(Q & A) pls ,insufficient storage available

CG Sponsors




copy left

CG Top Poster Club
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,557
Reaction score
439
Points
131
Spt tajuk di atas,aku kompius nak instal dan update xleh dia kata x cukup ruang storage 9adahal masih banyak lagi .
Aku punye note 16gb,baru guna 3.45gb masih ade lagi 7gb tapi ruang yg dibutuhkan masih x mencukupi apakah perlu saya lakukan kawan :((
 
Sponsored Post

coq_kodok

Active Member
Joined
Feb 28, 2013
Messages
1,128
Reaction score
22
Points
25
aku nk kata pun taktau bro....aku tak pkai note plak.....
 

abdul_ir

Super Active Member
Joined
Mar 26, 2009
Messages
6,738
Reaction score
36
Points
70
check space..ade pecahan..tengok install kat mana...pilih install kat space yg banyak lagi..
 

copy left

CG Top Poster Club
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,557
Reaction score
439
Points
131
check space..ade pecahan..tengok install kat mana...pilih install kat space yg banyak lagi..
:(( semua space byk lagi tapi dia kata eror space x cukup.
Aku flash root pun xleh logo supur user ilang langsung xleh instal apa2 walaupun hanya instal beberapa kilobat.

Akhirnye aku reset factory setting balik dan semuanye berjalan s9t biase :((
 

mbf584

Fun Poster
Joined
Jun 18, 2010
Messages
891
Reaction score
1
Points
15
Note 1 ke tt? Sbb jd mcm ni.. system memori yg 1.97gb tu dah nk full. Cara dia uninstall apps atau games yg x pakai atau movekan mana yg boleh ke internal sd. Klu factory reset tanpa tick dlm box format usb storage, yg dia clearkan system memori tu. Data2 dlm internal sd tetap x usik.
 

intermedia

Junior Member
Joined
Sep 21, 2009
Messages
86
Reaction score
1
Points
11
ni mesti main game yang nak space besar tu..ape ke nama gamenye aku lupe...rasanya install yang ori baru jadi..blackmart punye aku try byk kali xleh solve gak.
 

cyclonmaster

Fun Poster
Joined
Oct 28, 2008
Messages
328
Reaction score
4
Points
15
1) Install App2SD dari playstore. Transfer semua apps data dari internal storage ke SDCard.

2) Utk apps yg degil tak nak ditransfer ke SDCard, install Move2SDEnabler. Pastu tick external SD dan apply. Skrg ulang balik langkah (1)

http://www.appsapk.com/move2sd-enabler-app/

Dari langkah (1), kadang2 App2SD dah siap2 scan cache2 yg boleh dibuang. Buang saja sampah2 tersebut. Baru byk gfree space :)
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register