Pinjaman Bank Utk Kerajaan/Berkanun (ctos/ccris/>60%)

Recommended Brokers


cyclebin10

Freshie
Joined
Jun 17, 2013
Messages
48
Reaction score
0
Points
6
Rasanyew klu pergi ke opis dorang sendiri , lagi rendah dari tu sbb yg mark up interest tingi2 tu , mesti agen lah tu .
nak selit dorang punyew commission lagi . hari tu pergi , bawak slip gaji , surat pengesahan jawatan , & IC jew .
tunggu 3 hari dah dapat call kata loan lulus . padahal, hari yg sama apply loan bank jugak .
tapi lambat 2 minggu tunggu end up , TA LULUS!! hahahahaahha
Betul aq pon klau nak pegi buat apa2 yg berkaitan dgn duit memang akan terus pegi HQ.

Paling tak pon, klau ada agent, aq akan call HQ dulu utk sahkan betul ke dia agent yg bertauliah.

Takot dia scammer
 
Sponsored Post

cyclebin10

Freshie
Joined
Jun 17, 2013
Messages
48
Reaction score
0
Points
6
Memang selamat tapi sangat2 strict kalau document tak cukup, itu ini semua kena ikut procedure lepas itu x mau kasi lulus pon haiyaaaa.. bank pun kadang2 ada hidden charge & bunga tinggi
Ada tengok jugak pasal yir ni kat fb n forum lain. member2 yg keje gov buat loan yir jugak, dorang cakap elok je
 
Last edited:

sunflo0303

Freshie
Joined
Jun 21, 2013
Messages
15
Reaction score
0
Points
3
Charge service bank katanya hahaha. Bila aq dapat tau yng yayasan ihsan rakyat boleh buat loan.

Selalu penah tgk kat surat khabar je pasal niy tapi tak berani. Ada yg cakap scammer tapi aq ada tnya member2 yg keje gov, dorang cakap elok je
Hurmmmm so dah untung dah sapa kerja kerajaan macam aku hahahaha.... Tapi ni 1st time aki dgr pasal yir nie.... Nanti mnggu depan aku nak try lah apply tgk lulus ke.... Kalau lulus, nak buat downpayment rumah
 

sunflo0303

Freshie
Joined
Jun 21, 2013
Messages
15
Reaction score
0
Points
3
Betul aq pon klau nak pegi buat apa2 yg berkaitan dgn duit memang akan terus pegi HQ.

Paling tak pon, klau ada agent, aq akan call HQ dulu utk sahkan betul ke dia agent yg bertauliah.

Takot dia scammer
Terpikir jugak benda yg sama tapi kalau link dan khas utk pekerja kerajaan, mana ada company scammer yg berani nak tipu.... Sebab kerajaan boleh tahu apa yg staff dia buat kot hahahaha
 

hotroll

Junior Member
Joined
Jul 4, 2013
Messages
64
Reaction score
1
Points
11
Terpikir jugak benda yg sama tapi kalau link dan khas utk pekerja kerajaan, mana ada company scammer yg berani nak tipu.... Sebab kerajaan boleh tahu apa yg staff dia buat kot hahahaha
kdg2 dorang saja ja kata loan utk pekerja kerajaan sebab nk pancit orang yg dorang ni selamat
 

hotroll

Junior Member
Joined
Jul 4, 2013
Messages
64
Reaction score
1
Points
11
Hurmmmm so dah untung dah sapa kerja kerajaan macam aku hahahaha.... Tapi ni 1st time aki dgr pasal yir nie.... Nanti mnggu depan aku nak try lah apply tgk lulus ke.... Kalau lulus, nak buat downpayment rumah
yakinnya kamu akan lulus
 

hotroll

Junior Member
Joined
Jul 4, 2013
Messages
64
Reaction score
1
Points
11
Charge service bank katanya hahaha. Bila aq dapat tau yng yayasan ihsan rakyat boleh buat loan.

Selalu penah tgk kat surat khabar je pasal niy tapi tak berani. Ada yg cakap scammer tapi aq ada tnya member2 yg keje gov, dorang cakap elok je
dorang punya interest tinggi dan kad atm dorang pegang. nampak sgt tak boleh percaya
 

Dayah

Freshie
Joined
Nov 8, 2017
Messages
40
Reaction score
1
Points
11
kdg2 dorang saja ja kata loan utk pekerja kerajaan sebab nk pancit orang yg dorang ni selamat
weh betul, ada personal loan ni kata terjamin dan hanya utk org kerja kerajaan tapi last2 mcm ahlong
 
Sponsored Post
Top
Log in Register