Portable air-cond

CG Sponsors




naj2921

Active+ Member
Joined
Apr 16, 2008
Messages
4,529
Reaction score
12
Points
25
Salam kawan-kawan..

Sesape ada pengalaman pakai portable aircond nih (bukan COOLER ye:D:D).. memandangkan cuaca skang kt malaysia ni makin panas dan tak menentu..kesian anak2 berpeluh-peluh dan isteri berpeluh2..hehehe..

tapi tak larat gak nak pasang aircond setiap tempat dalam umah..:)):)):)):)).. sbb tu terpikir nak pakai portable aircond je..

marilah kita bincang2.. jenama apa yg ada ye?? yang aku tahu setakat nih kat Jusco ada tp brand MEC (ni brand malaysia)..mcm x konfiden je :eek::eek::eek:.. pastu ada brand Midea, Fujiore..

kalo ada sesape info..mai kita bincang2 :)cgrock:)cgrock:)cgrock






:)paid:)paid:)paid
 
Sponsored Post

naj2921

Active+ Member
Joined
Apr 16, 2008
Messages
4,529
Reaction score
12
Points
25
kalo ada brand yg bagus bole bgtau gak kt sini ye.. nnt aku update..selaku tt :)) :)) :)) :))
 

LipanBara

Active Member
Joined
Aug 16, 2007
Messages
1,358
Reaction score
137
Points
43
aku ade survey gak benda nih....nampak ok.

tapi satu je problem.....portable aircond nih ade exhaust pipe.

tak 100% portable



 

Tamindari

Active Member
Joined
Nov 17, 2009
Messages
2,075
Reaction score
87
Points
30
nak kena buat paip buang air kalau bocor habis basah.

lecehlah
 

naj2921

Active+ Member
Joined
Apr 16, 2008
Messages
4,529
Reaction score
12
Points
25
nak kena buat paip buang air kalau bocor habis basah.

lecehlah
benda tu kena check 3 hari sekali la kan..

biasala..nama pun portable..

dari segi penjimatan elektrik mcm mana ye??:)cgrock
 

airi

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Jan 9, 2009
Messages
4,566
Reaction score
13
Points
25
aku pki brand wing
giant nak hbskn stok
rm100 je
kekekekek
leceh kne isi air alwaz la
tp sejuk.syiok
 

biomedik

Active+ Member
Joined
Sep 24, 2006
Messages
4,546
Reaction score
265
Points
41
aku ade survey gak benda nih....nampak ok.

tapi satu je problem.....portable aircond nih ade exhaust pipe.

tak 100% portable



aku tengok kt carrefour takde pun yg pakai exhaust pipe cam dalm pic tu..maybe yg pakai pipe tu teknologi lama kut..skrng design dia recycle je air aircon tu so tu psl takde paip segala.
 

naj2921

Active+ Member
Joined
Apr 16, 2008
Messages
4,529
Reaction score
12
Points
25
aku tengok kt carrefour takde pun yg pakai exhaust pipe cam dalm pic tu..maybe yg pakai pipe tu teknologi lama kut..skrng design dia recycle je air aircon tu so tu psl takde paip segala.
brand apo bro??:D:D
 

LipanBara

Active Member
Joined
Aug 16, 2007
Messages
1,358
Reaction score
137
Points
43
aku tengok kt carrefour takde pun yg pakai exhaust pipe cam dalm pic tu..maybe yg pakai pipe tu teknologi lama kut..skrng design dia recycle je air aircon tu so tu psl takde paip segala.
aku pun ade tengok kat carrrefour...brand mec kan?

portable aircond mesti ade exhaust pipe

link

http://forum.***********/topic/1824332

kat *** tu tukar l o w y a t . n e t
 
Sponsored Post
Top
Log in Register