BTC USD 57,595.6 Gold USD 1,831.42
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pinjaman Mikro BSN

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,110
Reaction score
690
Points
166
ada sapa2 berpengalaman dalam hal ni tak? boleh share sini. nak tau syarat2 yg mereka kenakan.

aku cuba masuk web BSN tapi macam web tak siap je, hampehhh, seb menu ada tapi targetr link takde ~X(~X(~X(

aku ada dengar ari tu najib ada suntik beberapa billion ke dalam BSN sebagai mikro kredit kepada org ramai
 
Sponsored Post

adar

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Dec 20, 2005
Messages
9,027
Reaction score
215
Points
73
ada sapa2 berpengalaman dalam hal ni tak? boleh share sini. nak tau syarat2 yg mereka kenakan.

aku cuba masuk web BSN tapi macam web tak siap je, hampehhh, seb menu ada tapi targetr link takde ~X(~X(~X(

aku ada dengar ari tu najib ada suntik beberapa billion ke dalam BSN sebagai mikro kredit kepada org ramai

mak aku dah dpt 2 kali. kali pertama pinjam 5k, pastu dah abis bayar thn lepas.

pastu BSN call offer lg 20K sbb mak aku bayar cantek. tp mak aku amik dlm 12K je.

aku yg teman mak aku g bsn sign surat semua. dr apa yg aku dgr, interest dia tinggi giler. lebih 12% setahun. rasa mcm 16% setahun jika tak silap aku la.

duit tu la buat beli lori pickup nissan. kalo nak berusan dgn kerajaan ni, better g cawangan mereka. kalo g website depa buat sakit hati je.

aku penah email MARA, smpi skrg tak berbalas. :D
 

taufic

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 6, 2008
Messages
14,651
Reaction score
693
Points
161
mak aku dah dpt 2 kali. kali pertama pinjam 5k, pastu dah abis bayar thn lepas.

pastu BSN call offer lg 20K sbb mak aku bayar cantek. tp mak aku amik dlm 12K je.

aku yg teman mak aku g bsn sign surat semua. dr apa yg aku dgr, interest dia tinggi giler. lebih 12% setahun. rasa mcm 16% setahun jika tak silap aku la.

duit tu la buat beli lori pickup nissan. kalo nak berusan dgn kerajaan ni, better g cawangan mereka. kalo g website depa buat sakit hati je.

aku penah email MARA, smpi skrg tak berbalas. :D

mikro kredit ni utk bisnes je kan?
rasanya intrest utk bisnes mmg tinggi skit..
lgpon term "mikro kredit" ni mmg terkenal dgn rate yg tinggi..

doc + requirement cemana?
 

aidiryatim

Legendary Member
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
% nyer 15-17% kn? tp atas baki pinjaman.. so klu cantik payment.lg rendah % total nya. kira macam CC gak.. tp CC 18% kn.. rebet ade klu payment cantik...:)
 

Jutawan

Super Active Member
Joined
Oct 17, 2006
Messages
7,480
Reaction score
182
Points
78
Bagus gak lepak sini, leh tahu perkembangan pinjaman semasa.:D
 

adar

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Dec 20, 2005
Messages
9,027
Reaction score
215
Points
73
masa pertama kali mak aku dpt RM5k tu, dia minta gambar gerai nasik lemak mak aku gn lesen ROB.

kali kedua, BSN sendiri call tanya nak ke loan RM20K lepas setel bayar RM5K.

org perempuan kalo utang,bayar mmg tak miss. bagus la.

mikro kredit ni utk bisnes je kan?
rasanya intrest utk bisnes mmg tinggi skit..
lgpon term "mikro kredit" ni mmg terkenal dgn rate yg tinggi..

doc + requirement cemana?
 

ForexGirl

Active+ Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
3,022
Reaction score
30
Points
30
ape jadik ek contoh la kalau aku pinjam rm50k..
pastu aku x byr balik bulan2..
hehe..
sekadar bertanya..
 

adar

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Dec 20, 2005
Messages
9,027
Reaction score
215
Points
73
kena tindakkan muflis bro. sbb lebih dr 30K. jika tak silap aku la limit muflis 30k keatas.

ape jadik ek contoh la kalau aku pinjam rm50k..
pastu aku x byr balik bulan2..
hehe..
sekadar bertanya..
 

buytosell

Active Member
Joined
May 20, 2008
Messages
1,673
Reaction score
3
Points
25
yer la...nama pun pinjam..kenalah bayar...kalau hutang 30k ke atas, tak bayar memang orang tu boleh diistihar bankrup....

mak aih..
klau pinjam rm30k x byr kene naik court la ye..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register