BTC USD 63,103.3 Gold USD 1,804.18
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Santai Pool duit gaji hubby n wife.. ok ker?

anna_anna

Freshie
Joined
May 30, 2008
Messages
11
Reaction score
0
Points
3
Aku nak minta pandangan korang..ok ker if kite campur duit gaji (bg yg dh kawin buka akaun bersama lam bank)utk belanja umah termasuk susu..diapers anak2..n so on..tp bile nk beli apa2..kena mintk permission hubby dulu..(aku pompuan)..if tak..mau tak bercakap 2,3 hari..
..susah betul la..sebb kite keje gak..kekadang nk gak merasa duit gaji nk wat facial ke..nk beli baju ke..yg aku tensen time hubby beli takpe lak tak tanya kite dulu..ni dah tak adil [email protected] hubby ada hak x yah tanya @ bincang dulu..tp..if wife tak redha share duit ngan hubby..kire cemana plak tu..:eek:
 
Last edited:
Sponsored Post

atlantis

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
jgan kawen atau jgn kerja. pilih satu.
 

snipers

Active Member
Joined
Oct 25, 2007
Messages
1,474
Reaction score
15
Points
25
Bab duit ni bahaya cik anna rafali ooittt.. Sepatut dan sebaiknyer, gaji suami kena guna utk belanja isi rumah sbb itu tanggungjawab. Duit gaji isteri hak mutlak isteri. Tak boleh nak share share. Gaji isteri tak beri utk belanja rumah satu sen pun memang hak isteri.

Dlm kes u ni. Ada baiknyer jangan kongsi account bank utk apa saje kegunaan. nanti gaduh besar. Cuba bayangkan kalau jadi apa2 dlm hubungan suami isteri u ( bukan nak mintak yer) , u akan merana sebb tak der saving utk masa depan buat diri u. Duit tu ada dlm tangan suami. Suami boleh buat mcam2.

Aku buat cara senang, pendapatan aku , aku belanje utk keluarga belih belah dan melancong. Duit isteri aku tak kacau. Apa dia nak buat, itu hak dia cuma jangan melanggar tatasusila suami isteri. Tambah pulak, aku sebagai suami bukan setakat belanje utk isi rumah saje, nafkah zahir dia aku kasi. Itu wajib.


P/S- meh aku teka, gaji suami u kecik. sbb tu dia ajak share kan??.. pandai suami u.
 
Last edited:

MoshedFX

Super Active Member
Paid Membership
Joined
Nov 15, 2007
Messages
8,374
Reaction score
89
Points
70
macam mana la kawen kalau masalah camni pun takleh setel..

adess...


sharing is caring la... eheh :D
 

tudung87

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
12,870
Reaction score
69
Points
120
Bab duit ni bahaya cik anna rafali ooittt.. Sepatut dan sebaiknyer, gaji suami kena guna utk belanja isi rumah sbb itu tanggungjawab. Duit gaji isteri hak mutlak isteri. Tak boleh nak share share. Gaji isteri tak beri utk belanja rumah satu sen pun memang hak isteri.

Dlm kes u ni. Ada baiknyer jangan kongsi account bank utk apa saje kegunaan. nanti gaduh besar. Cuba bayangkan kalau jadi apa2 dlm hubungan suami isteri u ( bukan nak mintak yer) , u akan merana sebb tak der saving utk masa depan buat diri u. Duit tu ada dlm tangan suami. Suami boleh buat mcam2.

Aku buat cara senang, pendapatan aku , aku belanje utk keluarga belih belah dan melancong. Duit isteri aku tak kacau. Apa dia nak buat, itu hak dia cuma jangan melanggar tatasusila suami isteri. Tambah pulak, aku sebagai suami bukan setakat belanje utk isi rumah saje, nafkah zahir dia aku kasi. Itu wajib.


P/S- meh aku teka, gaji suami u kecik. sbb tu dia ajak share kan??.. pandai suami u.

zaman dulu mmg la parktikal camni..

tapi, zaman skrg ni susah kot.. lebey2 lagi gaji wanita/isteri kbykannya lebih tinggi dr suami.:-?

bila jadi suami isteri, xkan la sampai hati nak biarkan suami yg bayarkan semua mende.:-?

kalo gaji suami sama dgn isteri pun, kdg2 mesti si isteri akan tolong gak utk duit rumahtangga. walaupun duit bukan segalanya, tapi zaman skrg ni segalanya perlukan duit.

nak beli susu anak, barang dapur, bil air, bil letrik, sewa rumah, dan mcm2 lagiiii...

lainla kalo gaji suami lebih tinggi 2 atau 3 kali ganda dr isteri. ataupun isterinya suri rumah. tapi, bila jadi hal di atas, mcm duit isteri hak suami, duit suami pun hak suami.. huhuuu..

bagusla klo dpt suami mcm awak. tp, mungkin susah kot nk carik skrg. sbb rata2 byk yg gaji isteri lebih atau sama rata dgn suami..:-?

nways, sy tak kawin lagi..
 

tudung87

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
12,870
Reaction score
69
Points
120
macam mana la kawen kalau masalah camni pun takleh setel..

adess...


sharing is caring la... eheh :D

ahakss.. laki selalu mempersoalkn napa isteri tak bole terima poligami padahal halal di sisi islam.

tapi, bila bab2 gaji isteri ialah hak sepenuhnya hak isteri, taknak pula guna hukum islam.. ahakss..

laki suka cakap perempuan skrg susah nak cari yang baik2, tapi diri sendiri mampu ke jadi imam untuk isteri??

heheee.. :)
 

mim_enterprise08

Active Member
Joined
Jun 6, 2008
Messages
1,185
Reaction score
2
Points
25
rase xsesuai nak wat camtu..kalo gaji husband kecik mungkin dia pk baik...sebab dia ble gune kuasa vito nak gunakan duit tu..rase baik asingkan..tp tetap saling bantu membantu..tu paling penting..!!!
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,190
Reaction score
1,042
Points
1,101
payahla dah kawin...ckp adil xadil....sume masalah bawak bincang. Awk kena luahkn apa yg awk xpuas ati.
 

GT

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
Kejadahnya duit isteri buat belanja rumah ni????
 

syahays

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Sep 1, 2010
Messages
23,441
Reaction score
50
Points
120
bg ak..xpyh la kongsi2...or share acc..mcm ak...gaji ak..ak byar suma hutang2...bil2...blanja dapur...semua la..let say tgh bulan xcukup..wife ak tolong plak...hehe...kira ak anggap gaji bini 2 saving la..hehe..sebab ak ni boros...xley simpan uit...gatal nk bli mcm2..huhu..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register