Polis tahan tiga suspek rompak kedai emas

CG Sponsors
BlackSweater

Freshie
Joined
Jan 7, 2010
Messages
21
Reaction score
0
Points
3
Polis tahan tiga suspek rompak kedai emas

KUALA TERENGGANU: Polis percaya dapat menyelesaikan kes rompakan di sebuah kedai emas berhampiran Pasar Payang di sini yang melibatkan kerugian RM900,000 bulan lalu berikutan tertangkap tiga suspek dua hari lalu.

Ketua Polis Terengganu, Datuk Mohd Shukri Dahlan, berkata semua yang ditangkap adalah warga negara asing iaitu seorang wanita dari Guatemala dan dua lelaki masing-masing dari Perancis dan Mexico.

"Kami percaya masih ada lagi suspek terbabit dan kami sedang siasat berapa ramai anggota dalam kumpulan ini," katanya kepada pemberita selepas majlis Perlantikan Pangkat Kehormat dan Pelancaran Kor Sukarelawan Polis Siswa/Siswi (Kor-SUKSIS) Universiti Darul Iman Malaysia (UDM) di sini, hari ini.

Dalam kejadian kira-kira jam 2 petang 9 Disember lalu, beberapa lelaki dan seorang wanita melarikan barang kemas dari sebuah kedai emas berhampiran Pasar Payang.

Mohd Shukri berkata, ketiga-tiga suspek itu ditahan di satu lokasi di sini hasil maklumat orang awam, namun barang-barang kemas yang dilarikan itu masih belum ditemui.

Beliau berkata, mereka ditahan reman selama empat hari mulai semalam untuk membantu siasatan kes. - Bernama
 
Sponsored Post

qai

Active+ Member
Joined
Nov 11, 2008
Messages
2,928
Reaction score
1
Points
25
kedai emas emzek..
kat situ la aku beli cincin kawen bulan 8 lepas..
ksian pakcik tu..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register