BTC USD 61,492.5 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pertanyaan servis kereta

goo.gl

Fun Poster
Joined
Nov 29, 2010
Messages
130
Reaction score
0
Points
10
Ni nk tanye skit pendapat2 anda sekalian tentang servis kereta mne yg baik sebenarnye..mcm ayah aku tiap klu servis die anta kt pusat servis toyota..tiap kli servis mmg mcm2 la tuka n kne salu nye lebey dr rm500..mak aku plak pkai kereta perodua n salu anta servis kt perodua n byrn pn beratus2 jgk tiap kli servis..mcm abang aku lak anta kdai biasa je tuka oil filter n minyak itam..die kata tu pn da ckup coz yg anta pusat servis tu sume nk wt bisnez je..ape pendapat n pandangan korg?
 
Sponsored Post

GASTER123

Legendary Member
Joined
May 6, 2008
Messages
15,829
Reaction score
448
Points
131
kalau kete baru yg ada waranty elok g pusat service..kang ada yg rosak mcm2 songeh dia,silap ada part2 dia xnak bertanggungjawab..
 

mr reyes

Active+ Member
Joined
Nov 13, 2007
Messages
3,253
Reaction score
64
Points
30
pusat servis mostly parts nya 100% ori.
pastu ada after repair service.

apa-apa hal prob lepas servis kereta, boleh refer blek kat diorang tanpa sebarang caj.

aku dh msuk 3 tahun service kt perodua. tak kisah la bayar lebih sikit.janji kereta gagah atas jalan. hehe
 

goo.gl

Fun Poster
Joined
Nov 29, 2010
Messages
130
Reaction score
0
Points
10
ooo..tp aku student..mak bapak xd la bg duit nk servis kereta..tp xkn nk anta kt pusat servis jgk..hahaha..kne ikat perot la cmni.. :D
 

GASTER123

Legendary Member
Joined
May 6, 2008
Messages
15,829
Reaction score
448
Points
131
klu kereta dlm 3 ke 4 tahun cmne lak?

aku pun dalam 3,4tahun gak..service kedai je tp ikut la buku dia..contoh kata minyak auto 20k tuka,kita tuka la..cuma wat kat kedai biasa yg ko suka..aku tgk upah workmanship pun kat SC mahal la..
 

ohusa

Active Member
Joined
Feb 3, 2010
Messages
1,501
Reaction score
0
Points
20
bila dah tamat warranty terpulang nak terus kat pusat servis atau garage biasa...join forum kereta berkenaan...lepas tu tahu la kat mana garage yang berbaloi nak buat servis..
 

goo.gl

Fun Poster
Joined
Nov 29, 2010
Messages
130
Reaction score
0
Points
10
aku pun dalam 3,4tahun gak..service kedai je tp ikut la buku dia..contoh kata minyak auto 20k tuka,kita tuka la..cuma wat kat kedai biasa yg ko suka..aku tgk upah workmanship pun kat SC mahal la..

tu la psl..upah workmanship tu yg jd mahal...
 

[email protected]

Fun Poster
Joined
May 13, 2010
Messages
602
Reaction score
6
Points
15
Ni nk tanye skit pendapat2 anda sekalian tentang servis kereta mne yg baik sebenarnye..mcm ayah aku tiap klu servis die anta kt pusat servis toyota..tiap kli servis mmg mcm2 la tuka n kne salu nye lebey dr rm500..mak aku plak pkai kereta perodua n salu anta servis kt perodua n byrn pn beratus2 jgk tiap kli servis..mcm abang aku lak anta kdai biasa je tuka oil filter n minyak itam..die kata tu pn da ckup coz yg anta pusat servis tu sume nk wt bisnez je..ape pendapat n pandangan korg?

Apa abg bro ckp tu betul....ak hanya setakat tunggu warranty abis je, pe2hal sng nk claim, warranty abis terus anta kat kedai kwn ak je,setakat tukar minyak hitam+oil filter tu ak buat sendiri jer... klu tukar part2 lain yg memerlukan special tools or kena guna compressor ke terpaksalah cr kedai biasa jer, mmg murah berganda2 dgn SC.Tp pastikan part ORI sblm nk tukar atau kita beli sendiri part ORI kat sparepart & bayar upah pasang jer.

Toyota Avanza ak skrg pun anta kat kedai biasa jer....mmg x leh tahan klu anta kat SC mmg kena sembelih cukup2, cukuplah masa dlm warranty je.#:-S#:-S#:-S
 

faiz carlton

Fun Poster
Joined
Nov 29, 2012
Messages
135
Reaction score
0
Points
10
salam...
tumpang tanye..
ade tak pusat servis perodua yg bukak hari ahad...?
kawasan perak/kl/selangor...
tq
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register