POS Malaysia LAJU gila hantar barang. ko hade? - dah sampai selepas 9hari bekerja

CG Sponsors




Deenz Work

Active+ Member
Joined
Apr 5, 2013
Messages
2,589
Reaction score
16
Points
25
yeke?? aku jumaat lepas poslaju call tp aku xsempat angkat..ada dier tinggalkan slip
Tak pastilah tuan.. tengok tempat kot. Yg bagi info ni pun orang2 yg buat dropship..
 
Sponsored Post

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
41,988
Reaction score
1,568
Points
201
Syarat poslaju kena deliver face to face.

Kita kena kasi no phone yang gerenti orang akan jawab la nampaknya.


Tapi kalau ada serahan kedua ok juga.


Aku kena sekali dah.

Poslaju malas nak hantar ke umah agaknya sebab kurier dari USA.

Kena gi amik kat pos malaysia cheras.


Dengar cerita skg ni pos laju ada peraturan baru... pos akan call bila dah sampai depan rumah. Kalau takde orang angkat call, dia akan balik mcm tu jer tanpa tinggalkan apa2 slip. Pandai2 kita la nak ambik sendiri barang tu nanti kat pejabat diorang. Masalahnya, macamana kita nak tau barang tu dah sampai atau belum, kalau diorang tak tinggalkan slip.. takkan nak cek tracking kat web dia hari2.. #:-S
 

oldtbone

Legendary Member
Joined
May 25, 2012
Messages
17,324
Reaction score
3,693
Points
191
Dengar cerita skg ni pos laju ada peraturan baru... pos akan call bila dah sampai depan rumah. Kalau takde orang angkat call, dia akan balik mcm tu jer tanpa tinggalkan apa2 slip. Pandai2 kita la nak ambik sendiri barang tu nanti kat pejabat diorang. Masalahnya, macamana kita nak tau barang tu dah sampai atau belum, kalau diorang tak tinggalkan slip.. takkan nak cek tracking kat web dia hari2.. #:-S
yup pnah byk kali gak terima mcm ni.xtaulah mmg peraturan baru ke atau sbb kwsan sy kecik jd dia kenal sape yg penerima seterusnya call utk memudahkan tugas dia.
no phone dia amik dr slip yg pada bungkusan.kalo x call dia akan sms tanya bila blh antar dan bila masa ada kat umah.

poslaju skrg servis mcm dh makin bagus. mungkin tgk kawasan gak kot.abam posmen pn dah ramai muda2..lebih bertenaga buat kerja mungkin..
dan cara berinteraksi pn makin sopan dan mudah nk terima..x mcm dulu muka ketat...org xde kat umah letak dlm peti surat je..lantak ko lah nk sain ke x
 
Last edited:

arang67

Super Active Member
Joined
Apr 27, 2009
Messages
6,576
Reaction score
347
Points
81
Dengar cerita skg ni pos laju ada peraturan baru... pos akan call bila dah sampai depan rumah. Kalau takde orang angkat call, dia akan balik mcm tu jer tanpa tinggalkan apa2 slip. Pandai2 kita la nak ambik sendiri barang tu nanti kat pejabat diorang. Masalahnya, macamana kita nak tau barang tu dah sampai atau belum, kalau diorang tak tinggalkan slip.. takkan nak cek tracking kat web dia hari2.. #:-S
statement ni official dari pos malaysia ke duk dengar cerita dari orang je?
 

Deenz Work

Active+ Member
Joined
Apr 5, 2013
Messages
2,589
Reaction score
16
Points
25
statement ni official dari pos malaysia ke duk dengar cerita dari orang je?
Kan ada tulis selepas post tu, orang2 yg buat dropship yg bagitau. Sebab tu saya tulis ada dengar cerita.
 

Arluth

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jul 1, 2009
Messages
9,473
Reaction score
294
Points
91
ada sembang dgn brader poslaju sorang..
dia cakap sehari dkat 100++ parcel LAZADA saja..

buh alamat umah, pi umh xda org, kerja bila call.. knp tak buh address ofis..
so depa expect sapa nak receive tu??
tak ke bnyk barang pending and susahkan poslaju..
 

Archangel17

Active Member
Joined
Oct 13, 2016
Messages
1,976
Reaction score
286
Points
41
ada sembang dgn brader poslaju sorang..
dia cakap sehari dkat 100++ parcel LAZADA saja..

buh alamat umah, pi umh xda org, kerja bila call.. knp tak buh address ofis..
so depa expect sapa nak receive tu??
tak ke bnyk barang pending and susahkan poslaju..
em bg den jgn fikir susahkan pos laju.. pada den lazada atau online business ni kira rezeki tambahan tuk pos laju gak..

1st sekali, den akui.. orang yang beli tu menggong.. macam den selalu letak alamat opis.. kalau den xde pon, receiptionist ade leh sign..


2, maybe poslaju patut pertimbang shift petang sampai kul 9 malam.. memandangkan order makin banyak(sehari 100++ darab 30= 3riban ++) kalau customer puas hati, mesti lagi banyak orang guna servis poslaju.. rezeki tu.. always looks for positive ways.. :D
 

keraskhejong

Fun Poster
Joined
Jun 27, 2015
Messages
589
Reaction score
25
Points
20
mmg poslaju skang akan call klu xde org kat rmah...
klu x angkat dia htar mesej no parcel..aku pnah kena
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
7,950
Reaction score
464
Points
96
poslaju hantar terus ke rumah dalam kawasan bandar. kawasan luar bandar poslaju hantar pada posbiasa. dalam tracking ada tulis P.L dengan P.O
posmen kerja 7 hari seminggu. hari jumaat pejabat pos tutup posmen kena kerja tak boleh cuti macam cikgu :eek:.
kampong2 postmen dah bagi nombor tapi orang kampong ramai yg degil tak mau bubuh nombor depan rumah. cayalah abam postmen boleh hafal nombor rumah punya banyak kampong.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register