pertolongan peribadi...

CG Sponsors




ikhlas2008

Freshie
Joined
Dec 18, 2008
Messages
25
Reaction score
0
Points
3
Salam semua kengkawan

Saya merupakan ahli yg sudah agak lama di CG nie...tetapi atas dasar peribadi saya register nama sebagai ahli baru.

Matlamat utama yg ingin saya sampaikan adalah saya memerlukan bantuan peribadi dlm bentuk kewangan dr ahli CG yg bermurah hati ingin membantu saya.

Ok sekarang saya ceritakan serba sedikit masalah saya...

Saya memerlukan bantuan kerana utk menunaikan tanggungjawab saya terhadap isteri dan memenuhi tuntutan perbelanjaan harian.

Saya sudah menjual rumah saya yg mana sekarang saya perlu menunggu sehingga 2 bulan lagi utk dapat cash di tangan...jumlah keseluruhan yg saya dapat nanti adalah rm40k.
Menurut peguam saya..proses sekarang adalah di tahap menunggu pihak bank pembeli utk keluarkan cek pada pihak pemberi pinjam kpd saya tempohari.Yg mana boleh saya katakan sudah 75% siap urusan jual beli tersebut.

Tetapi dlm jangkamasa utk dpt duit tu...saya telah meminjam kpd beberapa org rakan serta keluarga..dan saya rasakan saya ingin buat pinjaman dr seseorg utk selesaikan semua jumlah tersebut serta utk teruskan hidup sementara dapat duit jual rumah tersebut serta membayar setelah mendapat full payment dari pihak bank pembeli.

Utk menjamin keselamatan siapa yg sudi membantu..saya bersetuju membawa sesiapa yg sudi membantu saya ke pihak peguam saya & ke pihak peguam pembeli rumah saya.Ini disebabkan full payment akan masuk melalui peguam pembeli dan penerima duit tersebut adalah peguam saya yg akan membahagikan wang tersebut kpd 2 pihak iaitu sesiapa yg sudi memberi pinjam dan selebihnya kepada saya.

Saya juga bersetuju atau membenarkan pihak pemberi pinjam bertanyakan ttg status jual beli rumah tersebut kpd peguam saya atau peguam pembeli rumah saya.Bertujuan supaya tak wujud unsur2 menipu..boleh tanya sendiri sehingga puas hati.

Saya juga bersetuju jika pihak pemberi pinjam ingin membuat dokumen peguam..yg dicari sendiri atau menggunkan peguam yg tersedia ada.

Dlm tempoh menunggu payment..pelbagai cabaran telah saya tempohi ..
Antaranya..pergi kija dgn duit dlm poket tak sampai rm20.Bayar tol jer dah rm 8..
Kereta kena tarik...elektrik gumah kena potong...air pun begitu tp dah sambung semula.Dan mcm2 lagi...boleh tanya bila sudi membantu nanti...

Jumlah yg saya ingin pakai adalah rm7k...termasuk langsaikan hutang kawan2 serta ahli keluarga serta nak sambung nyawa sehingga 2 bulan lagi.

Sebagai balasan atas budi baik sesiapa yg ingin membantu..saya sudi memulangkan kembali dgn rm8k.Bermakna saya memberi lebih rm1k kpd yg sudi membantu.

Keutamaan adalah pd yg duduk di klang valley...coz senang nak jumpa dan bercerita lanjut.

Sila pm saya jika benar2 ingin membantu dan tinggalkan no hp utk saya hubungi semula.

Jika tidak...jgnlah pula dikeji diri saya ini yg mmg sedang dlm kesusahan.

Salam hormat...terima kasih.
 
Last edited:
Sponsored Post

ikhlas2008

Freshie
Joined
Dec 18, 2008
Messages
25
Reaction score
0
Points
3
ok...saya telah ceritakan maklumat yg lengkap pd first page..atas sekali tuuu

jika sudi..boleh pm saya...tinggalkan no hp utk saya hubungi dan berbincang lebih lanjut.

berani kerana benarrrr

tq friendddddddd
 

sk4r03

Fun Poster
Joined
Jun 25, 2008
Messages
392
Reaction score
3
Points
15
up utk tuan tanah..moga ada yg sudi membantu bro
 

art

Active Member
Joined
May 12, 2006
Messages
1,630
Reaction score
0
Points
20
apa puncanya smpai jual umah..utang along ka...
 

ikhlas2008

Freshie
Joined
Dec 18, 2008
Messages
25
Reaction score
0
Points
3
secara kebetulan selari ngan niat asal..jual gumah bila dah untung..

tak sangka plak masalah lain melanda sehingga mendorong lagi niat tu dijlnkan.

sebab musabab...biasa arr..hidup berniaga ader untung ader rugi...

ni kira zaman jatuh arr nie...he he
 

Cuppy Cakes

Legendary Member
Joined
Sep 16, 2008
Messages
12,140
Reaction score
35
Points
120
smp tahap camtu sekali..kesian kat ko bro..mudah-mudahan ade insan yg sudi membantu ko..
 

fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,985
Reaction score
258
Points
136
skang nih , dah dua orang bukak thread nak mintak tolong pasal kewangan ,,, adakah orang yg sama ?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register