BTC USD 34,614.1 Gold USD 1,802.30
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Perubatan rabun mata guna batu geliga.

Name:

Active Member
Joined
Dec 25, 2012
Messages
2,167
Reaction score
281
Points
51
cara dia letak batu geliga ..

entah geliga apa tah dlm mata..

tutup mata seperti tidur..

muka mata..


sapa2 pernah pi sana?

bagaimana ok ke tidak ?

 
Sponsored Post

momoque

Legendary Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
10,895
Reaction score
330
Points
141
Kalo btul mujarab aku nk buatlah

X pyh pi jupe dr. Muhaya
 

nokia3210

Active+ Member
Joined
Sep 6, 2012
Messages
2,811
Reaction score
511
Points
86
masuk batu dlm mata? ilang akai ni ..

bahaya kaedah ni ..mcm2 leh jadi ..batu yg kasar kena ngan selaput yg lembut dlm mata.. blm lagi ngan jangkitan kuman..
aku pasti, kaedah ni hanya bersifat sementara..nanti akan jadi balik..
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,804
Reaction score
1,673
Points
596
Boleh cuba

Rasa ramai lani cuba pi
 

Name:

Active Member
Joined
Dec 25, 2012
Messages
2,167
Reaction score
281
Points
51
mata tempat paling sensitif..

paling takut jika ada jangkitan kuman..(semoga Allah lindung kita)

nak tau juga kesan bagaimana jangka panjang atau pendek.
 

iced_coolz

Active Member
Joined
May 18, 2013
Messages
1,158
Reaction score
276
Points
41
aku rabun, tapi aku brrjaya turunkan power mata.

umur 11 tahun 1989 aku disahkan rabun jauh.. power -4.50. start tu hidup aku berubah. bila da start pakai spek, penglihatan aku da berubah, sebelum ni apa yg blh aku lihat dah tak boleh lihat, melainkan kena pakai spek dan mcm org ketagih, bila tk pakai spek, mcm terpaksa pakai balik sbb tk selesa. mata pun kalu korang perasan yg pakai spek, mcm cengkung. berbeza dgn org tk rabun or yg pakai kanta lekap.

tahun 1996 aku mula pakai kanta lengkap, satu kenikmatan sbb aku bebas masalah berkaitan dgn spek mata. aku pakai sampai tahun 2018, 22 tahun. power last CL dari -4.75 jadi -5.25.
dlm tempoh tu, ada juga aku cuba buat spek, power -7.25,-6.50 ini pun baru tahu power spek tu tahun lepas bila check.
dalam tempoh 22 tahun tu, aku jadi hardcore CL, aku blh pakai tanpa buka, bawa tidur, mandi sampai 3 bulan. utk pengetahuan semua, aku guna motor sebagai kenderaan utama.

long short story, mulai bulan 10, tahun 2018, aku tk pakai CL, hanya sekali sekala pakai spek. aku masih rabun, tapi aku blh melihat jauh tanpa spek biarpun aku rabun jauh.
utk sementara aku pakai spek power -3.50 bila memerlukan. masalah silau dah tkde sgt.

aku Islam. manusia ni ciptaan hebat yg Maha Esa.
ahli sains sendiri mengakui kehebatan tubuh badan manusia ni. it is self recovery, addapting, mutate. tiada yg mustahil melainkan telah dibrain wash, diprogram.

nak cerita dgn menulis ni, susah sket nk terangkan. blh google je. ramai gak mat saleh yg berjaya pulihkn penglihatan rabun mereka.

mungkin juga sbb aku dah berumur, mata aku bertukar jd rabun dekat. untuk pengetahun semua, aku masih blh melihat mende dekat, masuk kan benang dlm jarum, dan kerja aku melibatkan komponen elektronik, aku masih blh melihat tulisan kat ic-ic terutama surface mount.
 
Last edited:

shafizz86

Fun Poster
Joined
Nov 1, 2012
Messages
918
Reaction score
1
Points
15
aku rabun, tapi aku brrjaya turunkan power mata.

umur 11 tahun 1989 aku disahkan rabun jauh.. power -4.50. start tu hidup aku berubah. bila da start pakai spek, penglihatan aku da berubah, sebelum ni apa yg blh aku lihat dah tak boleh lihat, melainkan kena pakai spek dan mcm org ketagih, bila tk pakai spek, mcm terpaksa pakai balik sbb tk selesa. mata pun kalu korang perasan yg pakai spek, mcm cengkung. berbeza dgn org tk rabun or yg pakai kanta lekap.

tahun 1996 aku mula pakai kanta lengkap, satu kenikmatan sbb aku bebas masalah berkaitan dgn spek mata. aku pakai sampai tahun 2018, 22 tahun. power last CL dari -4.75 jadi -5.25.
dlm tempoh tu, ada juga aku cuba buat spek, power -7.25,-6.50 ini pun baru tahu power spek tu tahun lepas bila check.
dalam tempoh 22 tahun tu, aku jadi hardcore CL, aku blh pakai tanpa buka, bawa tidur, mandi sampai 3 bulan. utk pengetahuan semua, aku guna motor sebagai kenderaan utama.

long short story, mulai bulan 10, tahun 2018, aku tk pakai CL, hanya sekali sekala pakai spek. aku masih rabun, tapi aku blh melihat jauh tanpa spek biarpun aku rabun jauh.
utk sementara aku pakai spek power -3.50 bila memerlukan. masalah silau dah tkde sgt.

aku Islam. manusia ni ciptaan hebat yg Maha Esa.
ahli sains sendiri mengakui kehebatan tubuh badan manusia ni. it is self recovery, addapting, mutate. tiada yg mustahil melainkan telah dibrain wash, diprogram.

nak cerita dgn menulis ni, susah sket nk terangkan. blh google je. ramai gak mat saleh yg berjaya pulihkn penglihatan rabun mereka.

mungkin juga sbb aku dah berumur, mata aku bertukar jd rabun dekat. untuk pengetahun semua, aku masih blh melihat mende dekat, masuk kan benang dlm jarum, dan kerja aku melibatkan komponen elektronik, aku masih blh melihat tulisan kat ic-ic terutama surface mount.


aku tk berapa nk phm jgk cara penyembuhan ko ni....cer bg detail sket nk google kt mane....keywords die.....tq
 

H-S

Active+ Member
Joined
May 16, 2010
Messages
4,143
Reaction score
79
Points
30
batu bata boleh ke?
 

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
May 29, 2008
Messages
14,280
Reaction score
3,991
Points
201
pi buat laser dlm 8k..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register