Pilihan android box 2019

Recommended Brokers


Sponsored Post

amieshoro

Active Member
Joined
Mar 21, 2009
Messages
2,480
Reaction score
63
Points
30
Salam,

Kawasan umah aku x de unifi dan malas nak pasang fix internet..

Bole ke aku beli router yg support sim kad pastu guna utk TV box?

Sim kad dengan plan apa yang sesuai utk tv box ni? Ada tak plan sim kad dalam RM50 sebulan?
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,903
Reaction score
1,867
Points
141
Ini dah cukup bagus tak payah guna model pelik2

MX10 Android 9.0 RK3328


salam bossku....aku beli sebijik model ni...
aku guna benda ini utk dipasang pada monitor.....

monitor ni takda HDMI....
hanya ada VGA dan DVI je..

so aku guna kable DVI-to-HDMI....dan aku sambungkan ke monitor...

berjaya keluar dekat skrin...

tapi tertulis kat situ kat tengah-tengah tu "input signal out of range"....beberapa minit lepas tu, monitor akan SLEEP sendiri....

macam mana nk solve masalah ni ?
 

myroadtax.com

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 12, 2014
Messages
25,822
Reaction score
570
Points
161
salam bossku....aku beli sebijik model ni...
aku guna benda ini utk dipasang pada monitor.....

monitor ni takda HDMI....
hanya ada VGA dan DVI je..

so aku guna kable DVI-to-HDMI....dan aku sambungkan ke monitor...

berjaya keluar dekat skrin...

tapi tertulis kat situ kat tengah-tengah tu "input signal out of range"....beberapa minit lepas tu, monitor akan SLEEP sendiri....

macam mana nk solve masalah ni ?
Rasanya dah sampai masa untuk beli LCD skrin yang ada HDMI port. Monitor zaman dinosaur dah boleh bersara tu. Jangan marah ya. :D

Ikut pengalaman biasanya adapter tu rosak, ada pin yang patah atau bengkok.
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,903
Reaction score
1,867
Points
141
Rasanya dah sampai masa untuk beli LCD skrin yang ada HDMI port. Monitor zaman dinosaur dah boleh bersara tu. Jangan marah ya. :D

Ikut pengalaman biasanya adapter tu rosak, ada pin yang patah atau bengkok.

malas pulak nk beli yg baru....sbb masih ok.....aku ada sbb sebenarnya duk guna lagi monitor tu...

tapi takpa lah...slow2 saya survey...
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,903
Reaction score
1,867
Points
141
salam bossku....aku beli sebijik model ni...
aku guna benda ini utk dipasang pada monitor.....

monitor ni takda HDMI....
hanya ada VGA dan DVI je..

so aku guna kable DVI-to-HDMI....dan aku sambungkan ke monitor...

berjaya keluar dekat skrin...

tapi tertulis kat situ kat tengah-tengah tu "input signal out of range"....beberapa minit lepas tu, monitor akan SLEEP sendiri....

macam mana nk solve masalah ni ?

aku ada baca dlm internet yang kena tukar RESOLUTION setting di android box tu.....

tapi masalahnya MX10 PRO 6K tak ada settings utk tukar resolution....aiyo..........

atau setting dia agak tersembunyi??? siapa2 boleh tolong?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register