please bace...><><

CG Sponsors




Latest Threads General Chat

Mimieyza

Freshie
Joined
May 23, 2008
Messages
36
Reaction score
0
Points
6
Harikiamat akan segera tiba dan batu bintang akan terbit, Al'Quran akan hilang dan matahari akan dekat diatas kepala, saat itulah manusia akan panik. Itulah akibat dari kelakuan mereka yang selalu menuruti hawa nafsu dalam jiwa. Dan Barang siapa yang menyebarkan surat ini sebanyak 20(dua puluh)lembar dan disebarkan kepada teman-teman/rekan-rekan anda atau Masyarakat Islam sekitarnya,maka percayalah anda akan memperoleh setelah dua minggu kemudian.Telah terbukti pada seorang pengusaha di Bandung,setelah membaca dan menyalinnya juga menyebarkan sebanyak 20 (dua puluh) lembar, maka dalam jangka waktu 2 (dua) minggu kemudian,dia mendapat keuntungan yang sangatluar biasa besarnya. Sedangkan terhadap orang yang menyepelekannya dan membuang surat ini, Dia mendapat musibah yang besar...

I just c0py and paste...
 
Sponsored Post

sconsult

CG Top Poster Club
Joined
Dec 10, 2007
Messages
22,646
Reaction score
655
Points
161
Harikiamat akan segera tiba dan batu bintang akan terbit, Al'Quran akan hilang dan matahari akan dekat diatas kepala, saat itulah manusia akan panik. Itulah akibat dari kelakuan mereka yang selalu menuruti hawa nafsu dalam jiwa. Dan Barang siapa yang menyebarkan surat ini sebanyak 20(dua puluh)lembar dan disebarkan kepada teman-teman/rekan-rekan anda atau Masyarakat Islam sekitarnya,maka percayalah anda akan memperoleh setelah dua minggu kemudian.Telah terbukti pada seorang pengusaha di Bandung,setelah membaca dan menyalinnya juga menyebarkan sebanyak 20 (dua puluh) lembar, maka dalam jangka waktu 2 (dua) minggu kemudian,dia mendapat keuntungan yang sangatluar biasa besarnya. Sedangkan terhadap orang yang menyepelekannya dan membuang surat ini, Dia mendapat musibah yang besar...

I just c0py and paste...

Peringatan kau tu baik, tapi yg aku gelapkan tu tak boleh dipercayai.
 

g_kan

Active Member
Joined
Jan 22, 2008
Messages
2,280
Reaction score
180
Points
33
ini surat berantai ni...
tp versi lain......
yang penting kita suma umat islam mesti percaya dengan hari kiamat....
kan salah satu daripada rukun iman....
 

Biggie

Passed Away - Al Fatihah
Joined
Aug 31, 2008
Messages
14,648
Reaction score
78
Points
120
surat berantai...percaya pada hari kiamat...
 

ahib0205

Legendary Member
Joined
Nov 18, 2007
Messages
19,329
Reaction score
738
Points
166
ini surat berantai ni...
tp versi lain......
yang penting kita suma umat islam mesti percaya dengan hari kiamat....
kan salah satu daripada rukun iman....
Jelas, terang lagi nyata :)

:)cgrock
 

rocco

Fun Poster
Joined
Dec 16, 2006
Messages
763
Reaction score
5
Points
15
rasenye..surat berantai ni hukumnya dah diharamkan..kalo tak silap ler...
 

mybizme

Active+ Member
Joined
Oct 18, 2008
Messages
3,078
Reaction score
17
Points
25
Peringatan tu mmg elok sngt.Tapi jangan la dikaitan dengan musibah yg akan menimpa sekiranya bende ni tidak disebarkan.
.
 

tycocool85

Fun Poster
Joined
Aug 31, 2008
Messages
171
Reaction score
18
Points
15
xth lh aku nk komen ape..
ingtkn bnd2 mcm ni dah xd lg..
rp2ny ade lg...
 

moneymaker

Active Member
Joined
Dec 11, 2006
Messages
1,029
Reaction score
2
Points
25
aku igt lg taun lpas aku dpt surat cenggini suruh post 10 org klu xpost akan ditimpa musabah..malam tu jgk aku post ckup2 10 org suma report mnyatakan org yg aku anta msg brantai nie trima...kowunk nk tau pe jd sok nye kat aku?



dengan ke*****an yg amat sgt sorang mamat nie tlah brlanggar bontot kete aku n hancus blakang bontot kete aku...n then pd mse yg same mmber aku yg pd mlm sblomnyanya aku anta msg brantai ni dkt die tau ape dier ckp... aku anta xckup 10 org tu yg dtimpa musabah...tp pd aku benda ni dtentukan olehNya so kte sbg hamba yg lemah just REDHA dgn KetentuanNya
 
Sponsored Post
Top
Log in Register