[Pic] Batu Yang Dilontarkan Oleh Burung Ababil ker Ini?

CG Sponsors




joee

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Oct 1, 2010
Messages
40,690
Reaction score
944
Points
161
Adakah kita ingat lagi mengenai kisah tentera bergajah yang menyerang kota Mekah pada suatu ketika dahulu? Kisah ini ada terkandung dalam al-Quran pada surah Al-Fill. Penemuan batu yang dikatakan merupakan batu yang digunakan oleh burung Ababil untuk menghancurkan tentera bergajah. Persoalannnya, benarkah ini batu burung Ababil? Hanya Allah SWT sahaja yang mengetahuinya. Boleh lihat gambar di bawah ini.







Seorang lelaki ditawarkan AS$4 juta (RM12 juta) untuk membeli batu hitam disebut di dalam al-Quran yang ditemui ketika memburu di kawasan pergunungan berhampiran sempadan Yaman.


Saleh Musfer Al Gamdi berkata, batu itu yang memaparkan lukisan burung dan gajah, seberat 131 gram, sama dengan perkataan yang disebut dalam ayat al-Quran mengenai batu itu iaitu dalam Surah Al-Fil.
 
Last edited:
Sponsored Post

joee

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Oct 1, 2010
Messages
40,690
Reaction score
944
Points
161
Batu ni dr neraka kan...sapa2 bole bg pencerahan tak
 

aqu_fadhil

Super Active Member
Joined
Jun 10, 2011
Messages
7,302
Reaction score
37
Points
70
Mana gambaran gajah n burung yg dikatakan?
 

gjoykamitake

Active Member
Joined
Jun 7, 2010
Messages
1,083
Reaction score
72
Points
30
kawasan pergunungan berhampiran sempadan Yaman? kenapa ada kat situ? napa tak jumpa kat area kaabah? bukan peristiwa tu berlaku kat area kaabah ke?
 

ubhs

Fun Poster
Joined
May 21, 2012
Messages
982
Reaction score
27
Points
20
sia2 je kene scam 12 juta
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
42,797
Reaction score
1,883
Points
201
Salaam.

Kalau batu dari neraka, tak mungkin ada di bumi.

Sebab unsur2 dari neraka kalau jatuh dibumi, HANCUR bumi.

Yang aku faham la berdasarkan hadis Nabi SAW berkaitan neraka.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register