BTC USD 59,871.1 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pinjaman Sehingga RM100k! Interest 0%?

arjunawan

Fun Poster
Joined
Feb 26, 2009
Messages
875
Reaction score
26
Points
20
Salam semua GGrians!

Satu tajuk yang gempak lagik. Hehehe.

Nampak mcm tak percaya tapi salah satu impian kwn ini lah. Nak beri pinjaman kepada semua peniaga Muslim di Malaysia ni sampai RM100k, tapi dengan 0% interest.

Anda pinjam RM100k, anda pulangkan RM100k, selama 5 tahun max.

Best tak kalau mcm tu?

Syaratnya senang.

1) Warganegara Malaysia
2) Beragama Islam
3) Ada deep desire untuk berjaya dlm bisnes
4) Berani gagal
5) Gigih berusaha
6) Extreme dalam mengejar kejayaan
7) Sanggup belajar dan bermula dari bawah (Yang dah otai sanggup menambah ilmu lagi)
8) Sempurna solat 5 waktu - at least 2 kali secara berjemaah
9) Menghadiri majlis ilmu or kuliah agama - at least 2 kali sebulan.
10) Bila dah berjaya, kumpul dana RM100k dan copycat mcm kwn, tolong bagi pinjaman utk org lain pulak dengan syarat2 mcm ni or lebih baik.


Ok tak? Hehehe. Ini cuma angan-angan dan impian kwn jerk nih. Kalau dimakbulkan Allah, Alhamdulillah.

:D:D:D

:)cgrock
 
Sponsored Post

REMEDY KARUNG GUNI

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Feb 11, 2008
Messages
33,481
Reaction score
412
Points
136
bagus impian tuan ni...semoga termakbul kelak...dan teman jadi peminjam pertama
 

ihw666

Super Active Member
Joined
Mar 27, 2010
Messages
6,063
Reaction score
23
Points
70
scam ker apa nih... kalau ada la... aku nak.. hehe..
 

[email protected]

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jul 16, 2009
Messages
20,561
Reaction score
571
Points
166
syukur alhamdullilah klu ada yg mcmnie.....tpi takut dh ader duit tue impian hanya tinggal bayangan...sorry TT dh byk jumpa yg berangan atau ckp camnie....
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,260
Reaction score
862
Points
176
ni kang sure kena pindah kat chit chat lover ni..:))
 

arjunawan

Fun Poster
Joined
Feb 26, 2009
Messages
875
Reaction score
26
Points
20
remedy - buleh jer kalau nak jadi yg pertama

ihw666 - tak scam... betul2 ler... tu yg ada RM1 billion nun (betul ke ek)

[email protected] - oh yer ker... harap2 kwn tak mcm tu lah... kalau sunyi sepi tuh mungkin kwn bagi pada org2 yg dekat dgn kwn ni haa... hehehe.

tokputih - tak faham ler tok... chit chat lover?
 

AzMiLLioNaiRe

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jun 9, 2008
Messages
35,495
Reaction score
49
Points
125
TT klu ada dana ni d nk bg loan PM ye..ada gak projek ni tq
 

kaYaIlmu

Super Active Member
Joined
Mar 11, 2010
Messages
7,918
Reaction score
29
Points
70
best la lau ade pemberi pinjaman macam TT nie 20 orang ...ak nak pinjam ngan TT 1st...

ak rase dah ade pemberi pinjaman macam nie sekarang ...0% interest ... :D
----->ahli keluarga
 

lost_soul2878

Super Active Member
Joined
Jan 11, 2010
Messages
8,745
Reaction score
18
Points
65
dah ramai pemberi pinjaman begini sebenarnya cume kite semua tak perasan atau wat2 tak perasan jer. ade yg bayar abis walaupun takde interest tapi peminjam sendiri yg bagi sekali dgn interest, ade yg bayar separuh je, ade yg bayar sikit2 tiap2 bulan sampai la bile2 (tak tau bile nak abis) kekadang tu ade yg tak bayar langsung pun ade.... pastu wat tak tau jer, tapi tetap tak penah kena saman or naik court. renung2kan la... sudahkah anda membalas jasa mak ayah anda sebaik mungkin.... huhuhu... aku tak lagi wuaaaaaa....
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register