Pinjaman Peribadi Bank Rakyat (Belian Plus)

CG Sponsors




Abu nawas

Legendary Member
Joined
Mar 17, 2007
Messages
11,237
Reaction score
309
Points
131
Salam...saya ingin menawarkan pinjaman peribadi Belian Plus kepada kakiitangan kerajaan dan panel bank rakyat yang terpilih

Syarat-syarat

-Sudah mempunyai loan dgn bank rakyat tetapi tak nak overlap :D
-minima gaji RM700 untuk kakitangan kerajaan dan badan berkanun
-minima gaji RM1500 untuk syarikat swasta panel bank rakyat
-blacklist boleh mencuba
-tempoh kelulusan 2 ke 5 hari
-kawasan pulau pinang sahaja dan kulim kedah sahaja

Keistimewaan skim belian plus bank rakyat

-Pinjaman sehingga RM200,000 sehingga 20 tahun
-Maksimum 20 tahun dengan kadar serendah 3.25% untuk 3 tahun pertama dan 5.2% utk 20 tahun
-perkhidmatan ke lokasi tempat kerja atau rumah anda
-tunai ditangan tinggi
-kadar insurans dan duti stem yg rendah

perhatian

sekiranya anda sudah mempunyai loan dengan bank rakyat, saya syorkan jgn overlap loan anda kerana anda akan rugi banyak dengan kos insurans dan duti stem yang tinggi, dapat tunai ditangan pun tak sepada dengan jumlah pinjaman..lebih baik anda buat skim belian plus bank rakyat

Contoh :

Sekiranya anda overlap

Loan : RM50K
Settlement : RM40K
Duti stem dan insurans : (ikut umur dan jumlah loan)RM1000
Tunai di tangan : RM9000

Buat loan RM50K dapat RM9000 sahaja

Skim Belian Plus

Loan : RM10K
Duti stem dan insurans : (ikut umur dan jumlah loan)RM200
Beli Barang : RM800 (Anda pilih sendiri)
Tunai ditangan : RM9000

Buat loan RM10K dapat RM9000 dan barang (nilai RM800)

Jangan overlap loan bank rakyat anda, buatlah skim belian plus bank rakyat supaya anda lebih untung :D

berminat ? Sila hubungi 017 4933002 untuk keterangan lanjut :)cgrock
 
Last edited:
Sponsored Post

Abu nawas

Legendary Member
Joined
Mar 17, 2007
Messages
11,237
Reaction score
309
Points
131
untuk mengetahui brapa banyak loan yg anda boleh buat dengan skim belian plus bank rakyat..sila sms gaji kasar dan potongan kepada saya :D

jangan overlap pinjaman anda..jadilah peminjam yg bijak :D
 

Abu nawas

Legendary Member
Joined
Mar 17, 2007
Messages
11,237
Reaction score
309
Points
131
overlap merupakan satu cara dimana bank boleh untung dengan cepat

bayangkan anda buat loan RM50K, tapi dapat kat tangan RM8K atau pun buat loan RM100K tapi dapat tunai RM15K..dah la tempoh pinjaman semakin panjang,hutang pulak makin bertambah :((
 

emmet_fx

Fun Poster
Joined
Jul 7, 2007
Messages
327
Reaction score
1
Points
15
salam... nak tanya untuk TT bp % nanti nak tau gak. saya nak buat nie...
 

Abu nawas

Legendary Member
Joined
Mar 17, 2007
Messages
11,237
Reaction score
309
Points
131
kebanyakan customer saya yg buat skim belian plus ni sgt berpuashati dan kekadang diorang tanya apasal bank tak penah cite ttg skim ni...

jawapan saya ialah bank ada target sales, kalau diorang overlap sales akan tinggi, contohnya customer buat overlap bank akan dapat RM100K tapi kalau belian plus mgkn bank akan dapat 15K jer sale...beza RM85K dengan customer yg sama :eek:

so, jgn overlap..k:D
 

eizzbizz

Super Active Member
Joined
Sep 2, 2009
Messages
8,364
Reaction score
474
Points
86
errmmmm ... kalo black list bank rakyat (jadi guarentor orang punya pasal)
boleh ke buat belian plus bank rakyat nih .. ???
 

Abu nawas

Legendary Member
Joined
Mar 17, 2007
Messages
11,237
Reaction score
309
Points
131
errmmmm ... kalo black list bank rakyat (jadi guarentor orang punya pasal)
boleh ke buat belian plus bank rakyat nih .. ???
black list macam mana? kena nyatakan secara detail kat saya supaya senang nak di usahakan..ada harapan lagi :)

kalau penah jadi penjamin kepada peminjam loan bank rakyat dan peminjam tu tak bayar...kemungkinan boleh buat tapi saya kena tgk jugak kes tu tahap mana..
 

Abu nawas

Legendary Member
Joined
Mar 17, 2007
Messages
11,237
Reaction score
309
Points
131
Testimoni pelanggan

Ahmad (bukan nama sebenar)jadi penjamin kawan beli keta waja, keta dah kena tarik dan hutang bank RM45K..sebulan bayar kat bank RM100 (ada surat dari bank), loan lulus RM20K :D

Fatimah (bukan nama sebenar) pakai kad kredit bank rakyat dan tak bayar, hutang RM4K..buat loan RM10K dan settle RM4K (kad kredit) tunai ditangan RM5K selepas tolak insurans, duti stem dan barang :)
 

rickyricardo

Active Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
1,517
Reaction score
16
Points
25
skim belian plus ni kat semua cawangan bank rakyat ada ker?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register