BTC USD 38,569.7 Gold USD 1,817.83
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Polis cari dalang ugut bunuh AC Mizal

BasicCX

Super Active Member
Joined
Sep 8, 2008
Messages
6,223
Reaction score
172
Points
73
Polis cari dalang ugut bunuh AC Mizal


KUALA LUMPUR: Polis memandang serius laporan pelakon dan pengacara terkenal, Datuk Mizal Zaini, 39, atau lebih dikenali sebagai AC Mizal berhubung ugutan bunuh diterima, sekali gus berusaha mengesan dalang yang menyebarkan ugutan itu.

Timbalan Ketua Polis Ampang Jaya, Superintendan Amiruddin Jamaluddin, berkata setakat ini, keterangan artis terbabit berhubung dakwaannya diugut serta difitnah melalui blog dan laman web sosial facebook sudah direkodkan.


Menurutnya, laporan itu turut diserahkan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) yang mempunyai kemahiran khusus bagi menjejaki individu yang bertanggungjawab melakukan perbuatan berkenaan.

“Polis bagaimanapun tetap memberi perhatian terhadap sebarang bentuk ancaman atau ugutan bunuh yang boleh membahayakan nyawa artis terbabit,” katanya ketika dihubungi, semalam.


Difahamkan, terdapat lima laman web yang dikaitkan memburuk-burukkan nama dan syarikat artis itu yang tersebar melalui Internet sejak beberapa minggu lalu Selain membuat ugutan kepada AC Mizal, penulis blog berkenaan melemparkan ugutan kepada pekerja serta kakitangan syarikat AC Mizal yang didakwa melakukan penipuan berhubung harga kos dan harga jualan produk syarikat berkenaan.


Malah, artis itu turut dituduh menipu pengguna mengenai testimonial daripada pesakit yang menggunakan produk gelang tangan diedarkan syarikat itu.

Artis yang pernah membintangi beberapa filem terkenal itu turut mendakwa penyebaran fitnah berkenaan yang menyentuh kehidupan peribadinya didakwa bertujuan untuk memburuk-burukkan namanya selain memberi tanggapan negatif terhadap pihak yang ingin menyertai perniagaannya.


Sementara itu, AC Mizal sudah membuat aduan berhubung fitnah terhadap produk jualan syarikatnya ke SKMM bagi membolehkan siasatan dan tindakan lanjut dilakukan.

Berdasarkan laporan itu, pihak SKMM sudah mengarahkan Jabatan Siasatan SKMM untuk menjalankan siasatan terperinci mengikut Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.


-- H.Metro
 
Sponsored Post

astrowan

CG Top Poster Club
Joined
Aug 26, 2009
Messages
22,317
Reaction score
249
Points
128
ahahhahaa lawak2..........layanzzzzzzzzzzzz
 

Joe1911

Active Member
Joined
Mar 5, 2009
Messages
1,644
Reaction score
8
Points
25
Hahahaah!!! siap la sapa yg ugut bunuh tuh... keluar masuk mahkamah la jawapnya.
 

copy left

CG Top Poster Club
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,921
Reaction score
541
Points
161
kalau artis,datuk2 polisbuat kerja kalau org biase kena ugut mcm tu diorg sekadar lepas batuk ditangga .
 

am2020

Active+ Member
Joined
Nov 1, 2009
Messages
2,731
Reaction score
8
Points
25
ceh kes sosilawati pun tak setel lgi...ac kan kaye..upah la bodygurd..upah aku pun boleh..tp gaji nk 10k..publisiti murahan...bosan dgn artis zaman la nie
 

drzairie

Active Member
Joined
Dec 18, 2007
Messages
2,097
Reaction score
9
Points
30
ceh kes sosilawati pun tak setel lgi...ac kan kaye..upah la bodygurd..upah aku pun boleh..tp gaji nk 10k..publisiti murahan...bosan dgn artis zaman la nie

kayo apo kebondo..duit nafkah anak pun tak leh nak bayar...
 

girlsilver

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Dec 1, 2009
Messages
10,744
Reaction score
194
Points
123
ceh kes sosilawati pun tak setel lgi...ac kan kaye..upah la bodygurd..upah aku pun boleh..tp gaji nk 10k..publisiti murahan...bosan dgn artis zaman la nie

kaya tp nafkah anak tersalah msk dlam acc sndri :eek:

duit byk hutang pon byk...jual la bently tu wat byr nafkah anak
kesian anak2 dia tu, kata bapak kaya nk tjk2 tp kebajikan anak2
terabai...jgn nk kayakan bini jer, anak2 isteri dlu pon anak ko
gk, suka xsuka dh di bin kn nama ko...xbaik ckp xmampu
 

VertiLo

Active+ Member
Joined
Apr 20, 2009
Messages
3,613
Reaction score
31
Points
30
tak kaya tak apa... janji ada bently... itu moto ack.... :))
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register