal, mmg ke penjara la org yg ambik barang aku tu.
terbaik.......... refund
 

rayz

Legendary Member
Joined
Jun 5, 2007
Messages
12,938
Reaction score
726
Points
161
ikut tempat juga
 
Sponsored Post
Top
Log in Register