[Pic] Batu Yang Dilontarkan Oleh Burung Ababil ker Ini?

CG Sponsors




Sponsored Post

belam

Super Active Member
Joined
Jul 29, 2013
Messages
5,873
Reaction score
243
Points
73
klupon btol tu batu tu dilontarkan burung ababil...klu org nak beli 12juta jual je lar...buat apa simpan batu kecuali batu tu ada magic
 

miecs

Super Active Member
Joined
Nov 12, 2009
Messages
5,482
Reaction score
355
Points
86
Salaam.

Kalau batu dari neraka, tak mungkin ada di bumi.

Sebab unsur2 dari neraka kalau jatuh dibumi, HANCUR bumi.

Yang aku faham la berdasarkan hadis Nabi SAW berkaitan neraka.
kalau macam tu batu neraka yg burung ababil lontar ke tentera abrahah tu beribu2 jumlahnya diambil kembali ke neraka ke? xpenah dgr cerita2 ustaz dikembalikan.
 

Supreme

Super Active Member
Joined
May 26, 2012
Messages
5,636
Reaction score
149
Points
73
kalau aku jual je..12juta mcm2 bole buat. ekeke..
 

fadzli07

Fun Poster
Joined
Oct 15, 2011
Messages
580
Reaction score
10
Points
20
Tidakkah engkau mengetahui bagaimana Tuhanmu telah melakukan kepada angkatan tentera (yang dipimpin oleh pembawa) Gajah, (yang hendak meruntuhkan Kaabah)?


Bukankah Tuhanmu telah menjadikan rancangan jahat mereka dalam keadaan yang rugi dan memusnahkan mereka?


Dan Ia telah menghantarkan kepada mereka (rombongan) burung berpasuk-pasukan, -


Yang melontar mereka dengan batu-batu dari sejenis tanah yang dibakar keras, -


Lalu Ia menjadikan mereka hancur berkecai seperti daun-daun kayu yang dimakan ulat.




Dari maksud ayat kt atas tu x da pon sebut Batu dari Neraka, spe ada tafsir surah Al-Fiil tu boleh share kat sini, boleh sama-sama belajar :)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register