Polis siasat viral kes doula, bayi mati ketika lahir di rumah

CG Sponsors




copy left

CG Top Poster Club
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,547
Reaction score
436
Points
131
mcm ni cite dia
Dr sakinah kene saman sbb tuduh Masyitah tu bikin doula yg menyebabkan kematian
tp sebenarnya info tu salah..punca drp viral staf hospital sampai masuk media soc
Masyitah takde bersama ibu tu masa baby tu mati sbb beliau pun tgh sarat mengandung nak handle doula mcm mana

kira menang saman sbb berita palsu
berita detail;
owhh kisahnye...
berita palsu la,logik jgk tu,mungkin doc tu emosi sangat pasal daula sampai tuduh masitahh tu yg jd bidan...
 
Sponsored Post

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
20,963
Reaction score
1,922
Points
206
owhh kisahnye...
berita palsu la,logik jgk tu,mungkin doc tu emosi sangat pasal daula sampai tuduh masitahh tu yg jd bidan...
dgrnye ibu mengandung tu yg bgtau doktor
kemudian ibu mengandung tu xtau spin ke, atau sblm tu mmg die tipu doktor ke bgtau lain pulak kat mahkamah
 

lau_kau

Super Active Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
9,142
Reaction score
950
Points
121
dgrnye ibu mengandung tu yg bgtau doktor
kemudian ibu mengandung tu xtau spin ke, atau sblm tu mmg die tipu doktor ke bgtau lain pulak kat mahkamah
Dlm mahkamah lain mcm ooo nk tipu jd xtipu...
 

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
20,963
Reaction score
1,922
Points
206
Dlm mahkamah lain mcm ooo nk tipu jd xtipu...
itu la yg xtau, dekat doktor cerita lain, dekat mahkamah cerita lain
of course la hakim percaya pada saksi iaitu mak bayi tu
saksi utama
 

CyberMachine

CG Top Poster Club
Joined
Oct 1, 2009
Messages
22,411
Reaction score
441
Points
131
mcm ni cite dia
Dr sakinah kene saman sbb tuduh Masyitah tu bikin doula yg menyebabkan kematian
tp sebenarnya info tu salah..punca drp viral staf hospital sampai masuk media soc
Masyitah takde bersama ibu tu masa baby tu mati sbb beliau pun tgh sarat mengandung nak handle doula mcm mana

kira menang saman sbb berita palsu
berita detail;

oo..macam tu.

kalah sebab masyitah tu la?

ingatkan sebab kes kematian bayi..
 

akudotcom

Super Active Member
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
8,929
Reaction score
1,693
Points
151
Kalau ibu nya merasakan salah pd si Dola, sudah tentu dia akan saman doula

oo..macam tu.

kalah sebab masyitah tu la?

ingatkan sebab kes kematian bayi..
Bayi tu memang mati di rumah
Tp masyitah tu takde kat situ

ntah mcm mana bole Dr tu tuduh si doula punya keje..kira menang saman fitnah

———-
Doula Masyitah Menang Tuntutan Saman Fitnah Ke Atas Doktor Sakinah Sulong. Defendan Diarahkan Membayar Gantirugi Berjumlah RM230,000

Alhamdulillah sesi pendengaran keputusan saman fitnah oleh Doula Masyitah Md Hassan vs Doktor Sakinah Sulong telah berjalan lancar jam 12.00 tengahari ini, Isnin 26 Oktober 2020.

Mahkamah mendapati Sakinah Sulong telah memuatnaik pernyataan fitnah terhadap Doulamas berdasarkan posting Facebook beliau pada 7, 8 dan 12 Feb 2018.

Setelah menimbangkan segala hujahan pihak peguam Plaintif dan Defendan, mahkamah telah mengarahkan Defendan (Sakinah Sulong) untuk (ringkasan);

1. Membayar ganti rugi Am kepada Plaintif - RM100,000.

2. Membayar ganti rugi Teladan (Exaggerated, Examplary, Punitive) kepada Plaintif - RM100,000.

3. Membayar kos kepada Plaintif - RM30,000.

4. Memohon maaf kepada Doulamas dalam tempoh 7 hari melalui FB Defendan.

5. Perintah injunksi untuk tidak menerbitkan apa-apa kenyataan mengaitkan Doulamas dengan kejadian kelahiran dan kematian bayi 4 Feb 2018.

Semoga dengan keputusan Yang Arif, maka terungkai segala tuduhan Defendan yang menuduh Doulamas terlibat dalam kejadian kelahiran di rumah pada 4 Feb 2018 serta merungkai tuduhan yang mengaitkan Doulamas dengan kematian bayi tersebut.

Semoga keputusan ini memberi pengajaran kepada kita semua untuk tidak menyebarkan berita yang tidak benar dan tidak dipastikan kesahihannya terlebih dahulu.

————

kita tunggu episod seterusnya heheh
 

makcikcomei

Active Member
Joined
Dec 3, 2010
Messages
1,816
Reaction score
196
Points
33
Sebab tu saya malas nak peduli orang lain. Kena macam ni, tak berbaloi...
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Mar 15, 2010
Messages
283,490
Reaction score
11,707
Points
2,376
Menanti episod seterusnya lak
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
29,769
Reaction score
1,201
Points
201
mcm ni cite dia
Dr sakinah kene saman sbb tuduh Masyitah tu bikin doula yg menyebabkan kematian
tp sebenarnya info tu salah..punca drp viral staf hospital sampai masuk media soc
Masyitah takde bersama ibu tu masa baby tu mati sbb beliau pun tgh sarat mengandung nak handle doula mcm mana

kira menang saman sbb berita palsu
berita detail;
Pe kaitan dr mashita gan masyita tu? Masyita tu sapo?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register