Pokémon GO Is Officially the Biggest Mobile Game in US History

CG Sponsors




Sponsored Post

agigas

Active Member
Joined
Oct 8, 2009
Messages
1,849
Reaction score
235
Points
38
dah ada kes kat luar :eek:
Baru seminggu, dah macam2 kes. Ade sorang perempuan tu terjumpa mayat, ada balai polis bagi warning jangan masuk balai cari pokemon, ade kemalangan berbijik-bijik kenderaan sebab sorang player ni berhenti keluar dari kereta tengah2 jalan sebab nak tangkap pokemon, ade 2 player jatuh ketinggian 90 kaki sebab tak perasan ade jurang...fuhh dasatttt...Agaknya Nintendo & Niantic pun tak sangka craze sampai macam ni.

Rasanya akan ada banyak lagi insiden2 akan berlaku lepas ni. Yang bagusnya, kurang2 game ni bawak playernya jalan2 luar rumah. Kurang2 takdela orang asik mengadap fon kat rumah je. Tapi kalau perasan kat Central Park tu kebanyakan player orang dewasa, Den tak nampak pun budak2 haha
 

tokmudin

Legendary Member
Joined
Aug 18, 2010
Messages
11,745
Reaction score
367
Points
131
Baru seminggu, dah macam2 kes. Ade sorang perempuan tu terjumpa mayat, ada balai polis bagi warning jangan masuk balai cari pokemon, ade kemalangan berbijik-bijik kenderaan sebab sorang player ni berhenti keluar dari kereta tengah2 jalan sebab nak tangkap pokemon, ade 2 player jatuh ketinggian 90 kaki sebab tak perasan ade jurang...fuhh dasatttt...Agaknya Nintendo & Niantic pun tak sangka craze sampai macam ni.

Rasanya akan ada banyak lagi insiden2 akan berlaku lepas ni. Yang bagusnya, kurang2 game ni bawak playernya jalan2 luar rumah. Kurang2 takdela orang asik mengadap fon kat rumah je. Tapi kalau perasan kat Central Park tu kebanyakan player orang dewasa, Den tak nampak pun budak2 haha
wahhh ..dasat tu .sampai ke tahap tu kegilaan.sampai ke balai polis cari pokemon tak tahan tu..:))
 

agigas

Active Member
Joined
Oct 8, 2009
Messages
1,849
Reaction score
235
Points
38
Pokémon Go sends players to police station, police say don’t come in

wahhh ..dasat tu .sampai ke tahap tu kegilaan.sampai ke balai polis cari pokemon tak tahan tu..:))
The police in Australia’s Northern Territory have a message for the surge of new Pokémon Go players: be careful, look both ways when crossing the street, and please don’t enter a police station while trying to catch a Sandshrew.

:)):))
 

wanmohd62299

Fun Poster
Joined
Feb 24, 2009
Messages
189
Reaction score
7
Points
25
Takde game ni pun byk pejalan kaki jln mcm segerombolan "lembu" lyn wasap masa melintas. Kalo game ni smpai sini, x tau ler camner nnti.
 

boyxx

Active Member
Joined
May 26, 2011
Messages
1,106
Reaction score
19
Points
25
rumour china nk ban game ni sebab nant expose military base
 

surfer957

Super Active Member
Joined
Mar 30, 2008
Messages
7,973
Reaction score
26
Points
70
banyak news report pun bias la pasal Pokemon Go ni. korang jangan la percaya bulat2.

contoh mcm yg awek kena langgar sbb main Pokemon go tu, padahal sebenarnya dia dah tutup game tu dah, cuma time lintas tak tengok kiri kanan..

news banyak guna nama "Pokemon Go" untuk tarik attention reader/audience je.
 

surfer957

Super Active Member
Joined
Mar 30, 2008
Messages
7,973
Reaction score
26
Points
70
aku ingat aku sorang je pikir macamtu :)):))
Lagi2 dalam Tv/Movies, melambak2 thread dia. Rajin sungguh bukak thread.
ya memang aku rajin.. daripada duk melangut je kat forum ni mcm member2 lain kat forum ni, lagi baik aku menyumbang.
 

agigas

Active Member
Joined
Oct 8, 2009
Messages
1,849
Reaction score
235
Points
38
ya memang aku rajin.. daripada duk melangut je kat forum ni mcm member2 lain kat forum ni, lagi baik aku menyumbang.
Bagusla.So betul la ko real person. Serius i almost think that ko macam spam robot sebab sekali bukak thread banyak. Tapi takpela, ade sumbangan info dalam CG ni. Thanks.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register