BTC USD 23,609.9 Gold USD 1,866.21
Time now: Jun 1, 12:00 AM

PM arah tidak teruskan kelulusan projek tebatan banjir RM7 bilion

fuhgeddaboudit

Active Member
Messages
2,044
Joined
Mar 10, 2016
Messages
2,044
Reaction score
771
Points
71
yg rafizi tu antara concern adalah project dirct nego dibuat masa kerajaan dah bubar

yg DSAI takde sangat sebut pasal dibuat masa kerajaan tgh bubar


Tapi perkara sama untuk bajet yg sama.

Perkara sama : Projek Tebatan Banjir RM-12
Bajet sama : Allocated RM15 Billions untuk 100 Projek Tebatan Banjir

Actually bukan ketika kerajaan caretaker..
Kelulusan diberikan pada 7 Okt - 1 hari bekerja sebelum Parlimen dibubarkan..
Parlimen dibubarkan pada 10 Okt.

Dia berpendapat bahawa terdapat tidak telus dan projek award ini terus ke Syarikat Kroni yang pernah Muflis.
Dia juga manfsirkan bahawa kelulusan projek ini dipercepatkan.
7hb Okt adalah sama dengan tarikh pembentangan bajet2023.
 
Sponsored Post

accessive

Active Member
Messages
1,290
Joined
Feb 17, 2014
Messages
1,290
Reaction score
310
Points
51
Tapi perkara sama untuk bajet yg sama.

Perkara sama : Projek Tebatan Banjir RM-12
Bajet sama : Allocated RM15 Billions untuk 100 Projek Tebatan Banjir

Actually bukan ketika kerajaan caretaker..
Kelulusan diberikan pada 7 Okt - 1 hari bekerja sebelum Parlimen dibubarkan..
Parlimen dibubarkan pada 10 Okt.

Dia berpendapat bahawa terdapat tidak telus dan projek award ini terus ke Syarikat Kroni yang pernah Muflis.
Dia juga manfsirkan bahawa kelulusan projek ini dipercepatkan.
7hb Okt adalah sama dengan tarikh pembentangan bajet2023.
Yg luluskan bajet tu, ada orang dari masa depan datang jumpa dia. Dia bgtau 10hb parlimen nk bubar. Sebab tu dipercepatkan keputusan projek.
 

akudotcom

CG Top Poster Club
gem
Messages
35,396
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
35,396
Reaction score
4,598
Points
261
Awards
1
Pm cakap 7 billion

Bekas menteri air up plak 15 billion yg belum lulus hehe
0344-CCC8-519-E-4-CF4-AF5-A-73-FBE234-C86-A.jpg
 

shah_ae

Legendary Member
gem
Messages
18,078
Joined
Oct 27, 2008
Messages
18,078
Reaction score
1,501
Points
201
Mai tang bilion nk buat projek utk rakyat ni.. dia kata xboleh buat lagi kena siasat, kena telus.. ni kalau bah mai kami yg dok kat tepi sg.langat ni mcm mana? Hg nak mai ambil kami naik jaguar ka?
Mcm la bleh siap skang jgk...
Baru bln 10 aritu...
Bln 12 dah bleh siap ke? 🤣
 

pelitaminyak

Legendary Member
gem
Messages
12,687
Joined
Aug 13, 2008
Messages
12,687
Reaction score
3,655
Points
261
Awards
1
Tapi perkara sama untuk bajet yg sama.

Perkara sama : Projek Tebatan Banjir RM-12
Bajet sama : Allocated RM15 Billions untuk 100 Projek Tebatan Banjir

Actually bukan ketika kerajaan caretaker..
Kelulusan diberikan pada 7 Okt - 1 hari bekerja sebelum Parlimen dibubarkan..
Parlimen dibubarkan pada 10 Okt.

Dia berpendapat bahawa terdapat tidak telus dan projek award ini terus ke Syarikat Kroni yang pernah Muflis.
Dia juga manfsirkan bahawa kelulusan projek ini dipercepatkan.
7hb Okt adalah sama dengan tarikh pembentangan bajet2023.
Tapi dokumen lengkap, surat menyurat antara setiausaha kementerian masing2
 

lau_kau

CG Top Poster Club
gem
Messages
29,996
Top Poster #4
Joined
Aug 2, 2007
Messages
29,996
Reaction score
6,371
Points
481
Awards
1
elok la tu...dulu pun cancel canal city(sekarang dah jadi eco sanctuary,rimbayu,gamuda 257,tropicana aman), dulu ni projek takungan air untuk selangor...cancel sebab proses tak telus katanya...sampai sekarang selangor terkesan sebab cancel canal city ni...
Xpa teruskan ja la batal....dh depa nk sngt kan apa nak pening2 yg mengadap banjir mahrhain cuba klau rumah depa banjir lambat siang siap semua tambatan la tambak la tembok apa segala tok nenek ada camtu la nasib kt rakyat biasa nie hahaha
 

g-man

Legendary Member
gem
Messages
10,432
Top Poster #9
Joined
Jan 16, 2011
Messages
10,432
Reaction score
1,790
Points
201
Xpa teruskan ja la batal....dh depa nk sngt kan apa nak pening2 yg mengadap banjir mahrhain cuba klau rumah depa banjir lambat siang siap semua tambatan la tambak la tembok apa segala tok nenek ada camtu la nasib kt rakyat biasa nie hahaha
Mau kena sekali kt rumah ahli politik ni, baru ada akai
 

ilham_iceman2001

Fun Poster
Messages
986
Joined
Mar 22, 2012
Messages
986
Reaction score
303
Points
31
elok la tu...dulu pun cancel canal city(sekarang dah jadi eco sanctuary,rimbayu,gamuda 257,tropicana aman), dulu ni projek takungan air untuk selangor...cancel sebab proses tak telus katanya...sampai sekarang selangor terkesan sebab cancel canal city ni...

Tun m cancelkan ke?
 
Sponsored Post

Top
Log in Register