Pinjaman Perumahan Kerajaan

CG Sponsors




pazliir

Fun Poster
Joined
Jul 15, 2007
Messages
714
Reaction score
4
Points
25
Salam semua,
Saya ingin bertanya bagaimana ingin memohon pinjaman perumahan kerajaan..atau ader sesiapa yg telah memohon pinjaman ini sudi berkongsi ilmu dgn saya..Harap ader yg dapat membantu
TQ
 
Sponsored Post
Joined
Mar 14, 2011
Messages
12
Reaction score
0
Points
3
Kemudahan pinjaman perumahan kerajaan amat mudah dipohon dan yang amat bagusnya gerenti lulus jika layak. Yang paling penting pastikan kelayakan dahulu kemudian beli rumah, isi borang permohonan dan hantar. Nak detail panjang la pulak tapi kalau ada yang kurang jelas leh tanya part-part yg x clear tu. moga membantu
 

ayip

Active Member
Joined
May 6, 2009
Messages
2,294
Reaction score
371
Points
41
Kemudahan pinjaman perumahan kerajaan amat mudah dipohon dan yang amat bagusnya gerenti lulus jika layak. Yang paling penting pastikan kelayakan dahulu kemudian beli rumah, isi borang permohonan dan hantar. Nak detail panjang la pulak tapi kalau ada yang kurang jelas leh tanya part-part yg x clear tu. moga membantu
pak teh nie keje bahagian pinjaman perumahan ke?
 

gelygeleman

Active Member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
1,196
Reaction score
363
Points
41
pada masa ini bank komersial tawarkan kadar interest pinjaman yg lebih kurang sama kompetitive dgn gov loan. blr -2.4
w/pun dlm gov, sy stil prefer loan dgn bnk komersial bagi elak komitmen pd masa depan. pandangan sy, gov patut bagi 0 interest bg mghargai pnjawat awam. baru sy piley
 

azam575

CG Hardcore Club
Joined
Jul 19, 2007
Messages
98,773
Reaction score
829
Points
576
Kemudahan pinjaman perumahan kerajaan amat mudah dipohon dan yang amat bagusnya gerenti lulus jika layak. Yang paling penting pastikan kelayakan dahulu kemudian beli rumah, isi borang permohonan dan hantar. Nak detail panjang la pulak tapi kalau ada yang kurang jelas leh tanya part-part yg x clear tu. moga membantu
mcm mana kita nak tau kita layak dapat loan ... ye lah katakan kita layak beli rumah 200K tapi adakah kelulusan loan tengok pada slip gaji kita ?

harap pak teh bleh bagi pencerahan pasal loan rumah kerajaan nie ...
 

abahmu

Legendary Member
Joined
Feb 21, 2007
Messages
17,951
Reaction score
124
Points
123
loan kerajaan pun tgk pada gaji bersih kta jgk skrg....
 

azam575

CG Hardcore Club
Joined
Jul 19, 2007
Messages
98,773
Reaction score
829
Points
576
itu lah ... kalau ikut kelayakan ... mmg layak

tapi tang slip gaji tuh ... hehehe ... layak ke tak ?
 

qba437

CG Top Poster Club
Joined
Oct 20, 2008
Messages
32,537
Reaction score
92
Points
120
TT tengok jer kat web perbendaharaan..bahagian pinjaman perumahan (BPP)..rasanya detail dia jelaskan..layak atau tak tengok pada jumlah emolumen dan tempoh perkhidmatan..dan berpadanan atau tak dengan jumlah pinjaman yang hendak dipohon..

ps: nak buat rumah dah ke?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register