Pesara kerajaan mati ditetak, isteri cedera disamun

CG Sponsors




redx

Active Member
Platinum Member
Joined
Jul 13, 2007
Messages
1,294
Reaction score
80
Points
40
Mbsa beberape thn Lepas ada dana 10k pasang cctv under kwsn pbt mbsa. Taman aku dpt pasang.. tapi kes moto ilang masih berlaku.. moto ilang skali 2 haha
patutla..tapi kawasan mewah biasanya kt ada security guard siap package cctv etc..tapi bnda nak jadi. psg cctv pon hilang jugak ..
 
Sponsored Post

dell

Super Active Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
8,120
Reaction score
90
Points
80
semua suspek suspek bangsa india 10 orang ni...mempunyai pelbagai kes jenayah

cmna ada kes jenayah bole keluar penjara, , then buat balik jenayah

samun..sampai tetak2 mati

aduhai
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Top Poster #5
Joined
Jul 1, 2008
Messages
30,589
Reaction score
1,390
Points
201
patutla..tapi kawasan mewah biasanya kt ada security guard siap package cctv etc..tapi bnda nak jadi. psg cctv pon hilang jugak ..
Security ronda lagi better. Cctv pon berape kerat je nak pasang..
 

QIPIDELANA

Super Active Member
Joined
Dec 13, 2012
Messages
9,453
Reaction score
271
Points
96
semua suspek suspek bangsa india 10 orang ni...mempunyai pelbagai kes jenayah

cmna ada kes jenayah bole keluar penjara, , then buat balik jenayah

samun..sampai tetak2 mati

aduhai
Tempoh hukuman penjara tamat bebas,bila bebas buat lagi pastu masuk balik penjara sampai tempoh hukuman abis,patut dorg ni bagi hukuman mati terus jer ataupun penjara sepanjang hayat.
 

GeeKaDoY

Fun Poster
Joined
Feb 12, 2008
Messages
633
Reaction score
86
Points
30
Pantas jugak polis ni buat kerja, cepat jer tangkap suspek.
Ni kalau orang biasa mau berbulan. Itu pun kalau dapat kesan.
dapat cap jari kat dompet mangsa rasanya ni. dah tau identiti, trace pi kediaman. kemudian kawat cam.
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
73,906
Reaction score
11,654
Points
1,906
#kualalumpur Suspek mengaku menetak mangsa hingga mati.
https://www.hmetro.com.my/.../suspek-utama-tetak-dr-wan...

Suspek utama tetak Dr Wan Hassan ditahan


HUZIR menunjukkan gambar suspek dalam buruan pihaknya susulan kes itu.FOTO Asyraf Hamzah.

HUZIR menunjukkan gambar suspek dalam buruan pihaknya susulan kes itu.FOTO Asyraf Hamzah.



Kuala Lumpur: Suspek utama yang menetak mati bekas Pengarah Bahagian Teknologi Maklumat, Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia (MARDI) Dr Wan Hassan Wan Embong, berjaya ditahan dalam tiga siri serbuan di Setapak dan Semenyih, hari ini.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman Datuk Huzir Mohamed berkata, selain suspek utama itu, dua lagi suspek turut ditahan dalam serbuan antara jam 3.30 pagi hingga jam 5 pagi di Jalan Genting Klang, Jalan Air Panas, Setapak dan Jalan Rinching, Semenyih.

"Soal siasat awal ke atas suspek berusia 23 tahun yang ditahan di Jalan Rinching, mendapati dia bertanggungjawab menetak mangsa dalam kejadian berkenaan.

"Polis kini sedang memburu seorang lagi suspek yang masih bebas dikenali sebagai Sugu Thangarajoo berusia 27 tahun," katanya pada sidang media di Bukit Aman, hari ini.
Huzir berkata, pihaknya percaya dapat menyelesaikan beberapa siri kes samun didalangi kumpulan itu di sekitar Lembah Klang, susulan penahanan semua suspek berkenaan.

"Semalam kita umumkan tangkapan terhadap 10 individu dan mereka juga masih ditahan kerana dipercayai terbabit dalam kes samun lain di sekitar Lembah Klang.

"Salah seorang individu yang ditahan awal pagi tadi adalah individu yang membantu suspek utama melarikan diri ke Semenyih," katanya.

Menurutnya, polis percaya ketika kejadian terdapat empat suspek yang melakukan samun di rumah mangsa dengan dua suspek di dalam rumah, manakala dua lagi menunggu di dalam kenderaan.

Dalam kejadian jam 3.30 pagi kelmarin, rumah dihuni Dr Wan Hassan dan isteri, Sarifah Yusof, 70, di Bukit Bandaraya, Bangsar dipecah masuk dua lelaki bersenjata parang.

Suspek yang tidak memakai topeng meminta wang menyebabkan mangsa cuba melawan sebelum ditetak di muka dan leher manakala, isteri mangsa ditetak di bahagian bahu kanan.




Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 1 Disember 2020 @ 2:01 PM

 

InstaForexRebat

CG Hardcore Club
Joined
Nov 9, 2008
Messages
50,871
Reaction score
4,385
Points
601

3 lagi suspek kes bunuh bekas Pengarah IT MARDI ditahan
 

Fayafa

Active Member
Joined
May 21, 2017
Messages
1,536
Reaction score
468
Points
51
ku sangkakan indon, rupanya india
 

dell

Super Active Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
8,120
Reaction score
90
Points
80
kes mcm ni..
ada ke lawyer yang akan defend 13 penjenayah ni..lagi2 yang membunuh tu
 

zackpenang

Fun Poster
Joined
Jan 9, 2010
Messages
252
Reaction score
124
Points
23
Pasang CCTV pun macam tak ada benda untuk kes ni, cuma boleh mempercepatkan siasatan saja sapa yang lalu lalang, sebab perompak dua ekor ni tak tutup muka pun masa merompak dan membunuh tu, jenis nekad gila ni...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register