BTC USD 64,101.2 Gold USD 1,777.10
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pertanyaan: Menginsurankan Kereta bawah harga pasaran.

P_M_L

Active+ Member
Joined
Apr 8, 2009
Messages
2,555
Reaction score
90
Points
40
Salam.. mintak tolong otai2 insuran/takaful, apa effect insured kereta bawah harga pasaran? dari segi claim camana ek?:)
 
Sponsored Post

azruddiey

Fun Poster
Joined
Aug 9, 2006
Messages
629
Reaction score
7
Points
15
Erk, cousin aku insurankan Avanza dia RM10k je, bila xcident dah dekat setahun kat bengkel, insuran hanya cover yang diinsuredkan je la, so dia terpaksa top up ngan personal loan ke or whatsoever. Kalau kurang sikit leh la, kalau banyak sgt kita yang rugi (kalau jadi apa2). hehehhe
 

P_M_L

Active+ Member
Joined
Apr 8, 2009
Messages
2,555
Reaction score
90
Points
40
Erk, cousin aku insurankan Avanza dia RM10k je, bila xcident dah dekat setahun kat bengkel, insuran hanya cover yang diinsuredkan je la, so dia terpaksa top up ngan personal loan ke or whatsoever. Kalau kurang sikit leh la, kalau banyak sgt kita yang rugi (kalau jadi apa2). hehehhe

owh.. kurang ckit lehla ye.. kalo nilai keta 35k kite insured 30k kire ok x?
 

thedoctor

Active Member
Joined
Sep 1, 2006
Messages
1,223
Reaction score
4
Points
35
boley jer..tp ape2 jd rugi kat kitela..tp tkde ape jd utg kat kite...sebaiknyer insurankn ikut harge semase..lg 1 kalau insuran lg mahal dr harge semase,insuran akan byr ikut harge semase...TAPI sebenarnyer bley fight supaye insuran cover ikut nilai kite insurankan..
 

pandera

Fun Poster
Joined
Jan 3, 2006
Messages
373
Reaction score
7
Points
15
boleh jer...cuma klu keta ko accident x boleh cover ..bayaran kerosakkan kena tambah sendiri....
cth ..anggaran kerosakkan...upah & barang 7k...
ko insured cuma 5k....ada lagi 2k x cukup ko kena tambah...
tapi x silap aku dia x cover penuh pun..7k tu
 

P_M_L

Active+ Member
Joined
Apr 8, 2009
Messages
2,555
Reaction score
90
Points
40
ok tu....:)
ingat bawah par tadi#:-S

xla.. sebab terfikir kalo total loss accident baru claim tu dapat penuh kan? kalo ckit2 cam kena repair dalam 10k tapi buat insured dalam 35k, NCD die tolak sume kan?:-?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register