PlayStation 4 melepasi aras jualan 90 juta

Recommended Brokers


atds

Active Member
Joined
Mar 19, 2013
Messages
1,446
Reaction score
101
Points
33
PlayStation 4 melepasi aras jualan 90 juta



Sony Interactive Entertainment Hong Kong Limited Singapore Branch (SIES) hari ini mengumumkan pencapaian jualan terbaru PlayStation 4 (PS4) yang menakjubkan.

PS4 kini dijual secara keseluruhan lebih 91.6 juta unit di seluruh dunia pada 31 Disember 2018.

Daripada jumlah terbabit, PS4 telah dijual lebih 5.6 juta unit ketika musim cuti tahun lalu.

Selain itu, lebih 50.7 juta permainan PS4 dijual di seluruh dunia ketika musim cuti, yang merangkumi sehingga 876 juta permainan yang dijual secara kumulatif di seluruh dunia pada 31 Disember 2018.



Bacaan lanjut

1. https://theskop.com/2019/01/sony-sendiri-terkejut-dengan-jualan-ps4/

2. https://techcentral.co.za/playstation-4-sales-pass-90-million-mark/86411/

3. https://www.mcvuk.com/business/playstation-4-hardware-sales-pass-91-6-million-globally
 
Sponsored Post

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,667
Reaction score
8,193
Points
716
ps antara produk sony yg masih hangat mcm pisang goreng...

kamera digital....hp ...koi semput dah...
 

atds

Active Member
Joined
Mar 19, 2013
Messages
1,446
Reaction score
101
Points
33
ps antara produk sony yg masih hangat mcm pisang goreng...

kamera digital....hp ...koi semput dah...
Ada satu produk high tech, industri yg normal consumer tak perasan tapi Sony lead....CMOS sensor yg digunakan utk camera





Iphone & Samsung phone dua2 ada pakai Sony punya



 

azham

Active+ Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
3,895
Reaction score
370
Points
56
ps antara produk sony yg masih hangat mcm pisang goreng...

kamera digital....hp ...koi semput dah...
Betul tuan.
PS ni dibawah section Sony Entertainment, salah satu section di bawah jenanama Sony.
Sony Entertainment ni antara yang bawa banyak untung seperti Filem Spiderman dan PS.
Kamera digital memang kurang sambutan tapi komponen Sony banyak dalam pesaing kamera digital tu.
Kalau tak silap saya action cam banyak guna part Sony.
Ada satu gadget yang company lain malas nak layan Sony iaitu Walkman.:D
 

azham

Active+ Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
3,895
Reaction score
370
Points
56
kaya la sony leh bagi bonus kat staff
Satu dua department untung tapi yang lain rugi, mana boleh bagi bonus Tuan Daus.
Mungkin ada bonus tapi tak banyak.
Untung le compan2 yang masih mampu beri bonus kepada staff pada masa ekonomi teruk ni.
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
50,806
Reaction score
1,481
Points
596
Satu dua department untung tapi yang lain rugi, mana boleh bagi bonus Tuan Daus.
Mungkin ada bonus tapi tak banyak.
Untung le compan2 yang masih mampu beri bonus kepada staff pada masa ekonomi teruk ni.
ekonomi teruk tapi tengok restoran nasi kandar

ramai support

Kadang pikiaq dasyat la nasi kandar banyak biz jatuh
 

wantrader82

Active+ Member
Joined
Oct 8, 2008
Messages
3,904
Reaction score
111
Points
33
ekonomi teruk tapi tengok restoran nasi kandar

ramai support

Kadang pikiaq dasyat la nasi kandar banyak biz jatuh
bulih keluar IPO ni nasik kandar...pelita on the move kan...
 

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
40,186
Reaction score
850
Points
161
nintendo pun dah kalah dgn sony... konsol game...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register