pihak ke3 menjadi batu api... (anonymos)

CG Sponsors




hj_maikel

CG Top Poster Club
Joined
May 19, 2010
Messages
29,706
Reaction score
2,256
Points
191
agak2 koranglah kan... ada tak pihak ke3 didunia maya ini sedang negara tgh kepanasan berpolitik yg mengambil kesempatan utk melaga2 atau merumitkan keadaan...

maksudnya, konon2 menjadi penyokong pas tetapi buat statement banga.ng utk menyakiti pihak BN... cth : suka2 dgn selamba tuduh sipolan2 itu kafir atau kata2 kesat dan nista..

atau, konon2 menyokong umno tetapi suka buat statemnet banga.ng utk menyakitkan hati org pas spt kata2 nik najis, ularmak haram etc..

main objektif menyakitkan hati ke-2-2 pihak supaya bergadoh atau menyimpan dendam..

cuba korang fikir...

the question is camana nk detect si batu api ni dan apa tindakan semua pihak utk supaya lebih cerdik...?
 
Sponsored Post

dhiaperfumes

Banned
Joined
Nov 12, 2009
Messages
41,571
Reaction score
63
Points
120
mungkin ada.. sbb dia nak yang untung kalau negara kucar kacir
 

Actifast

Super Active Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
5,969
Reaction score
122
Points
73
agak2 koranglah kan... ada tak pihak ke3 didunia maya ini sedang negara tgh kepanasan berpolitik yg mengambil kesempatan utk melaga2 atau merumitkan keadaan...

maksudnya, konon2 menjadi penyokong pas tetapi buat statement banga.ng utk menyakiti pihak BN... cth : suka2 dgn selamba tuduh sipolan2 itu kafir atau kata2 kesat dan nista..

atau, konon2 menyokong umno tetapi suka buat statemnet banga.ng utk menyakitkan hati org pas spt kata2 nik najis, ularmak haram etc..

main objektif menyakitkan hati ke-2-2 pihak supaya bergadoh atau menyimpan dendam..

cuba korang fikir...

the question is camana nk detect si batu api ni dan apa tindakan semua pihak utk supaya lebih cerdik...?



NI > Links
 

abdan

Active+ Member
Joined
Feb 23, 2006
Messages
3,410
Reaction score
13
Points
25
ramai eh...tukang fitnah pon ramai...
 

MalayanTiger

Banned
Joined
Jun 25, 2011
Messages
3,402
Reaction score
61
Points
30
xda maknanya badan kerahsiaan negara nak buat benda2 mcm tu.


si najib kilau tu hari2 tunjuk lambang satu untuk menggalakkan rakyat bersatu padu.


SB kita bertungkus lumus nak patahkan anasir2 luar yg cuba menjadikan negara kita ni negara bergolak.



tapi aku tau,mmg rata2 penyokong totok all yes yg cakap mcm tu,takdanya org luar nak buat,haha
 

Actifast

Super Active Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
5,969
Reaction score
122
Points
73
anda pecaya pada ckp TV?

dulu masa sekolah anda di didik cam mana?

org terpelajar percaya pada TV?

apa guna TV?

apa guna Internet?
 

hj_maikel

CG Top Poster Club
Joined
May 19, 2010
Messages
29,706
Reaction score
2,256
Points
191
dlm sedang keadaan genting mcm ini mesti ada punya mangkuk2 yg buat kerja ibarat mencurah minyak.. kalau saya lihat komen2 didlm page2 FB amat menakutkan... ibarat kata komen yg tidak cerdik.. baik pihak pas atau pun umno.. tp takderlah nk kata mereka tu batu api.. atau apa mgkin memang mentaliti mereka tahap rendah punya.. ini sgt gila...
 

rashaz

Permanently Banned -, Fraud & Scam reported
Joined
Mar 27, 2013
Messages
2,179
Reaction score
2
Points
25
agak2 koranglah kan... ada tak pihak ke3 didunia maya ini sedang negara tgh kepanasan berpolitik yg mengambil kesempatan utk melaga2 atau merumitkan keadaan...

maksudnya, konon2 menjadi penyokong pas tetapi buat statement banga.ng utk menyakiti pihak BN... cth : suka2 dgn selamba tuduh sipolan2 itu kafir atau kata2 kesat dan nista..

atau, konon2 menyokong umno tetapi suka buat statemnet banga.ng utk menyakitkan hati org pas spt kata2 nik najis, ularmak haram etc..

main objektif menyakitkan hati ke-2-2 pihak supaya bergadoh atau menyimpan dendam..

cuba korang fikir...

the question is camana nk detect si batu api ni dan apa tindakan semua pihak utk supaya lebih cerdik...?
Sebab tu kita semua kena bijak,beralih ke arah politik baru.

Kalau orang mencerca mencaci perlukah kita layan?

Tak perlu, kita biarkan dan lama lama senyaplah kalau tak ada orang layan :)
 

vandejie

Fun Poster
Joined
Jan 19, 2012
Messages
938
Reaction score
13
Points
15
ade la jgk..kalo nk suruh aku bg senarai id cg yg menyamar ni leh je...:D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register