Port untuk sukan berenang

CG Sponsors




darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
Salam,
thread ni dibuka khas untuk sukan berenang.Kita kongsi-kongsilah ilmu berenang ok.

Aku baru je belajar,dulu masa kecik tak reti-reti terus stop...dah tua sikit ni baru nak belajar balik...

Basic Blow Bubbles
http://www.youtube.com/watch?v=vNuFaPAD3So

Treading Water
http://www.youtube.com/watch?v=1wZ0QNCpGh0


BREASTROKE
http://www.youtube.com/watch?v=nMoJVla31tc
http://www.youtube.com/watch?v=CBunYVudRrA


BACKSTROKE
http://www.youtube.com/watch?v=K3EY1k9rNXI


BUTTERFLY
http://www.youtube.com/watch?v=hLn218BD-lQ&feature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=uTkezlTjigg


FREESTYLE
http://www.youtube.com/watch?v=IYuSMumlUk4&feature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=Ef_u11QzTog
 
Last edited:
Sponsored Post

faris_sn

Legendary Member
Joined
Oct 6, 2009
Messages
14,317
Reaction score
12
Points
115
aku kire jaguh merentasi sungai simpang kiri batu pahat dulu...sib baik boyer2 sumer tido aka PUPUS kt sungai tu...

dah belajar mengapung diri belum ni...
 

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
dah..mengapung untuk breastroke bolehlah...yg type2 lain belum belajar lagi...penat juga eh.

ko belajar dengan kawan-kawan ke?
 

krellanuar

Fun Poster
Joined
May 7, 2009
Messages
136
Reaction score
0
Points
10
kat kl ni mane ade swmiming pool haa..nak blaja renang gak ni..hmmm
 

faris_sn

Legendary Member
Joined
Oct 6, 2009
Messages
14,317
Reaction score
12
Points
115
aku mula belajar berenag seusia 8 thn...time tu area kg aku selalu banjir...

sambil berakit ngan bot batang buluh...time tu ler aku belajar berenang, menyelam, diving dr ataih pokok semua laaaa...

alhamdulillah...aku pernah savekan org kat pantai PD masa umur aku 18 thn n member aku sendri kat Air Terjun Cemerung...
 

faris_sn

Legendary Member
Joined
Oct 6, 2009
Messages
14,317
Reaction score
12
Points
115
kat kl ni mane ade swmiming pool haa..nak blaja renang gak ni..hmmm
tak silap aku semua pusat akuatik ada kelas...

kalau ppn yg pakai tudung tak silap aku pusat akuatik shah alam (tepi tesco) ada class yg tertutup...
 

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
kat kl ni mane ade swmiming pool haa..nak blaja renang gak ni..hmmm
aku dengar dari seorang makcik cucu dia belajar kat kolam renang bukit jalil..

aku sekarang ni belajar kat kolam renang larkin...nak mengatasi ketakutan aku selama ni kat air..sekarang dah berani dah sikit
 

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
573
Points
111
Gi berenang dengan member best..tapi aku takde geng plak..so belajar sendirilah dengan cikgu renang aku kat kolam mbjb johor ni huhu
 

faris_sn

Legendary Member
Joined
Oct 6, 2009
Messages
14,317
Reaction score
12
Points
115
ok la tu..janji blh berenang....pusat renang UiTm Shah Alam ada kelas utk org luar gak...dgr murah...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register