BTC USD 61,450.5 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

[PhotoGrabber] Download All Your FB Photo & Your Friend Photo

DOCH

Active Member
Joined
Jul 17, 2012
Messages
1,407
Reaction score
112
Points
33
Assalamualaikum... disini saya ingin berkongsi satu software yang freeware untuk anda semua. Software ini adalah untuk mendownload pic anda di facebook, tak pun download pic rakan2 anda...

*** JGN SALAH SALAH GUNA SOFTWARE NI UTK DWLD PIC AWEK WT MODAL!!*** :"> :)) :p

ok..mula² download dulu software PhotoGrabber di bawah ni..

PhotoGrabber - Size 4.22mb

Lepas download, follow instuction di bawah ni..senang je k! :)

Step 1
vi-bH0RTa.jpg

Extract PhotoGrabber di mana² saja anda suka, di desktop pun boleh...

Step 2
vi-77fxi.jpg

ok, contoh aku extract di desktop, sebab mudah dicari nanti, bila nak guna software ni... :)

Step 3
vi-OX4l3d.jpg

2x click pada pg.exe untuk buka software PhotoGrabber...

Step 4
vi-mMNgZN.jpg

Click pada login, kemudian software ni akan buka browser dan redirect ke facebook untuk login...pastu login facebook anda, dan terima segala permission...

Step 5
vi-QfRfBx.jpg

Setelah selesai, dia akan bgi code ni, dan anda perlu copy, kemudian paste pada PhotoGrabber...

Step 6
vi-tB09NJ.jpg

Paste code tersebut pada software PhotoGrabber seperti gambar di atas ni...kemudian click pada " I want to Download "

Step 7
vi-jpGDc2.jpg

Pilih nama siapa yang anda ingin mendownload photo mereka..kemudian click begin download, dan dia akan tanya di mana nak save photo, pilih mana folder @ buat folder baru yang anda nak simpan...

hope tutorial ni memudahkan dan anda fahami apa yang saya ajar.. :)

Apa yang bestnya software ni???

1) boleh download semua photo kawan anda di facebook, tanpa perlu mendownload satu persatu.
2) Mudah, cepat, ringkas.
3) Laju.
4) Untuk org pemalas

P/s: sekali lgi saya berpesan, jgn dwld gmbr bukan2 okay?? :)):))
 
Sponsored Post

faisal_moukei

Active+ Member
Joined
May 17, 2010
Messages
3,928
Reaction score
50
Points
30
Salaam,..

Eden ada try, tp nama yg disenarai tu macam terlalu terhad..
Nak taip ID FB pun tak boleh..
So in the end, it's useless..
Atau eden je kot yg sebenarnya tak pandai guna..
:D

yg mencari ilmu
faisal_moukei
 

DOCH

Active Member
Joined
Jul 17, 2012
Messages
1,407
Reaction score
112
Points
33
Salaam,..

Eden ada try, tp nama yg disenarai tu macam terlalu terhad..
Nak taip ID FB pun tak boleh..
So in the end, it's useless..
Atau eden je kot yg sebenarnya tak pandai guna..
:D

yg mencari ilmu
faisal_moukei
erm...dia hanya boleh dicari dgn taip contoh nama JOHN, taip J...rasanya senang je nak cari..
 

faisal_moukei

Active+ Member
Joined
May 17, 2010
Messages
3,928
Reaction score
50
Points
30
erm...dia hanya boleh dicari dgn taip contoh nama JOHN, taip J...rasanya senang je nak cari..

Salaam,...

Nak taip kat mana..?
Tak nampak la pula 'column' utk taip pada window PhotoGrabber ..
Mohon tunjukkan...

yg mencari ilmu
faisal_moukei
 

meijin

Legendary Member
Joined
Oct 30, 2008
Messages
11,656
Reaction score
116
Points
123
Salam,..

eden cubo dlu yo tt..:D

yg mencari ilmu
meijin
 

meijin

Legendary Member
Joined
Oct 30, 2008
Messages
11,656
Reaction score
116
Points
123
ok xde masalah..

tp untuk friend je ke?untuk group xboleh?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register