POS Malaysia LAJU gila hantar barang. ko hade? - dah sampai selepas 9hari bekerja

CG Sponsors




Mitokondrion

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Nov 25, 2008
Messages
11,834
Reaction score
293
Points
131
aku kalau order brg melalui shopee, aku pilih poslaju, sape lg nk support poslaju kalau bukan kita?

kalau tgk option penghantaran kt shopee pun, akan tulis kt situ poslaju lewat sehari berbanding syarikat2 cina yg lain.
 
Sponsored Post

Mitokondrion

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Nov 25, 2008
Messages
11,834
Reaction score
293
Points
131
poslaju hantar terus ke rumah dalam kawasan bandar. kawasan luar bandar poslaju hantar pada posbiasa. dalam tracking ada tulis P.L dengan P.O
posmen kerja 7 hari seminggu. hari jumaat pejabat pos tutup posmen kena kerja tak boleh cuti macam cikgu :eek:.
kampong2 postmen dah bagi nombor tapi orang kampong ramai yg degil tak mau bubuh nombor depan rumah. cayalah abam postmen boleh hafal nombor rumah punya banyak kampong.
btul2.. yg ni paling aku setuju.. abg posmen siap kenal lg rumah kt celah pelusuk kmpg mana pun.. syarikat lain xkan mcm ni punya.. nk cari rumah pun terkial2 kol..~X(
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
42,755
Reaction score
1,869
Points
201
Salaam.

Mesti dah tahu kan pasal problem sistem diorang baru2 nie.

Patutnya parcel diorang hantar, dah kita kena gi collect kat poslaju lak.


Aku baru order barang Selasa lepas....shopee.
Hadiah besday untuk member kat MidValley (MV)


Elok2 leh sampai Rabu...sangkut kat Brickfields (B).
Dekat jer pun B dengan Midvalley.

Aku kat Ampang nak kena gi B untuk amik dan hantar sendiri ke MV?

Apa pasal sampai jadi camni?

Kita nak jimat masa dan kos...alih2 jadi camni lak.

Mohon sangat2 la kalau ada brader poslaju B baca ni, tolong hantarkan parcel aku.

Aku sanggup bayar duit minyak RM10.

ERA800828292MY
 

boyz371

CG Top Poster Club
ForexMart Fans
Joined
Aug 24, 2010
Messages
28,564
Reaction score
279
Points
131
ERA800828292MY
Salaam.

Mesti dah tahu kan pasal problem sistem diorang baru2 nie.

Patutnya parcel diorang hantar, dah kita kena gi collect kat poslaju lak.


Aku baru order barang Selasa lepas....shopee.
Hadiah besday untuk member kat MidValley (MV)


Elok2 leh sampai Rabu...sangkut kat Brickfields (B).
Dekat jer pun B dengan Midvalley.

Aku kat Ampang nak kena gi B untuk amik dan hantar sendiri ke MV?

Apa pasal sampai jadi camni?

Kita nak jimat masa dan kos...alih2 jadi camni lak.

Mohon sangat2 la kalau ada brader poslaju B baca ni, tolong hantarkan parcel aku.

Aku sanggup bayar duit minyak RM10.

ERA800828292MY
Cadangan aku cari & upah runner je , call pejabat pos sana kata ada wakil nak ambilkan.
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
42,755
Reaction score
1,869
Points
201
Cadangan aku cari & upah runner je , call pejabat pos sana kata ada wakil nak ambilkan.

Kat CG ni ada tak runner freelance? :D
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
42,755
Reaction score
1,869
Points
201
Rujuk posting #123


5 Nov dah gi Poslaju Brickfields.
Poslaju Brickfields berjanji akan hantar sekali lagi.

Tapi bila check semalam (6 Nov) dalam sistem, sama jugak...

'Item can be collected at Pos Laju Brickfields'





Kenapa jadi macam ni?
Susah sangat ke nak hantar ke MidValley?
Tak perlu telefon penerima parcel tu.
Gi tingkat bawah, amik pas pelawat.
Naik jer Level 9 akan ada orang terima parcel tu.


AS White Sdn Bhd
Level 9,
The Gardens South Tower,
Lingkaran Syed Putra,
Mid Valley City,
58000
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.


Teruk sangat la kalau aku nak kena gi sekali lagi.
Collect...dan poslaju sekali lagi.
Tapi kali ni aku pos kat Pos Malaysia Ampang.


Poslaju Brickfields nie ada 'penyakit' kronik.

#pemalasnakmampus
 

adamrao

Active Member
Joined
Mar 1, 2017
Messages
1,441
Reaction score
147
Points
43
aku dulu buh alamat rumah semua barang sampai lambat atau sendiri p collect kat pos nibong tebal.. la buh alamat tempat keja.. semua aneka syarikat courier kirim sangat laju.. dari tubuh syarikat hantar barang baik tubuh satu syarikat yang senang syarikat barang hantar barang.. amik cas simpan ngan upah call ja..
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
42,755
Reaction score
1,869
Points
201
J & T Express so far ok.

Aku beli kat shopee...elok jer J & T hantar ke Level 9 tue.

Beli 28 Oktober....1 Nov dah sampai pada penerima.

Ok la lambat sikit sebab cuti Deepavali kan.
Patut 30 Oktober dah sampai dah.



Poslaju?
Sejengkal jer pun Brickfields dengan MidValley.

Pickup 29 Oktober.
Perap kat Poslaju Brickfields dari 30 Oktober sampai hari ni.


Dasar Melayu pemalas.

Ni bukan rasis tapi PERANGAI tu cam jilake.

Amik orang lain la ganti manusia pemalas macam nie.



aku dulu buh alamat rumah semua barang sampai lambat atau sendiri p collect kat pos nibong tebal.. la buh alamat tempat keja.. semua aneka syarikat courier kirim sangat laju.. dari tubuh syarikat hantar barang baik tubuh satu syarikat yang senang syarikat barang hantar barang.. amik cas simpan ngan upah call ja..
 

akecema

Legendary Member
Joined
Jan 26, 2007
Messages
19,821
Reaction score
1,586
Points
206
Aku kena dgn dhl
Alamat opis aku
Patut barang da sampai. Sampai abis opis hour aku balik check tracker tulis gagal hantar jam 5.32pm xde costumer yang di alamat tu which is office aku
Menyirap aku. Aku klua opis jam 5.45pm dan opis aku tutup jam 6pm
Mcm mane pulak hanta jam 5.32pm xde org kat opis. Anta ke mana?
Aku suspek diorg malas hantar pastu ckp customer xde
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
42,755
Reaction score
1,869
Points
201
Ada gak yang kena camni.
Tapi Poslaju.


Aku kena dgn dhl
Alamat opis aku
Patut barang da sampai. Sampai abis opis hour aku balik check tracker tulis gagal hantar jam 5.32pm xde costumer yang di alamat tu which is office aku
Menyirap aku. Aku klua opis jam 5.45pm dan opis aku tutup jam 6pm
Mcm mane pulak hanta jam 5.32pm xde org kat opis. Anta ke mana?
Aku suspek diorg malas hantar pastu ckp customer xde
 
Sponsored Post
Top
Log in Register