Pompuan baik untuk Laki baik je ke?

CG Sponsors




private_eye217

Active+ Member
Joined
Aug 12, 2008
Messages
2,724
Reaction score
47
Points
30
salam sumer

orait topik basi tapi aku nak diskas gak ngan korang

kelmarin berbuih mulut aku berdebat dengan sorang mamat ni.
mamat ni kaki pompuan la awek banyak
so dia plan la lepas dia puas enjoy, dia nak setel down cari pompuan bebaik pakai tudung, pandai masak, bak kata muslimah sejati la buat stok bini.
pastu aku hangen, aku cakap la dia, dia pun tak betul nak cari pompuan yang baik-baik.
pastu aku cakap la pompuan baik untuk laki baik (walaupun aku tak 100% stuju la penyataan ni, tapi aku geram sangat aku cakap je la ngan dia ngee)
pastu dia bangkang aku dia cakap, ada gak apa pompuan tak elok jodoh ngan laki baik, supaya laki tu buleh guide pompuan tu ke jalan yang elok (ni aku stuju sebab dah byk aku tgk, alhamdullilah)
pastu dia pusing lak dia cakap, laki tak baik mcm dia ni pun boleh dapat pompuan baik sebab satu hari nanti dia taubat nasuha (aku selit selit dengan ungkapan 'podahh' di situ) pompuan tu buleh la bawak dia balik ke jalan yang betul.

setau aku la kan, sepatutnya laki yang ajar dan bagi guide dengan kaum pompuan, dan aku rasa tu tugas laki untuk betulkan kitorg kaum yang lemah (ecehh..) ni, terutamanya pihak suami untuk tunjuk ajar dan saling tunjuk ajar dengan isterinya ke jalan yang benar.

dan betul ka, klu betul ditetapkan laki baik untuk pompuan yang baik je, ke mana lak yang tak baik dan tak bebrapa baik mcm aku la (ilmu tak cukup amal pun kurang tak perfect serba serbi), nak kene campak?
takkan aku nak end-up ngan laki yang hampeh mcm mamat kawan aku nih? oh tidaakkk....

so bagi komen la sket.

aa seblom tu nak tanya, paham ke apa aku taip nih?
 
Sponsored Post

badrush

Super Active Member
Joined
Sep 4, 2008
Messages
5,519
Reaction score
18
Points
65
dalam quran pn dah kata...

tuhan tu kan maha adil..

lelaki baik,dapat pasangan yg baik..
 

lastshark

Active+ Member
Joined
Aug 27, 2007
Messages
4,505
Reaction score
4
Points
25
pompuan yang baik untuk lelakiyang baik..ada didalam kitab....
 

eyza

Super Active Member
Joined
Mar 1, 2007
Messages
6,637
Reaction score
0
Points
60
no komen la..
nak tau aku baik ke dak..tanya shark..
cit ko!!
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,178
Reaction score
1,041
Points
1,101
ayat topik ni sebijik cam kat forum sebelah..

apapun...betulla tu........
 

zeroxlegend

Active Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
1,548
Reaction score
0
Points
20
suami/isteri adalah pelengkap diri.....
mane yg kita kureng, pasngn yg complete kn.
tapi bab2 jodoh ni tuhan yg tentukan..
kita hanya blh rancang dan bincang2 je kat sini...
 

jani

Active Member
Joined
Apr 28, 2008
Messages
2,365
Reaction score
23
Points
25
x de sapa yg perfect selain Muhammad S.A.W..

even u kata u baik x semesti x pernah wat silap..

sama jg org lai pun..

jadi skrg x de sapa yg baik..
 

adamma

CG Top Poster Club
Joined
Mar 7, 2007
Messages
23,639
Reaction score
39
Points
120
mana ada org yg baik dlm dunia ni.. ada jgk yg wt silap/jahat wlau sbaik mana pun dia...
 

acidrock

Active Member
Joined
Sep 18, 2007
Messages
1,174
Reaction score
0
Points
20
Baik-baik aku pun ade jugak jahatnye. Hee~~ EVIL! EVIL! EVIL!
 
Sponsored Post
Top
Log in Register