Pesuruhjaya PAS Wilayah hilang sejak Khamis

CG Sponsors
BasicCX

Super Active Member
Joined
Sep 8, 2008
Messages
6,223
Reaction score
172
Points
73
Pesuruhjaya PAS Wilayah hilang sejak KhamisKUALA LUMPUR, 15 Feb — Pesuruhjaya PAS Wilayah Persekutuan Mohamad Nor (gambar) yang keluar rumah beliau Khamis lalu dikatakan hilang dan tidak dapat dikesan sehingga ke hari ini.

Ketua PAS Wilayah Persekutuan selama dua penggal itu, berusia 52 tahun, dikatakan keluar rumah untuk menghadiri mesyuarat Koperasi Muslimin Berhad pada sebelah malam Khamis lalu dengan memandu kenderaan Unser bernombor pendaftaran WJD 4469.

Sejak itu beliau dikatakan tidak kembali ke rumahnya.

Laporan polis mengenai kehilangan beliau telah dibuat pagi ini, kata Pengerusi Pemuda PAS Wilayah Persekutuan Kamaruzzaman Mohamad ketika dihubungi The Malaysian Insider.

“Saya hanya tahu apabila dimaklumkan pagi tadi bahawa keluarganya akan membuat laporan polis... beliau keluar rumah Khamis lalu dan tidak dapat dikesan sejak itu.

“Oleh itu, saya sudah meminta ahli-ahli Pemuda PAS supaya menggerakkan usaha mengesan beliau,” kata beliau yang juga Setiausaha Dewan Pemuda PAS pusat.

Ahli Parlimen Titiwangsa, Dr Lo’ Lo’ Mohamad Ghazali yang menghadiri mesyuarat koperasi itu memberitahu Harakahdaily, Mohamad ada memaklumkannya mahu berjumpa dengan kawan beliau tengah malam selepas mesyuarat itu.

“Namun sehingga kini beliau tidak pulang dan tidak juga dapat dihubungi,” katanya.

Sehubungan itu, beliau memohon ahli PAS berdoa agar Mohamad berada dalam keadaan selamat dan dapat menghubungi keluarganya dengan segera.

“Saya memohon Unit Amal dan Briged Amal agar membuat skuad mencari segera,” katanya.

Dalam pada itu anak Mohamad, Umar berkata kali terakhir ayahnya dilihat adalah di kawasan rehat dan rawat Maran, Pahang pada malam Jumaat lalu.

Katanya, kira-kira pukul 8 pagi keesokan hari telefon beliau dikesan berada di Temerloh, Pahang.

“Sejak itu kami tidak ada sebarang maklumat lagi tentang ayah kami,” kata Umar.

Menurut Umar lagi, perkara ini tidak pernah berlaku ke atas ayahnya kerana beliau akan memaklumkan pergerakannya kepada keluarga mereka.

 
Sponsored Post

virtualbiz

Active+ Member
Joined
Feb 20, 2008
Messages
4,899
Reaction score
177
Points
33
apa kes yer..takkan perbuatan khianat plak kot? :-?
 

shane

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,004
Reaction score
208
Points
133
Pesuruhjaya PAS Wilayah Persekutuan Hilang

Pesuruhjaya PAS Wilayah Persekutuan Hilang

Pesuruhjaya PAS Wilayah Persekutuan, Tuan Haji Mohamad Nor Bin Mohamad didapati hilang dan tidak dapat dihubungi semenjak Jumaat, 12 Februari.

Kali terakhir beliau didapati keluar daripada rumahnya dengan kenderaan pacuan empat roda, Toyota Unser berwarna merah dengan nombor pendaftaran WJD4469.

Pada tarikh itu, beliau keluar untuk menghadiri mesyuarat Koperasi Muslimin dan kemudian dikatakan memaklumkan kepada salah seorang ahli mesyuarat yang akan berjumpa kawan pada tengah malam itu.

Semenjak daripada tarikh itu, beliau tidak muncul-muncul dan nombor telefonnya tidak lagi dapat dihubungi.

Sementara itu, Ketua Pemuda PAS Wilayah Persekutuan, Sdra Kamaruzaman Mohamad memaklumkan kepada krew PemudaGombak.com bahawa sehingga kini usaha mencari Tuan Haji Mohamad Nor sudah menemui petunjuk.

“Kereta dan telefon beliau dikesan berada di Temerloh. Kita sudah meminta pertolongan daripada rakan-rakan kita di sana”, kata Sdra Kamaruzaman Mohamad yang juga Setiausaha Pemuda PAS Pusat.

Krew PemudaGombak.com dan seluruh ahli jawatankuasa dan ahli Pemuda PAS Gombak mendoakan keselamatan beliau. -pemudagombak

Sama2 doakan....
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
mana pulak dia pi
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
macam dah ada saja berita nie
 

aes

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2008
Messages
9,557
Reaction score
19
Points
65
kena culik kot .... skang ni pr di ancam dgn perkara yg tdk diduga
 

iwak

Super Active Member
Joined
Mar 21, 2008
Messages
7,594
Reaction score
37
Points
80
dia gi mancing kot
 

shane

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,004
Reaction score
208
Points
133
Dah Balik Rumah Pun

dia gi mancing kot
A ah, dah balik dari mancing ikan patin.....
Pesuruhjaya PAS Wilayah, Hj. Mohamad yang sebelum ini dilaporkan hilang telah selamat kembali ke rumah jam 2 petang tadi, demikian lapor Herman Shamsudeen di dalam blognya.

"Saya baru tahu selepas cuba menghubungi HP beliau dan bercakap sendiri dengannya sebentar tadi," demikian tulisnya.

Menurutnya di dalam panggilan tadi, beliau sempat bertanya khabar dan lokasi beliau sahaja. Suaranya agak kepenatan, jadi beliau tidak bertanya banyak.

Tapi berdasarkan siasatan dan maklumat sebelumnya, beliau ada urusan peribadi di Temerloh sehingga perlu bermalam disana.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register