` Petua : Elak habuk melekat kat skrin TV

CG Sponsors




tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131

Kalau habuk banyak melekat kat skrin TV, TV akan nampak pudar dan gambar jadi tak clear.

Untuk mengatasi masalah ini, senang saja.

1- Ambil secebuk air
2- Campurkan RINSE shampoo ke dalam air tadi
3- Ambil kain yang lembut, celupkan dalam campuran air + rinse
4- Lapkan skrin TV anda dengan kain tersebut
5- Biarkan skrin TV anda kering

Dengan cara ini, skrin TV anda akan jadi bersih (macam baru beli jer gitu) dan habuk pun sukar untuk melekat.

Kini anda bolehlah menonton TV anda dengan lebih jelas dan cantik lagi.

* Selain skrin TV, petua ini boleh digunakan pada mana2 skrin (skrin komputer, cermin kereta etc)


full link here

credit to pakarhowto
 
Sponsored Post

AjuL

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jul 2, 2009
Messages
9,046
Reaction score
173
Points
73
RINSE shampoo?

contoh bro?nak try kat lcd latop :D
 

birdiecrow

Active Member
Joined
Apr 19, 2008
Messages
1,349
Reaction score
5
Points
25
aku gune kain microfiber jek.
:D
lg bersih dan cantik je LCD.hehehe

nice info TT
 

Overclock

Legendary Member
Joined
Dec 1, 2006
Messages
14,056
Reaction score
42
Points
120
nie petua nak elak @ nak buang habuk..?
 

abangbeca

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 26, 2009
Messages
8,703
Reaction score
155
Points
73
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (2 members and 0 guests)
abangbeca, saigonz
bro...ader org reply kat thread ko tuh...gi usya...
 

watakutama

Banned
Joined
Oct 29, 2007
Messages
5,895
Reaction score
19
Points
65
RINSE tu ialah sejenis bahan(solution) yang ada dalam CONDITIONING shampoo…

pendek cerita…
guna shampoo jer la utk praktik petua ni…
 
Sponsored Post
Top
Log in Register