POS Malaysia LAJU gila hantar barang. ko hade? - dah sampai selepas 9hari bekerja

Recommended Brokers


Latest Threads

juweialhaj

Super Active Member
Joined
Apr 1, 2011
Messages
8,521
Reaction score
94
Points
0
apa yang aku dapat belajar dari kes ni.

1) tak boleh janji 5hari bekerja dengan customer. (Pos Laju memang tak janji jugak.)
2) Pejabat Pos Rantau Panjang memang kne gi sekolah balik cara pengurusan yg betul.
3) buat aduan di saluran yg betul dan tepat.

kalo ada nanti aku update sini.

Update 12/7/12.

Dalam 6 30 ptg mcm tu call 1300 300 300.

Dia check dlm sistem bungkusan masih di pos rantau panjang.
Aku kata saya bincang dalam forum pun kata pos rantau panjang ni bermasalah.
Macam mana saya nak buat report mention pos rantau panjang?

Dia kata report yg aku buat tu dah official report.

------------------

Dalam 10min lepastu dapat sms dari customer.

Dia sendiri telefon pos rantau panjang dan lepas tu posmen anta bungkusan dalm jam 2ptg.

Tamatlah cerita.

Assalamualaikum.

thread ni aku nak jadikan suam-suam kuku santai. tak nak marah-marah sangat.

so jangan emosi sangat yer. aku pun dah sabar tahap maksimum ni ~X(.

macam mana pun Alhamdulillah dapat customer yang memahami dan sabar.

Tracking number: CD 132465811 MY


Tarikh Hantar 2 July 2012
lokasi: Subang Jaya

Status terkini: 11/7/12
lokasi Pejabat Pos Rantau Panjang, Kelantan

----------------------------------
analisis.
2hb-11hb
= 10hari
= 8 hari bekerja

----------------------------------
call 1300 300 300
maklumat yang diterima pada 9/7/12
1) barang pos domestik dihantar oleh Pos Laju. alamat penerima di luar kawasan penghantaran POS Laju. Penerima akan menerima surat memaklumkan perlu ke pejabat pos rantau panjang untuk mengambil bungkusan.
2) aku claim 6hari dah. tapi dia kata 5hari. macam mana dia kira. whatever lah.


call 1300 300 300
maklumat yang diterima pada 11/7/12
1) diorg check ikut data laman web, SEMALAM,10/7/12 atempting delivery. hari ni takde update. barang belum sampai pada penerima.
2) dah failkan aduan. ada dah no. aduan.
3) dia remarks kalau ada update dia akan call aku. (aku yakin diorang tak kan call)
----------------------------------

apa pendapat korang?
ada cadangan syarikat kurrier lain? yang boleh hantar 20kg++ dengan bayaran RM37.

thanks in advance!:)cgrock

Ini bukan pos laju koranggg.

Pos laju 20kg++ mau RM90.

Ni pos parcel.
 
Last edited:
Sponsored Post

juweialhaj

Super Active Member
Joined
Apr 1, 2011
Messages
8,521
Reaction score
94
Points
0
apa yang aku dapat belajar dari kes ni.

1) tak boleh janji 5hari bekerja dengan customer. (Pos Laju memang tak janji jugak.)
2)

kalo ada nanti aku update sini.
 

TT

CG Super Hardcore Club
Gold Member
Joined
Jan 13, 2009
Messages
148,662
Reaction score
20,602
Points
163
Location
cybertorium, level 3
CD ape eh? parcel ke

EM ak taula poslaju..ape pun ni bkn poslaju nk cepat2..nasibla..pada ak so far guna poslaju terbaik compare dgn skynet haram jadah tu
 

juweialhaj

Super Active Member
Joined
Apr 1, 2011
Messages
8,521
Reaction score
94
Points
0
CD ape eh? parcel ke

EM ak taula poslaju..ape pun ni bkn poslaju nk cepat2..nasibla..pada ak so far guna poslaju terbaik compare dgn skynet haram jadah tu
cepat lambat tu subjektif tuan.

ni guna pos parcel.

5hari sampai bagi aku LAJU.

lebih 5hari LEMBAP. mesti ada salah buat kerja.
 

yatimdeendut

Junior Member
Joined
Mar 29, 2012
Messages
55
Reaction score
0
Points
0
setahu aku pos laju memang antar terus barang
yang lambat nya pej pos yang terima poslaju tu
kalo pej pos pedalaman lambatla dorang anto ke rumah penerima
aku penah anta kek dr bentong ke perak
seminggu br sampai ke member aku
dah berkulat dah kek tu
blh claim ganti rugi tapi aku malas lah nak claim
 
Sponsored Post
Top
Log in Register