Pertembungan antara sains moden dengan ilmu wahyu (al-quran) & hadis.

CG Sponsors




sipout

Active Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
1,523
Reaction score
12
Points
25
:-?..entah la..nak boikot terpulang..nak boikot hospital ke..doktor ke..ilmu sains ke..:-?:-?..yang aku tahu..kebanyakan peguam yang dok ade lening..orang bukan islam..tak mustahil suatu hari nanti 1Malaysia doktornya juga bukan islam paling ramai..kerana kesalahfahaman kita sendiri terhadap ilmu yang kita dapat dan kita sampaikan

ps: kalu ikutkan cerita TT..member tuh cikgu..:">
cara kita memahami tu dh betul,tapi cara kita sampaikan tu yg nk kena repair sket...kita bergerak ke depan,tapi lau cara kita ckp tu cm nk ke belakang,kita gerak sowg2 dh la..jgn bwk kawan2 plak...hehehe..
 
Sponsored Post

nvmname

Legendary Member
Joined
May 9, 2010
Messages
10,534
Reaction score
71
Points
120
Haiya, itu mcam ka?.
So sape yang ada penyakit thalesmia kena mkan buah delima bnyak2 lah?
 

sawamura

Legendary Member
Joined
Mar 24, 2010
Messages
12,479
Reaction score
925
Points
161
terlanjur dah bukak topic nih, teman nk share info utk peringatan kita dan jugak diri teman sendiri..

makan buah selepas meal @ sebagai desert setiap kali makan bukanlah cara yg terbaik

ini yahudi punya style makan buah lepas meal.. desert pencuci mulut laa konon..

sedangkan yg islam galakkan adalah sebaliknya...

buah perlu dimakan sebelum kita makan meal yg berat..

nabi mengamalkan makan buah dahulu sebelum makan makanan yg berat.. dengan ini, perut x terus bekerja keras selepas berehat beberapa jam.. dan dgn ini jugak akan melembutkan pangkal najis.. boleh elak buasir..

cuba tanya doktor.. apa saranan doktor. doktor akan kata elok makan buah n minum setengah gelas air kosong dulu sebelum makan. pastuh setengah gelas lagi tuh kira2 15minit lepas makan..

mat salleh style hentak jer meal berat2 tuh dulu.. pastuh layan santai sambil makan desert.. :(scam:(scam
 

cocoreX

Active Member
Joined
May 9, 2010
Messages
2,148
Reaction score
217
Points
33
aiseh.....telor ikan peberet pon......
 

periamuda

Super Active Member
Joined
May 30, 2009
Messages
5,907
Reaction score
65
Points
70
terlanjur dah bukak topic nih, teman nk share info utk peringatan kita dan jugak diri teman sendiri..

makan buah selepas meal @ sebagai desert setiap kali makan bukanlah cara yg terbaik

ini yahudi punya style makan buah lepas meal.. desert pencuci mulut laa konon..

sedangkan yg islam galakkan adalah sebaliknya...

buah perlu dimakan sebelum kita makan meal yg berat..

nabi mengamalkan makan buah dahulu sebelum makan makanan yg berat.. dengan ini, perut x terus bekerja keras selepas berehat beberapa jam.. dan dgn ini jugak akan melembutkan pangkal najis.. boleh elak buasir..

cuba tanya doktor.. apa saranan doktor. doktor akan kata elok makan buah n minum setengah gelas air kosong dulu sebelum makan. pastuh setengah gelas lagi tuh kira2 15minit lepas makan..

mat salleh style hentak jer meal berat2 tuh dulu.. pastuh layan santai sambil makan desert.. :(scam:(scam
Orang Israel makan buah dulu sebelum makanan berat. Diorg pun banyak makan kacang-kacang.
 

nsriza

Active Member
Joined
Mar 11, 2010
Messages
1,191
Reaction score
23
Points
25
Tq TT utk share info yg berguna ni..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register